Kości zostały rzucone

Pikieta nie zaszkodzi, ale na pewno

nie pomoże. Ile razy prosiliśmy, ostrzegaliśmy, apelowali, namawiali, rozmawiali, czy pikietowali? I wynik tego wszystkiego mamy właśnie taki. Przypomnieć może, kiedy i w jakich okolicznościach dostaliśmy podwyżki i co by nie powiedzieć, zapewnienia rządu, że będzie coraz lepiej?

Ostatnia edycja:
Koledzy!
Wszystko można załatwić! zagwarantować nasze podwyżki! Tylko trzeba być tym razem nieustępliwym! Niech nasz odzew nie skończy się słownymi gwarancjami słoneczka Peru i reszty !! darmozjadów. Jak pisałem środki do tego mamy, i to nie małe!

Tylko trzeba zorganizować Ruszenie pospolite! Chyba możecie to dla nas zrobić? Skoro większość z Nas się za tym opowiada.

Koniec gadania, kiedy brać L4? Trzeba działać a nie pier..lić smuty na forum. Podejrzewam, że znów wszystko będzie działało na zasadzie efektu domino. Wystarczy, że jeden oddział graniczny stanie, reszta dołączy bardzo szybko. Mam nadzieję, że tym razem ludzie nie poprzestaną na 1dniowej nieobecności w pracy.
I niech najjaśniejsza panienka ma w swojej opiece łamistrajków... Pozdrawiam i życzę większego zdecydowania dla niezdecydowanych:D

CHYBA WSZYSCY WIEDZĄ, ŻE WYDYMANO NAS W DUPĘ BEZ WAZELINY

Ostatnia edycja:
Szanowny Wieśzczu!

...
Tylko trzeba zorganizować Ruszenie pospolite! Chyba możecie to dla nas zrobić? Skoro większość z Nas się za tym opowiada.

Że niby KTO "możecie"???
- My?
- Wy?
- Oni?
Jeżeli "większość z Nas się za tym opowiada", to TYLKO "WIĘKSZOŚĆ" może coś "zorganizować"!!! Sam sugerujesz, że ktoś ma coś zrobić za Ciebie, a to nie tędy droga! Taka postawa jednak rządzi w Naszym jedynie narzekającym środowisku, więc odpuść sobie i nie nawołuj. Zapewne wielu zbulwersuje niniejsza moja wypowiedź i może ktoś mnie wyzwie od najgorszych, bo tyle to Koledzy Celni niezaprzeczalnie potrafią. Najwyżej pojawi się parę inwektyw pod moim adresem, ale zapewniam Cie; NIKT NIC NIE ZROBI !!! Tobie zostanie najwyżej (przepraszam z góry często konkretniejsze w rozumowaniu Koleżanki) wyczytywanie "babskiego gadania"...

Może masz rację, ale nie dziś to jutro miarka się przebierze. Kiedy ludzie spojrzą na swoje wynagrodzenia po wartościowaniu będzie już za późno. Myślę jednak, że jesteśmy w stanie to zrobić.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Że niby KTO "możecie"???
- My?
- Wy?
- Oni?
Jeżeli większość z Nas się za tym opowiada", to TYLKO "WIĘKSZOŚĆ" może coś "zorganizować"!!! Sam sugerujesz, że ktoś ma coś zrobić za Ciebie, a to nie tędy droga! Taka postawa jednak rządzi w Naszym jedynie narzekającym środowisku, więc odpuść sobie i nie nawołuj. Zapewne wielu zbulwersuje niniejsza moja wypowiedź i może ktoś mnie wyzwie od najgorszych, bo tyle to Koledzy Celni niezaprzeczalnie potrafią. Najwyżej pojawi się parę inwektyw pod moim adresem, ale zapewniam Cie; NIKT NIC NIE ZROBI !!! Tobie zostanie najwyżej (przepraszam z góry często konkretniejsze w rozumowaniu Koleżanki) wyczytywanie "babskiego gadania"...

Chodziło mi o związki;) chodzi, tylko o;) rozesłanie infomacji;) aby akcja była zsynchronizowana;) Co do czasu, to:

W Krakowie, Gdańsku i Warszawie, ale także poza granicami naszego kraju - m.in. w Berlinie i Nowym Jorku, obchodzona będzie 20. rocznica odzyskania wolności i upadku komunizmu w Europie Środkowej. Program obchodów rocznicy wyborów 4 czerwca przedstawił w niedzielę minister kultury, Bogdan Zdrojewski. Czyż nie dobra data? a i czasu trochę jest.

Chodziło mi o związki chodzi, tylko o rozesłanie infomacji aby akcja była zsynchronizowana;) Co do czasu, to:

W Krakowie, Gdańsku i Warszawie, ale także poza granicami naszego kraju - m.in. w Berlinie i Nowym Jorku, obchodzona będzie 20. rocznica odzyskania wolności i upadku komunizmu w Europie Środkowej. Program obchodów rocznicy wyborów 4 czerwca przedstawił w niedzielę minister kultury, Bogdan Zdrojewski. Czyż nie dobra data? a i czasu trochę jest.

Tak, Tak, Tak.... To bardzo dobry termin. Tylko żeby w czasie obchodów święta ktoś zauważył NAS:mad:

Tak, Tak, Tak.... To bardzo dobry termin. Tylko żeby w czasie obchodów święta ktoś zauważył NAS:mad:

Dlatego najrozsądniejszym terminem na zorganizowanie pikiety lub zastosowania jakiejś widocznej dla społeczeństwa formy protestu np urlopów na żądanie , jest piątek 05-06-2009 , wiadomości już będą stygły po obchodach a jeszcze nie nabiorą właściwego rozpędu odnośnie wyborów i myślę że Słońce Peru będzie chciało temat zdusić bardzo szybciutko w zarodku (mam nadzieję że się nie mylę ) Pozdrawiam !!!

Ostatnia edycja:
kwestia daty i formy

warto nie tracić z oczu celu podstawowego tych niby-reform. 4.06 z naszego podwórka najbardziej świętować będzie zasiedziała celna nomenklatura, która mając się nieźle po raz kolejny chce się w wyniku naszych protestów uwłaszczyć procesem wartościowania na należnych nam wynagrodzeniach.
nasz "władca" się mimowolnie sypnął i ustawa ma stanowić jak widać jedynie gwarancję szlifów oficerskich na pagonach, reszta nie jest ważna. byle weszła w życie, a wtedy banknoty pozostaną we właściwych rączkach. proponowane rozwiązania emerytur to pic na wodę. odwracanie uwagi.
jakiekolwiek wzmocnienie służby nie wchodzi w grę i stanowi tylko propagandowy chwyt stylistyczny dla pożytecznych idiotów, których niestety w środowisku nie brakuje. socjotechnika dla mas, specjalność karierowiczów !

Dlatego najrozsądniejszym terminem na zorganizowanie pikiety lub zastosowania jakiejś widocznej dla społeczeństwa formy protestu np urlopów na żądanie , jest piątek 05-06-2009 , wiadomości już będą stygły po obchodach a jeszcze nie nabiorą właściwego rozpędu odnośnie wyborów i myślę że Słońce Peru będzie chciało temat zdusić bardzo szybciutko w zarodku (mam nadzieję że się nie mylę ) Pozdrawiam !!!

Sorki za porównanie, ale jeśli to PRZEMYŚLISZ, wtedy ZROZUMIESZ;
Jeździłem kiedyś na 100 oktanowej benzynie, było równiej i szybciej ...
Myśl aby to się stało nie po, ale przed rocznicą, nasuwa mi ciekawe obrazy "niezakłócających" za wszelką cenę "zakłóceń" ...

Oktan

w styczniu zeszłego roku celnicy wiedzieli sami "co dalej" i żadne związki nie musiały im nic podpowiadać.
Jeśli nadal nie wiesz co dalej to daj se siana - kup se lizaka bo i tak nie staniesz obok protestujących, ale raczej za plecami innych.

I super. Pismo się pojawiło, więc wiadomo o co chodzi.
Skoro szef wszystkich szefów oznajmił że jednak podwyżek nie planował, to jednak jest coś nie tak, czyżby..........
Kwestia, pozostaje jeszcze jedna. Musimy wspólnie ustalić konkretna datę;) I wyznaczyć kogoś, kto będzie mediatorem pomiędzy rządem a Nami wszystkimi;) żeby akcja zakończyła się sukcesem:)
Koniec z obłudą! Bierzemy sie za robotę;)

Pozdrawiam serdecznie!

Ostatnia edycja:
w styczniu zeszłego roku celnicy wiedzieli sami "co dalej" i żadne związki nie musiały im nic podpowiadać.
Jeśli nadal nie wiesz co dalej to daj se siana - kup se lizaka bo i tak nie staniesz obok protestujących, ale raczej za plecami innych.

Masz rację wezmę przykład z Ciebie i stanę z tyłu ( a lizaka to Ci mogą moje dzieci odstąpić ) , pytam co dalej bo już był szumny zryw zapowiadany na 17-04-2009 w postaci setek i co z tego wyszło wielkie nic . A tak na marginesie Ty jesteś ostatnią osobą która by mogła wiedzieć gdzie ja stanę w momencie protestu . Człowieku zrozum że niektórzy mają dosyć tego mamrolenia ekscytowania się co związki mogą , co planują i z czym walczą , jeśli niema wymiernych efektów tych działań na koncie , myślę że większość z nas nie pracuje tutaj dla idei .

Stanowisko ZZ Celnicy PL w związku z sytuacją:
http://zz.celnicy.pl/tekst-294.html

A także parę słów w związku z wypowiedziami OKTANA i niektórych innych foromowiczów:

Niniejszy wątek został dotąd odwiedzony ok. 9 tys. razy. Wpisów dokonało jednak zaledwie kilkadziesiąt osób. Musimy wszyscy zrozumieć, że nasz ZZ nie wdroży protestu bez czynnego udziału większości środowiska oraz bez zaangażowania innych ZZ.
Dzięki życzliwości ponad pół tysiąca członków naszego Związku, możemy od przeszło roku działać w sprawie SC i poruszać na wielu polach sprawy dot. SC. Nie ukrywam jednak, że środowisko nie dało naszemu Związkowi mandatu do podjęcia czynnych form protestu, nie przystępując do Związku masowo. Dlatego też odwołujemy się do wszystkich funkcjonariuszy i pracowników, apelując o większą aktywność. Także i w tej chwili wszystko pozostaje w naszych rękach i zależy od decyzji każdego z nas. Nie oglądajmy się na innych. Po prostu każdy z nas musi działać, nie patrząc na to co robią inni.
Nie sugerujmy się tylko tym co robią Związki, bo te w styczniu 2008 roku nie istniały, a mimo tego cała Polska wstrzymała oddech z powodu protestu celników. Nasz Związek powstał po styczniu 2008 roku, z nadzieją, że środowisko zrozumie w czym tkwi nasza siła jako formacji.

Ostatnia edycja:
ZG ZZ CELNICY PL napisał: "Nasze środowisko nie może pozostać bierne wobec takich arbitralnych decyzji Szefa SC. Na posiedzeniu POŁĄCZONYCH KOMISJI SWiA i FP, które odbędą się w terminie do miesiąca, powinniśmy być obecni w umundurowaniu jak najliczniej. Prosimy o zgłoszenie chęci uczestnictwa w posiedzeniu Komisji w terminie do dnia 01.06.2009r., na adres slawomir.siwy@celnicy.pl. Jeżeli napłynie duża ilość zgłoszeń, rozważymy organizację PIKIETY pod Sejmem RP."

ZGŁASZAJMY WIĘC SWÓJ UDZIAŁ!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Oktan

A ty zrozum że własnie dlatego zapowiadany protest nie doszedł do skutku bo tacy jak ty nie ruszyli dupy.
A gdzie ty staniesz w czasie protestu to mi powiewa- ale zakładam że staniesz tam gdzie każe ci twój przełożony.
I słusznie - związki niewiele mogą ! przeczytaj mój apel na wssc.
Nie mogą bo zbyt wielu chciałoby uzyskać coś nadstawiając czyjejś (byle nie swojej) du....y.
Dość jasno żebyś zrozumiał ?
I synku nie wiem co oznacza "wezmę z ciebie przykład i stanę z tyłu" w dotychczasowych protestach stałem nie tylko z przodu ale byłem ich organizatorem i inicjatorem. Więc mnie mądralo anonimowy nie obrażaj.

A ty zrozum że własnie dlatego zapowiadany protest nie doszedł do skutku bo tacy jak ty nie ruszyli dupy.
A gdzie ty staniesz w czasie protestu to mi powiewa- ale zakładam że staniesz tam gdzie każe ci twój przełożony.
I słusznie - związki niewiele mogą ! przeczytaj mój apel na wssc.
Nie mogą bo zbyt wielu chciałoby uzyskać coś nadstawiając czyjejś (byle nie swojej) du....y.
Dość jasno żebyś zrozumiał ?
I synku nie wiem co oznacza "wezmę z ciebie przykład i stanę z tyłu" w dotychczasowych protestach stałem nie tylko z przodu ale byłem ich organizatorem i inicjatorem. Więc mnie mądralo anonimowy nie obrażaj.

Jeszcze raz ci przypominam nie oceniaj kogoś skoro go nie znasz . Gdy zapi.....m w terminie strajku włoskiego w środku nocy i deszczu robiłem setki na tirach to ty chrapałeś zdrowo w domciu pod kołderką . I synka to możesz sobie poszukać już ci nie powiem gdzie . Właśnie dałeś super zachętę dla ludzi do tego a żeby przystępowali do związku lub w nim pozostali . Pozdrawiam i powodzenia życzę

Media, media, media! Tam zaatakować! Jest dobry okres, przedwyborczy, PISiory już podchwycili temat niekompetencji, kłamstwa i ściemy kapicorostowskich, jest Lewica, nie gardźmy nikim, a wykorzystajmy sytuację! Każda partia ma ,,swoje'' media, trzeba opakować i dać im odpowiednio temat(oprócz wykładni meritum np. przygotować zestawienia statystycznie-choćby spektakularne zatrzymania jak 33kg koksu w Gdańsku, ilość odpraw, wpływów do budżetu, ale też przygotować się na nieuniknione kontry-ilość clarzy oskarżanych a skazanych, tylko bez romantycznej martyrologii bo Nas pożrą!). W odpowiedzi na nawet mniejsze media odpowiedzą duzi-portale regionalne i ogólnokrajowe, TVNy, efekt domina. Przestańmy się bawić w moralniaki i wzajemnie szczuć, kompleksy, niedowartościowanie i żółć na bok, MOŻNA JAK SIĘ CHCE. Do takich działań akurat może swoją cegiełkę dołożyć każdy(nawet anonimowo!) i niczym to nie grozi więc odmulmy się panie i panowie!

Back
Do góry