Komisja Finansów Publicznych

Wydaje się, że w świetle DEZYDERATU Komisji Finansów Publicznych przyjętego w dniu 20.05. wypadałoby złożyć odwołanie lub pozew od aktu mianowania na stopień służbowy wydany na podstawie art.223 ustawy o SC

Biuletyn z posiedzenia Komisji Finansów Publicznych z dnia 19.05.2010r.
http://orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/0/631486A3CE84D8EAC125773B00303ED8?OpenDocument

SSC napisał:
Mam poczucie, że ta dyskusja i przedstawiane w jej trakcie argumenty wzmacniają mnie w formułowaniu oczekiwań Służby Celnej w stosunku do ministra finansów. Chciałbym przedstawić to w ten sposób ministrowi finansów. Myślę, że liczba tych opinii jest tak duża, a ich waga tak wielka, że nie jest możliwe, żebyśmy dotrzymali terminu, który założyliśmy sobie wstępnie. Próby dotrzymania tego terminu byłyby zbyt pochopne i zbyt ryzykowne. Po zebraniu wszystkich opinii i uwag zgłoszonych przez państwa posłów, przedstawicieli jednostek samorządu terytorialnego oraz przedstawicieli związków zawodowych będę chciał je przedstawić ministrowi finansów, żeby obraz był pełny. Będę liczył na to, że w międzyczasie w trakcie tych dyskusji znajdzie się inne rozwiązanie. Postaramy się przygotować różne scenariusze tych zmian po to, żeby znaleźć najlepsze rozwiązanie. Chodzi o to, żeby państwo posłowie mieli pewność, że analizowaliśmy i braliśmy pod uwagę również inne scenariusze. Mam na myśli propozycję wykorzystania pracowników i funkcjonariuszy Służby Celnej, którzy nabyli uprawnienia emerytalne, w związku z czym będzie można dokonać przeniesienia etatów w ramach naturalnej fluktuacji. Chodzi również o to, żeby minister finansów miał świadomość, który ze scenariuszy jest możliwy do realizacji.

Ostatnia edycja:
warto przeczytać to sprawozdanie, szczególnie wypowiedzi SSC i związkowców oraz posła Zycha, który zna te realia jak mało kto.
Zwróćcie uwagę ilu posłów opozycji się wypowiada, ilu z PSL-u a ilu z PO?
Później ponownie przeanalizujcie wypowiedź SSC.

PS Na 23 członków Komisji Finansów Publicznych należących do PO nie wypowiedział się żaden. Znalazł się tylko jeden z okolic Gubinka (spoza komisji) który cosik powiedział jako mieszkaniec tamtych terenów dbając o elektorat.

Polityka jest brutalna, ale nadzieja bezcenna:)

Ostatnia edycja:
Back
Do góry