Komisja Finansów Publicznych

ano tak kolego, że jak sie zajmiemy gruszkami na wierzbie (emerytury, któych i tak nigdy nie mieliśmy i miec nie będziemy) to realne rzeczy czyli podwyżki pójda się gonić :mad:

No właśnie. Zejdźmy na ziemię i pomyślmy lepiej o naszych podwyżkach, tego jak je rozdają, o awansach i wartościowaniu.

CZYM MY SIE RÓŻNIMY OD SŁUŻB MSWiA ??????

Ludzie!!!!! społeczeństwo jest przekonanae , że my mamy wczeniejsze emerytury, a jak sie dowiadują że pracujemy do 65 lat to im szczena opada!!!! więc bezsensowne jest tłumaczenie Rzadu jak to przekazać opinii publicznej. Jesteśmy jedyną służbą w tym kraju która zarabia swoją pracą na wypłaty dla innych służb - darmozjadów, kuu......wa dlaczego jesteśmy waleni taak w du.....e!!!!!!!!
Trzeba walczyć o te emerytury, zawsze mogą innym zabrać a nam dać!!!!
Jak nie będą chcieli przychodzić do pracy w policji, straży granicznej, wojsku itd. to przyjdą do cła bo tam będzie emerytura!!!!!! I TAKIE JEST ROZWIĄZANIE TEGO CAŁEGO BURDELU Z TYMI EMERYTURAMI. JEŚLI NIE TO MY SIĘ ZWOLNIMY A DO NAS NIKT NIE PRZYJDZIE, BO NIE MA DO CZEGO, CHYBA ŻE POZWOLĄ BRAĆ :D

Propaganda???

Mario napisał:
"Czy na prawdę kolega wieży że policjanci lub żołnierze będą pracować do 65-go roku życia? Jak sobie wyobrażasz 60-cio paroletnich dziadków na poligonie, po co komu takie wojsko? Bo takie hasła są modne i w społeczeństwie dobrze odbierane, skoro ja czegoś nie mam to inny niech też tego nie ma. Pomyśl, ile PO dotrzymała swoich obietnic i czemu jest to przesunięte dopiero na 2012 rok?"
Bo w 2012 będzie armageddon. Ale po mistrzostwach. Bo w nie wierzymy, w wieży. I wtedy spełnią się wszystkie obietnice PiS-u. Ciekawe kto to przeżyje (przez ce ha).
Nóż mi się w kieszeni otwiera, chociem nie ze świętokrzyskiego, jak czytam takie wypociny.Brrrrrrr

Ostatnia edycja:
Ale to już było ...

Gwoli przypomnienia Szanownemu Koleżeństwu, pozwalam sobie na przytoczenie tematu z roku 2006:

Otrzymaliśmy nieoficjalną i niepotwierdzoną przez nikogo informację, że w Ministerstwie Finansów trwają prace nad projektami aktów prawnych, które zrównują uprawnienia funkcjonariuszy celnych z innymi służbami mundurowymi, w tym także uprawnienia dotyczące przejścia celników na wcześniejszą emeryturę ...

Może warto czasem sięgnąć do historii, by nie powtarzać błędów ?!
ps
Były jeszcze inne, podobne tematy.

hm.....

Tak. SSC zakomunikował, że zastanowi się jeszcze nad tym czy mianować wszystkich pracowników cywilnych do korpusu podoficerów
Zawsze to jakaś nadzieja ale na myślenie o nas /jako pracownikach i funkcjonariuszach Służby Celnej/ czasu było dosyć. Dobry szef pomaga swoim ludziom a nie szkodzi.

Zawsze to jakaś nadzieja ale na myślenie o nas /jako pracownikach i funkcjonariuszach Służby Celnej/ czasu było dosyć. Dobry szef pomaga swoim ludziom a nie szkodzi.
dużo czasu SSC nie zostało na podjecie decyzji :mad: miejmy nadzieję, ze dowiemy sie o tych postaowieniach wczesniej niż 31.05:cool:

Nie wiem dlaczego temat emerytur jest tak omijany przez wszystkich Zwiazkowców co mi z tych podwyżek wielkości 45 zł bez sensu. Dobrze by było jakby ktoś wreszcie wyraził się dokładnie czy są prowadzone rozmowy w tej sprawie ewentualnie czy są jakieś plany na te rozmowy.

Dla młodych ważniejsza jest kasa, dla starszych emerytury, a właściwie sprawiedliwość. Jeśli jedna grupa zawodowa ma przywileje emerytalne, a inna wykonująca podobne zadania- nie, to zwykłe skur..stwo akceptowane przez Państwo. Nie było by tematu, gdybyśmy mieli podobne przywileje emerytalne jak w SG, czy to po 20, 30, czy 40 latach służby. I o to tu chodzi.

Dla młodych ważniejsza jest kasa, dla starszych emerytury, a właściwie sprawiedliwość. Jeśli jedna grupa zawodowa ma przywileje emerytalne, a inna wykonująca podobne zadania- nie, to zwykłe skur..stwo akceptowane przez Państwo. Nie było by tematu, gdybyśmy mieli podobne przywileje emerytalne jak w SG, czy to po 20, 30, czy 40 latach służby. I o to tu chodzi.
1-zgadzam sie, że to skur... jesli dwie słuzby wykonujace pokrewen rzeczy traktowane sa tak skrajnie różnie
2-głupoty powtarzasz kolezanko (niestety sporo tej popeliny na forum juz sie naczytałem)
jestem "młody" i tez chciałbym w wieku 50-55 przejśc na emeryturę. Jesli SSC i "góra" przyklepała by emerytury ja miałbym szanse na to, "starzy" - nie. chyba żeby jakies bardzo specjalne metody naliczania stazu "wstecz" przyjęto. ... a chyba nie musze przekonywac nikogo, że aż tak dobrze, to nam nigdy nie zrobią... wogóle czy ktokolwiek przy zdrowych zmysłach liczy na spełnienie pierwszego założenia? bo o drugim założeniu to już wybitni marzyciele mogą pogadać...
natomiast ta tzw" kasa" będzie tak dla "starych" jak i dla "młodych". To bedzie cos "tu i teraz". a emerytury....? hmmm...
...jeden rząd da, (no ale że teraz mamy jeszcze do niej kilka-kilkanascie lat to kolejne rządy zdążą wstrzymac i odebrać (bo znowu jakiś kryzys bedzie) i nikt nie stanie w naszej obronie.

A kasy jak nie będzie tak nie będzie!

Nie rozumiecie tego?!

NIKT SIE ZA NAMI (SC) NIE WSTAWIŁ I NIE WSTAWI !

W RAZIE JAKICHKOLWIEK "CIĘĆ" BUDZETOWYCH PÓJDZIEMY NA PIERWSZY OGIEŃ...

CZEGO WY OCZEKUJECIE....? I KOMU WIERZYCIE....?

I o to im chodzi....

Nasza władza doskonale rozumie,że należy NAS POLAKÓW skłócić! Wtedy Oni mogą spokojnie działać bo mniej się patrzy na ich ręce. Jak dostaniemy za szefa człowieka , dobrego człowieka a nie złośliwca to może coś dobrego dla nas zrobi.

Rozwiązanie problemu kadry

Obowiązkowe badania na wariografie dla wszystkich oficerów na stanowiskach kierowniczych.

Postaw się w położenie ludzi alokowanych po kilkaset kilometrów od domu. W tej chwili możliwość powrotu do macierzystej jednostki jest praktycznie równa zeru. Zabrali nam emerytury pomostowe, praca na granicy jest naprawdę bardzo stresująca i ciężka a sił jest coraz mniej, więc nie dziw się kolego że dla takich ludzi jak ja ważniejsze od pieniędzy są emerytury. Bo jak długo jeszcze można tak żyć? Dla tego jest takie ważne żeby nasi przedstawiciele brali udział w rozmowach na temat emerytur.

Koleżanki i Koledzy celnicy!!!

Załączam link do składku Komisji Finansów Publicznych.
Jak zapowiedziano odbędzie się niebawem kolejne posiedzenie Komisji w NASZEJ sprawie. Być moze już w przyszłym tygodniu.

Nie próżnujmy, nie ograniczajmy się jedynie do występowania na forum, czy dyskusji korytarzowych. Udajmy się masowo do biur poselskich, dzwońcie, umawiajcie się z Posłami, wysyłajcie maile i zgłaszajcie dowolne sprawy - klikając na dane Posła otwiera się jego profil gdzie znajdziemy po kolejnym kliknięciu adresy i telefony biur.

Proszę tylko, aby nie być jedynie roszczeniowym, a starać się przedstawiać sprawy w ten sposób, że chcemy lepiej służyć państwu i przysparzać jeszcze większe wpływy, lepiej chronić granicę. Chcemy czuć się bezpieczniej podczas wykonywania obowiązków i chcemy wprowadzenia rozwiązań antykorupcyjnych, w tym emerytur.
Interweniujemy, gdyż sposób zarządzania Służbą za pomocą wytycznych i poleceń wypacza jej normalne funkcjonowanie, przez co traci Skarb Państwa, tracimy wszyscy.
Dopiero w tej perspektywie przedstawiajcie problemy z podwyżkami, wartościowanie, nierówne traktowanie z SG, mianowania, likwidację struktur, świadczenia socjalne, itd.

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladkom6?OpenAgent&FPB

DZIAŁAJMY!!!

Ostatnia edycja:
no to ja juz jestem ustawiony. Namawiam reszte z was do podobnego kroku. Może faktycznie bezposrednia rozmowa z członkami komisji jest sposobem na skuteczne załatwienie sprawy...:rolleyes:

wysyłajcie maile i zgłaszajcie dowolne sprawy
Napisałem do swojej Pani Poseł. Czas pokaże czy coś osiągniemy ale trzeba działać

"agentko celna" masz dobre intencje ale nic to nie da ponieważ jak mawiał pewien starszy Gruzin z Moskwy w wyborach nie ważne kto ile zbierze głosów tylko ten kto je będzie liczył...(no jak coś przekręciłem to przepraszam, ale sens taki miał być), parafrazując nieważne kogo będziemy poddawać badaniom wariografem WAŻNE kto będzie zadawał tam pytania:)....podobnież jestem przekonany, że 99% oficjerów zda swoje egzaminy.

W sprawie "prac" Zespołu ds. reformy systemu emerytur mundurowych proszę zerknąć przed wizytą w biurach na ten link
http://celnicy.pl/showthread.php?p=83315#post83315

Uprzejmie też informuję, gdyż wiedzę taką mieć należy przed wizytą w biurach czy innym rodzajem kontaktu z Parlamentarzystami, że Komisja została zwołana na wniosek Posłów PiS.

Back
Do góry