Jak czytam takie wpisy jak kolegi psaszarika to mi nerwy puszczają. ... Może bardziej chodzi tu o obietnice przedwyborcze PO? Bo takie hasła są modne i w społeczeństwie dobrze odbierane, skoro ja czegoś nie mam to inny niech też tego nie ma. ....
sam sobie odpowiedziałes Mario... chodzi owybory i o to jak te obietnice podziałają na wyborców.
Kiedyś już byłem atakowany na forum za zbyt romantyczne podejście do Służby i zadań jakie mamy przed sobą... Nadal twierdzę, że JEDYNĄ drogą uzyskania naszych postulatów socjalnych jest powprawa naszego wizerunku w społeczeństwie. Ok, moge nie pisać / mówić o tym że nasze roszczenia emerytalne są mało realne... mogę... tylko juz nie mogę milczeć, jesli w imię mrzonek ktoś poświeca realne rzeczy które bylibysmy w stanie ugrać! Będzie tak:
- w trakcie posiedzen kolejnych komisji (etc) dostaniemy jakies obietnice o bliżej nieokreslonych emerytuarch "mundurowych" (przy czym juz kilka razy słyszałem z ust Premiera że takowych już nie bedzie, wiec...?)
-jak tylko ktoś wejdzie na sprawy finansowe, ewentualnie naszych mianowań, usłyszy z ust Boniego albo innego przedstawiciela rzadowego : emerytury już macie, z kasy musicie zrezygnowac narazie
... i zrezygnujemy. Tylko że jak przyjdzie co do czego to te emerytury co tak wszystkich elektryzują tak dostaniemy jka dostalismy 500 w styczniu 2008 i kolejne 500 w 2009 roku...
- a jak sie ktos z nas zacznie publicznie upominac o emerytury to bez wiekszego problemu zostaniemy zakrzyczani w mediach. "NO BO JAK POLICJA MA MIEC ZABRANE A WY CHCECIE NADAL?" tak to widzi "ulica" kochani. W ujęciu "szarcyh ludzi" my cały czas jestesmy słuzbą mundurową, wiec mamy wszystko co policja. Nie wierzycie? to przypomnijcie sobie wasze rozmowy ze znajomymi/rodzina jak dostawaliscie sie do Służby. Czy przypadkiem nie leciały teksty:
" a to mundurówka? to i emerytura wczesniej, nie?"
tak to jest widoczne
Bolo, Jak nie wierzysz że "wszystkei służby" przejda na normalne emerytury, to zapraszam do śledzenia obecnej sytuacji w Grecji, a moze i neidługo i Portugalii. Zaznaczam, ze w chwili wejscia Polski do UE szacowano, że byliśmy
około 30 lat za Grecją, w ujeciu rozwoju gospodarczego...