bolo1999
Dobrze znany użytkownik
Przykre jest to że potraficie teraz wybitnie odradzać wstąpienie do tej służby. Niestety nie znam innego środowiska mundurowego które zachowywałby się w ten sposób, jak zagorzali dawni celnicy, użytkownicy tego forum którzy plują tylko jadem , narzekają i nie wnoszą nic konstruktywnego.
Ponadto zarząd CelnicyPl dziwi się i piszę w listach do Ministerstwa iż brakuje kandydatów do służby i zainteresowanie jest bardzo znikome. Wystarczy że potencjalny kandydat do służby wejdzie na w/w forum , zobaczy jak ta służba jest opluwana przez użytkowników i szybko się zniechęci do złożenia podania.
Może zarząd związku powinien zachęcić młode osoby wstąpieniem do służby, pokazać pozytywne aspekty tej służby bo naprawdę są ogromne. Łatwiej napisać list do szefa KAS i krytykować braki kadrowe i brak zainteresowania służba ale o zachęceniu potencjalnych kandydatów na tym forum nawet nie ma mowy !
Jest to kuriozalne ! Zarząd w listach narzeka na brak chętnych do służby a na forum które jest własnością związku lawinowo krytykuje jaka ta służba jest tragiczna.
Jeśli młody funkcjonariusz który ma dopiero kilka lat służby napisze coś pozytywnego od razu jest ''milo'' przywitany przez starych zagorzałych celników którzy muszą wtrącić swoje żale. Wstyd !!
Wstydzić to ty się powinieneś po takim niesprawiedliwym, uogólniającym, i krzywdzącym dla wielu, w tym dla mnie, wpisie:
Cześć Kolego, niestety nie znajdziesz tu rzetelnych informacji na temat służby ze względu na to że większość użytkowników tego forum jest dawnymi funkcjonariuszami Służby Celnej którzy nie są już funkcjonariuszami Służby Celno-Skarbowej. W związku z powyższym będą odradzać, zniechęcać bo sami ten mundur stracili. Ale do rzeczy...
A teraz przeproś lub zacytuj moje posty, potwierdzające twoje zarzuty wobec wszystkich, więc i wobec mnie
Więcej pokory, jeszcze dojdzie do ciebie, że nie jesteś najmądrzejszy...