bolo1999
Dobrze znany użytkownik
Macie tylko jedną? To współczuję.
A wyjaśnienie motywów podsyłam na priv. Podobnie Kubusiowi i Stefanowi.
też się chętnie zapoznam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
...
Ze służby nas nikt nie zwolnił.
Pozwolę sobie na dodanie, iż sami także nie powinniśmy się zwalniać ...
A ja zastanawiam się nad przyjęciem propozycji.
Żal, ale....
Skończyły się przesłanki dla których pracowałem.
1. Byłem celnikiem - czyli miałem prace która dawała mi fun. Latarka, kontrola, akcje; ciągle coś nowego.
2. Pracowałem w mundurze - czyli spełniałem marzenia z dzieciństwa - strażak, żołnierz, policjant
3. Stabilność pensji.
Ad 1. Fun ? Nie
Ad 2. Mundur.? Nie. Mam dostać propozycję w IAS
Ad3. Pensja? Myślicie że zostaniemy z tym co mamy ? Nie bardzo....
Może pora na nowe wyzwania ?
Podnieca mnie przyszłość ale jej się boję....
No ja już wiem, że nie otrzymam propozycji dobrze, że mnie poinformowano miesiąc wcześniej, więcej czasu na poszukiwanie pracy będzie
Powód ? nie wiem - ponad 20 lat nienagannej służby, zero postępowań dyscyplinarnych, zwolnień lekarskich w tym okresie służby ok. 4 miesięcy, oceny okresowe w całym okresie tego czasu w górnych granicach normy.
Wedle życzenia.też się chętnie zapoznam
Jak wyżej.Witam
Też jestem zainteresowana. Wszystko wskazuje, że w mojej komórce - nawet nie będzie rezerwy kadrowej
Z tego, co rozumiem, to proponujesz odwlec moment przyjęcia kartki z "propozycją"
(podpisania dostarczenia), jeśli wręczają ją np. w piątek, tuż przed fajrantem ?!
Dla samej "zasady", no i ewentualnie "zysku" dwóch dni do terminu złożenia oświadczenia,
to niby można, tylko po co tak kombinować?
W zasadzie, to bez podpisania odbioru i tak nie dostaniesz papieru, więc nie poznasz treści.
Jeśli zaś chcesz zaznaczyć sprzeciw do stosowania praktyki "na ostatnią chwilę", wystarczy
ustnie wyrazić brak akceptacji podobnie nieuczciwych metod i powiadomić, że odbierzesz
w poniedziałek rano. Nawet, gdy dodatkowo coś "kombinujesz", to ten sposób jest lepszy!
Podobno w US przełożeni sugerowali nie tylko odbiór pisma, ale też przyjmowanie propozycji "na miejscu" i znaleźli się chętni, żeby nie sprowokować chmurnej miny kierownika. Później żalili się na forum. Wyrazić sprzeciw wobec nieuczciwych metod, to jakby kichnąć na dygnitarza w teatrze i los Iwana Dmitrycza Czerwiakowa przesądzony.
Podobno w US przełożeni sugerowali nie tylko odbiór pisma, ale też przyjmowanie propozycji "na miejscu" i znaleźli się chętni, żeby nie sprowokować chmurnej miny kierownika. Później żalili się na forum. Wyrazić sprzeciw wobec nieuczciwych metod, to jakby kichnąć na dygnitarza w teatrze i los Iwana Dmitrycza Czerwiakowa przesądzony.
Na skarbowcach jest też temat aby podpisywać w ostatni dzień - http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?f=77&t=3951
Część ludzi (raczej bez rozgłaszania tego faktu) tak postąpi.
Jak widać można, brawo, nie podoba mi się tylko założenie, niejako z góry "że propozycje przyjmiemy ostatniego dnia". Lepszy byłby przekaz, na dzień dzisiejszy mam was w dupie ...
- Ponieważ mam czas i jeszcze nie wiem czy w ogóle złożę jakiekolwiek oświadczenie,
to go nie składam do ... Aaa, jeszcze się zobaczy ...