Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tajni "eksperci" SC od m-cy pewnie nad tym pracowali, a że to tacy właśnie "eksperci" od kopij/wklej to wyszło jak wyszłoToż to szok! Nie wiadomo o co chodzi!!!!!!! Kto, jak i gdzie będzie wykonywał swoje zadnia! To jakieś dziecko pisało na zasadzie kopiuj wklej z różnych ustaw!!!!!!!!!!!
Nie jestem zwolennikiem KAS. Mam wiele wątpliwości. Jednak nasuwa mi się jedna myśl. Podejrzewam, że ktoś, nie wiem kto, nie śmiem podejrzewać członków zespołu, ale najszybciej ktoś kto obsługuje ten zespół, celowo wyniósł ten "brudnopis" i przekazał komuś ze zz skarbówki, aby zasiać zamęt i już na wejściu zdyskredytować założenia. I osiągnął efekt. Wystarczy przeczytać komentarze na skarbowcy.pl. Rodzą się tam nowe teorie spiskowe i przy okazji zaczyna się pić do celników. Mam wrażenie, że lobby "starych" skarbowców robi krecią robotę. Przecież widać, że tzw wersja robocza to zlepek przepisów z naszej ustawy i ustaw dotyczących kontroli skarbowej i administracji skarbowej, i co najwyżej może stanowić wyjście do stworzenia założeń i projektu właściwej ustawy. Jestem przekonany że to było celowe działanie jakiegoś sabotażysty/sabotażystów. Przecież ten komunikat co się ukazał na coryntii to reakcja MF na ten wyciek .
(...) Sławek proszę napisz co o tym wszystkim mamy myśleć.
Art. 120. 1. Mianowanie na wyższy stopień służbowy następuje odpowiednio do zajmowanego stanowiska służbowego, posiadanych kwalifikacji zawodowych oraz opinii służbowej i nie może nastąpić później niż po odbyciu 5 lat służby w stopniach: szeregowych, podoficerów i aspirantów i nie wcześniej niż po odbyciu służby w stopniu:
1) starszy aplikant celny – roku;
(...)
Art. 109. 1. Mianowanie na wyższy stopień służbowy następuje odpowiednio do zajmowanego stanowiska służbowego, posiadanych kwalifikacji zawodowych oraz opinii służbowej i nie może nastąpić po odbyciu służby w stopniach: szeregowych, podoficerów i aspirantów wcześniej niż po odbyciu służby w stopniu:
1) starszy aplikant - roku;
(...)