nie wiem czemu ale mam przeczucie, że ten projekt to lipa. jesli projekt zostal kila dni temu odeslany do rady dialogi to jak moze mieć dzisiejsza datę. moze mi ktoś to wytłumaczyc. moze coś innego za kilka dni na stronie sejmu zobaczymy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
no prosze, jaka dobra wiadomosc. Gdybys ja jeszcze jakos uwiarygodnil podajac zrodlo to moze mialaby efekt, a tak to tylko kolejna plotka. Ludzie oleja.Z dniem 30 września ma być prawdopodobnie wiadomo kto do zwolnienia ,a kto do KAS.Proponuję Sławek ruch do w-wy w ilości nie 5 tysięcy , a 10 funkcjonariuszy celnych którym nie jest obojętne istnienie SC, jak będzie potrzeba to pojadę parę raz tylko potrzebny jest sygnał,Prawdopodobnie z tym dniem mają nie istnieć niektóre urzędy, nie wystarczy harmonogram,trzeba działać.W 2008 roku zamiast o 500 zł brutto było walczyć o emki dla wszystkich.Dojazd uważam na protest na własny koszt , to są ostatnie dni istnienia SC.OC Siedlce,róbmy coś,Panie i Panowie , bo KAS to redukcja etatów.
Wymowne milczenie zz,bardzo to dziwne.Wiadomości możliwe ,nie ma ustawy o emeryturach.Dadzą 3 miesięczny okres wypowiedzenia i po SC.
Niech ktoś zweryfikuje Panny z granicznych!!!!!!
Interpelacja nr 5151 w sprawie sytuacji celników z Izby Celnej w Białej Podlaskiej w kontekście ustawy o KAS
Zgłaszający Marcin Duszek Data wpływu 22-07-2016/ Data wysłania 02-08-2016
Odpowiadający Marian Banaś - podsekretarz stanu w Ministerstwie Finansów Data wpływu 19-08-2016
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/interpelacja.xsp?documentId=EC53626A1DC8277FC1257FFC0049993E&view=6
wszystko wskazuje na to, że pis zagrał z nami w ciuciubabkę. zarówno w wymiarze parlamentarnym, jak i prezydenckim. jesteśmy kolejną grupą wyborców, która to może powiedzieć. no bo gdzie obniżenie kwoty wolnej od podatku czy chociażby spełnienie obietnic wyborczych danych frankowiczom?
mało tego, niewątpliwie słuszne rozdawnictwo 500+, jest jednocześnie ewidentną dyskryminacją ludzi ciężko pracujących, którzy jakoś próbują sobie radzić bez pomocy państwa.
więc jak? chyba wybraliśmy kolejnych politycznych hochsztaplerów, którzy myślą wyłącznie o kolejnej kadencji. mam nadzieję, że to się im nie uda. obecny stan finansów publicznych na to wskazuje, że nie będzie skąd finansować tej de facto kiełbasy wyborczej.
Chyba kolega zupełnie nie rozumie co to jest kwota wolna od podatku. Z tego co wiem NIKT NIGDY nie obiecywał obniżenia kwoty wolnej od podatku. To by dopiero było. A odnośnie 500+ to nie bądźmy tacy zgorzkniali, że im dano na wychowanie dzieci lepsze pieniądze niż kiedyś Nam. Ci co mają dzieci pracują według Ciebie lekko, lżej iż Ty? Po czym to wnosisz? To że obecna władza nie realizuje wszystkich obietnic i to na już to nie powód by mówić że te dobre zmiany które zrobili są złe. To tylko Twój punkt widzenia i nie narzucaj jego innym. Oczywiście ideałem byłoby spełnienie wszystkich obietnic wyborczych ale która władza w historii je spełniła? I to w 9 miesięcy. Rozliczymy ich przy końcu kadencji a teraz skupmy się na sobie, na swoich celach i walczymy o swoje a nie załujmy innym 500+.