G
Guest
Gość
przecież SC ie będzie należeć do Policji Finansowej - po co ten wątek? Tak żeby sobie popaplać?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Poul napisał:U nas to jest prowizorka a nie służba!! :evil:
Dziecinna zabawa w wojsko. Po ch...j goście z tytułami instruktorów walki? Do ganiania ruskich bab z kraciatkami? Przecież tym się sc zajmuje. Mam zajady.hmmm napisał:Nie przesadzajcie z tymi porównaniami. Znam realia mobilnych zza południowej granicy (i nikt tam na co dzień z długą bronią nie biega po ulicy, ma ją tylko spec grupa) i też najróżowiej nie jest (ale oczywiście lepiej niż u nas). I nie narzekajcie ciągle, mamy też niezłych, ambitnych ludzi, powstała nawet ogólnopolska grupa "bojowa", znam jej skład i to goście z tytułami instruktorów sztuk walki. Tylko u nas przepisy są chore, co mają szturmować gazem pieprzowym? Nawet "głupi" taser jest niemile widziany przez trzęsącą portkami górą.
Ale się uśmiałem. Ciiii..... supergrupa. Stój, służba celna, mam segregator i zszywacz i nie zawaham się ich użyć!! Naoglądałeś się chłopie za dużo amerykańskich filmów. Nam nie potrzebni są kolesię fikacący fiflaki i robiący gwiazdy - to w kinie. Nam potrzebne są przepisy i ludzie pracujący głową. Pracuję w zwalczaniu 7 lat. Ze zgrozą patrzę na młodych ludzi zaiwaniających na wuefach i którzy nie potrafią napisać notatki służbowej bez merytorycznych błędów. Pracuję wewnątrz kraju i jeżeli ty też to masz pojęcie, że aby zrobić wynik trzeba się dużo nachodzić i nagłówkować. I co do tego główkowania większości mam wiele zastrzeżeńhmmm napisał:Kolego powyżej. Te mityczne fajki to i tak w większości tranzyt przez RP. Od razu widać, że masz "wschodnie" podejście do cła. Znacznie większe są przekręty na paliwach: opale, LPG, za chwilę CNG czy alkoholu odkażanym itp., czy ciuchach. Co do GM. Wykpiwać można wszystko, ale tam naprawdę często robią pasjonaci za taką kasę (taką samą jak na innych ciepłych posadkach w cle). P.S. Poul mógłbym, ale chłopakom przyda się spokój i dyskrecja.