Granica

Od 2 stron dyskusja zmierza donikąd.
nikt z wewnątrz was nie poprze, bo nie ma w tym żadnego interesu.

radykalne i nierealne zadania stawiacie.

powinniscie te zadania przemycić razem z innymi postulatami, na których zyskają wszyscy a granica dodatkowo i forsować to w pakiecie, tak aby cały kraj zyskał a granica najwięcej.

w takiej formie to już na starcie ma ie porażkę jak się tak spinacie.

zarzad to wie kto nie traci energii na pieniaczy bez finezji.

tak - to obserwacja z boku po dłuższej refleksjami analizie.

przyko mi ale czy ktoś teraz widzi to podobnie Jak ja?
?????? Ja popieram a jestem z "wewnątrz" mało nie znam nikogo kto by nie popierał nikogo normalnego bo Pani Krysia i Pan Zdzisio narzekający na wszystko zawsze się znajdą.

Wręcz przeciwnie. Zdecydowanie WALCZYĆ !!!! W moim przekonaniu są dwa priorytety : Granica i DŚ oraz komórki powiązane z DŚ. To tu należy położyć nacisk. Pamiętając o innych komórkach oczywiście. Spraw jest w ogóle tyle np ucywilnieni zwolnieni itd że szok. Ale i tak jeżeli porównamy rok 1991 a czasy obecne nasz status i uprawnienia rok 1991 a rok 2024 to..... I tu ciekwy jestem Waszych opinii 👍 zachęcam do dyskusji. Moim zdaniem jest co porównywać 👍 dam tylko zajawkę do wymiany zdań. To co fla wstępujących do Służby w roku 2024jest dla OCZYWISTĄ OCZYWISTOŚCIĄ dla mnie w roku 1991 było NIEWYOBRAŻALNYM MARZENIEM !!!! Popatrzmy gdzie byliśmy a gdzie jesteśmy !!!!! A NADE WSZYSTKO KTÓREMU ZWIĄZKOWI TO ZAWDZIĘCZAMY i co moim zdaniem Najważniejsze - za tym stoją konkretni ludzie ich zaangażowanie i wkurwien..e na to jak Nas traktowano. To jeden związek to wywalczył. Inne federacje zrzeszenia i ch.....a wie kto tam był co zrobiły ? Starzy znają odpowiedź. A Młodzi dzięki staraniom starych wstępują do Służby równoprawnej z Policją ABW SKW SG itd... Ponawiam apel - porównajcie rok 1991 z rokiem 2024 i spójrzcie proszę - JAKI KOLOSALNY PROGRES 😃

Jeśli należy pamiętać "o innych komórkach", to absolutnie są nie "dwa priorytety", ale wszyscy są priorytetem!
Zatem znowu nie dzielmy się sami, lecz łączmy postulaty wszystkich, tworząc konkretne plany.

Progres faktycznie jest kolosalny i nic nie można ująć w tej sprawie związkowi określanemu powyżej przez Ciebie "KTÓREMU".
Jednak takie stawianie sprawy, domyślnie zbytnio wynosi pod niebiosa samego pana przewodniczącego i zarząd.
Ci "konkretni", to jednak głównie nie tylko pan przewodniczący, a choć dobrze im znani - dla innych w większości anonimowi - niestety często przez niego i zarząd opuszczeni i zapomniani ludzie, których na tym forum już nie spotkamy. Dlatego pozwalam sobie niniejszym złożyć tu hołd i najniższe ukłony szacunku wszystkim tym, którzy WALCZYLI i - w przeciwieństwie do obecnie nadal pełniących służbę (np. zarządu) - PRZEGRALI "z systemem", i zostali zwolnieni bądź co najmniej "ucywilnieni", tracąc główny cel swojego działania, a czasem nawet istnienia ...

Ktoś z zarządu i aktywny był SS. Pozostali może i zaglądają, ale nie odpisują, lub wcale nie zaglądają, parafrazując jedną z ważnych obecnie osób "to forum jest dla frustratów".
W związku z tym poza opiniotwórczą działalnością być może nie wnosi nasza twórczość żadnych efektów ubocznych, czy też wręcz pożądanych!
Pozdrawiam frustratów!

Ktoś z zarządu i aktywny był SS. Pozostali może i zaglądają, ale nie odpisują, lub wcale nie zaglądają, parafrazując jedną z ważnych obecnie osób "to forum jest dla frustratów".
W związku z tym poza opiniotwórczą działalnością być może nie wnosi nasza twórczość żadnych efektów ubocznych, czy też wręcz pożądanych!
Pozdrawiam frustratów!
Nie wiem jaką rolę i czy pełni @ZOI WRO . Jeżeli jest z zarządu to przepraszam za swój poprzedni wpis. Ale jeśli nawet to jest przedstawicielem mojego rodzinnego miasta, więc wybaczy! Pozdrawiam

Każdy z Nas może kandytować !!!!! Wiemy o co chodzi mamy wiedzę praktyczną mamy porównanie jak było i jak jest. A co najważniejsze WIEMY CZEGO OCZEKUJEMY !!!! No ludzie - skąd u niektórych taka apatia ???? No litości 👍

Każdy z Nas może kandytować !!!!! Wiemy o co chodzi mamy wiedzę praktyczną mamy porównanie jak było i jak jest. A co najważniejsze WIEMY CZEGO OCZEKUJEMY !!!! No ludzie - skąd u niektórych taka apatia ???? No litości 👍
Jedni się boją, innym się nie chce, jeszcze inni - pomimo wysiłków w działaniu - zawiedli się brakiem uwagi u swoich przedstawicieli, a pozostali wychodzą z założenia, że skoro płacą składki na ZZ, to już zrobili wszystko czego można by od nich wymagać.
Cóż, bezstresowe wychowanie nie uczy samodzielności ani w myśleniu, ani w działaniu ...

Nie wiem jaką rolę i czy pełni @ZOI WRO . Jeżeli jest z zarządu to przepraszam za swój poprzedni wpis. Ale jeśli nawet to jest przedstawicielem mojego rodzinnego miasta, więc wybaczy! Pozdrawiam
@ZOI WRO jest osobą funkcyjną. Jako chyba jedyna, przekazuje rzeczowe informacje i nie musi się wstydzić swoich wpisów. Może zechce się przedstawić tym forumowiczom którzy nie wiedzą kim jest. Ma też prawo do anonimowości. Jest to ważne prawo, które swojego czasu było pogwałcenie w przypadku dawnego wieloletniego forumowicza o nicku CAT, którego pozdrawiam.

@ZOI WRO jest osobą funkcyjną. Jako chyba jedyna, przekazuje rzeczowe informacje i nie musi się wstydzić swoich wpisów. Może zechce się przedstawić tym forumowiczom którzy nie wiedzą kim jest. Ma też prawo do anonimowości. Jest to ważne prawo, które swojego czasu było pogwałcenie w przypadku dawnego wieloletniego forumowicza o nicku CAT, którego pozdrawiam.
Dzień dobry.
Ci co mają wiedzieć, Kim jest ta osoba, to wiedzą. To Ktoś nie mieszający funkcji z pracą, udzielający się tylko poza godzinami pracy. Prawdziwy społecznik ...
Pozdrawiam

Back
Do góry