Dobre i to, mogło być gorzej.GUS poinformował, że średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w 2023 r. wyniósł 11,4 proc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dobre i to, mogło być gorzej.GUS poinformował, że średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w 2023 r. wyniósł 11,4 proc.
Już napisałem więc muszę kontynuować. Zobaczymy.Wiesz, będzie ciężko! Bo jak uzasadnisz, że byłeś stratny? Przecież w tym okresie otrzymywałeś uposażenie. Moim zdaniem pozostaje ewentualne powództwo cywilne wobec DIASA o straty moralne (stres, konieczność zmiany planów życiowych, itp.). Ale czy warto kopać się z koniem? Ciesz się emeryturą i zapomnij o tej firmie! Ja dałem sobie spokój choć też miałem plany dochodzenia swego. Teraz mam ten komfort, że już nic nie muszę i mam to wszystko gdzieś! Naprawdę istnieje życie poza służbą, dużo lepsze życie!
Do obliczeń na luty wystawiacie 2332 (zakładana kwota bazowa) x współczynnik 4.28 ?Inflacja emerycka 11,9 była wyższa od inflacji 11,4 czyli waloryzacja min. 11,9 %
Trzeba coś założyć. Jeśli nie będzie niespodzianek przy procedowaniu budżetu to jest to prawidłowe założenie.Do obliczeń na luty wystawiacie 2332 (zakładana kwota bazowa) x współczynnik 4.28 ?
Bez zmian.Ustawa okołobudżetowa ponownie skierowana do komisji?! Nie jestem na bieżąco, czy coś mnie ominęło?
Coś istotnego z naszego punktu widzenia? Bo z pasków w TV niewiele się mogę dowiedzieć.
Niestety, jedyny w historii. Nie wiem, czy przyjęty tok odwoławczy od decyzji ZER jest wystarczający. Czy równocześnie nie powinniśmy zaskarżać rządu, że takie dyskryminujące prawo wprowadził. Boje się, że zostaniemy z zaniżonymi świadczeniami.nic tylko ze wydy.. rocznik 23
Mają większość, także przegłosują wszystko. Trzeba bacznie obserwować. Podwyżki od 01.01. są w ustawie budżetowej,te grudniowe zapisy od 01.03. w okołobudżetowej, którą zawetowano.Bez zmian.
Dlatego tegoroczni emeryci, moim zdaniem mogą być spokojni o podwyżkę kwoty bazowej.Mają większość, także przegłosują wszystko. Trzeba bacznie obserwować. Podwyżki od 01.01. są w ustawie budżetowej, te grudniowe zapisy od 01.03. w okołobudżetowej, którą zawetowano.
Nie można tego wykluczyć.Niestety, jedyny w historii. Nie wiem, czy przyjęty tok odwoławczy od decyzji ZER jest wystarczający. Czy równocześnie nie powinniśmy zaskarżać rządu, że takie dyskryminujące prawo wprowadził. Boje się, że zostaniemy z zaniżonymi świadczeniami.
Może nie byłem z Tobą, ale rok 1989 tylko wiosna. Kurs od lutego do czerwca 1989 rok. Od 2021 roku na emeryturze.Czy pełni służbę jeszcze ktoś kto był ze mną na kursie zasadniczym w Świdrze jesienią 1989r , czy już wszyscy są na zasłużonej emeryturze?
Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam.Panowie życzę zdrowia. I jak najdłużej korzystajcie z ZER. Pozdrawiam.