Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Będzie to odejście przy wysłudze 70% liczonej od 99. Dojdzie bonus waloryzacyjny 12.3.Jeśli rzeczywiście kwoty bazowe 2024 będą liczone od 1 stycznia to nie było jeszcze lepszego momentu w tej służbie na odejście. Trzymam kciuki gdyż sam złożyłem już wniosek w październiku.
Akurat ja nie będę miał 70 % bo odchodzę po 16,5 roku służby, dla mnie więc podwyżki od stycznia to super opcja Do tego praca zdalna w domu na zlecenie (z emką wyjdzie jakieś 1000 zł więcej niż zarabiam), wszystkie nocki przespane, weekendy i święta wolne i czas dla siebie i rodziny
nie na dzień zwolnienia ze służby, a na dzień złożenia wniosku o emkę. Złożysz na koniec lutego jest waloryzacja, złożysz 1 marca tracisz obiecywane 12,3%Będzie to odejście przy wysłudze 70% liczonej od 99. Dojdzie bonus waloryzacyjny 12.3.
Nie mniej 75% wysługi też nieźle zachęca do pozostania wraz z innymi bonusami z tytułu służby w tych niespokojnych geopolitycznie czasach.
Może być trudność w skróceniu okresu 3 m. wypowiedzenia, wszak mamy już 2024 za pasem, e emka jest liczona wg stanu prawnego na dzień zwolnienia ze służby.
W mojej ocenie dla pozostających dobra perspektywa, jak kto może.
nie na dzień zwolnienia ze służby, a na dzień złożenia wniosku o emkę. Złożysz na koniec lutego jest waloryzacja, złożysz 1 marca tracisz obiecywane 12,3%
Dobry przykład. Poza tym, nie bez powodu wykreślono ten artykuł. Sądzę, że nie bez znaczenia jest to, że nowa ustawa nie zostanie ustanowiona przed 2024.Przypomnij sobie sprawę gruszy 2010.
Kapica nowym rozporządzeniem obowiązującym od konkretnej daty już w roku budżetowym obciął ekwiwalent za wczasy twierdząc mniej więcej, że jego prawo finansowe obowiązuje retrospektywnie od konkretnej daty, tj. od 1 stycznia 2010.
Sądy to utrzymały, osobiście zażądałem uzasadnienia od II instancji i zacząłem zbierać kwity i szukać prawnika, który mi klepnie wniosek do ETPCZ.
Parę dni później wbrew prawomocnym wyrokom Kapica wypłacił zaległa gruszkę w celej formacji.
Takie tam życiowe proceduralne per analogiam do Twoich wniosków. Znane doskonale wszystkim.
Dobry przykład. Poza tym, nie bez powodu wykreślono ten artykuł. Sądzę, że nie bez znaczenia jest to, że nowa ustawa nie zostanie ustanowiona przed 2024.
tak PIS zniszczył system prawny, brak przewidywalności, brak zaufania. Obywatel się nie liczy dla państwa. Nie łudźmy się, że to się zmieni z dnia na dzień, w tej przepychance nie chodzi o nas ale o władzę i zemstę. Jesli będzie taka potrzeba jedna i druga strona poświeci nas bez wahania.Zobaczymy, j(...) Niestety takich rzeczy się nie przewidzi, jest to loteria (a tak nie powinno być).
C(...)?
Ustawa okołobudzetowa po pierwszym czytaniu w wersji bez przesunięcia kwoty bazowej do 1 marca przegłosowana.Komisja odrzuciła wniosek nad dalszym procedowaniem projektu prezydenckiego
Z czego to wynika i czy dotyczy też f-szy którzy mogli odejść na emeryturę po 15 latach służby?Nie zapominajcie, po 25 latach służby z wojskiem, możliwość doliczenia okresów cywilnych po 1.3% za rok„
Z ustawy emerytalnej.Z czego to wynika i czy dotyczy też f-szy którzy mogli odejść na emeryturę po 15 latach służby?
Czyli f-szy którzy mogli odejść ze służby po 15 latach, w ustawie emerytalnej, w temacie 1,3% za rok pracy przed …1999r, olano?Z ustawy emerytalnej.
Przecież napisałem, że po 25 latach służby liczonej z okresami równorzędnymi