digital411
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 215
Radzę uciekać na emeryturę każdy kto może,będziecie teraz poddani plasterkowaniu -zabieraniu wszystkiego co się da.Ja to już przerabiałem do 2015 roku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Radzę uciekać na emeryturę każdy kto może,będziecie teraz poddani plasterkowaniu -zabieraniu wszystkiego co się da.Ja to już przerabiałem do 2015 roku.
Wszystko jest możliwe a nawet bardzo prawdopodobne.Zaczyna się grzebanie w emkach:
"(... nowy rząd zlikwiduje 13. i 14. emeryturę, Kosiniak-Kamysz odparł: „Wprowadzimy emeryturę bez podatku”. Dlatego, że - jak przekonywał - „ona jest lepsza niż 13. i 14. emerytura i oddaje też bardziej wkład w system emerytalny, docenia aktywność zawodową”. ...)"
PSL sugeruje, że chce przejąć MON, rolnictwo i gospodarkę
"Sprawy światopoglądowe nie mogą być elementem umowy koalicyjnej i ja na jakiekolwiek wpisywanie w umowę koalicyjną spraw światopoglądowych się nie zgodzę" - stwierdził Kosiniak-Kamysz.wpolityce.pl
Zaczyna się grzebanie w emkach:
"(... nowy rząd zlikwiduje 13. i 14. emeryturę, Kosiniak-Kamysz odparł: „Wprowadzimy emeryturę bez podatku”. Dlatego, że - jak przekonywał - „ona jest lepsza niż 13. i 14. emerytura i oddaje też bardziej wkład w system emerytalny, docenia aktywność zawodową”. ...)"
PSL sugeruje, że chce przejąć MON, rolnictwo i gospodarkę
"Sprawy światopoglądowe nie mogą być elementem umowy koalicyjnej i ja na jakiekolwiek wpisywanie w umowę koalicyjną spraw światopoglądowych się nie zgodzę" - stwierdził Kosiniak-Kamysz.wpolityce.pl
Nie wiem czy jesteś na emeryturze czy nie , ale jest pewne, łykasz wszystko
Jak "młody".
To nie są żadne 13 i 14 emerytury tylko tysiąc złotych na otarcie łez i spłacenie
w sklepiku zakupów na zeszyt.
Po drugie limit 14 emerytury był tak ustawiony, że nikt nie czekał na jałmużnę .
Po trzecie , emerytura była ze składek i podatek był odprowadzany . To po co kolejny
podatek od emerytury?
Ad rem: niczego nie "łykam" zauważam uprzejmie.
Posługuję się tylko powszechnie przyjetą retoryką w ww. kwestiach,
Jakbyś był łaskaw nie uprawiać tu polityki, nie ważne z jakiej opcji.
Co z czego i na co wystarczy, to każdy wie.
składka emerytalno renotwa jest odliczana od podstawy opodatkowania i dla tego emerytura jest opodatkowana. nie nie następuje podwójne opodatkowanie.Nie wiem czy jesteś na emeryturze czy nie , ale jest pewne, łykasz wszystko
Jak "młody".
To nie są żadne 13 i 14 emerytury tylko tysiąc złotych na otarcie łez i spłacenie
w sklepiku zakupów na zeszyt.
Po drugie limit 14 emerytury był tak ustawiony, że nikt nie czekał na jałmużnę .
Po trzecie , emerytura była ze składek i podatek był odprowadzany . To po co kolejny
podatek od emerytury?
Decyzja jest.Czy z warszawskiego ZER dostał już jakiś szanowny tegoroczny emeryt wyrównanie? Ja ani decyzji ani wyrównania.
Moi koledzy dostali ją dzwoniłem do zer i w lustopadzieCzy z warszawskiego ZER dostał już jakiś szanowny tegoroczny emeryt wyrównanie? Ja ani decyzji ani wyrównania.
To bardzo nieprzyjemna informacja. Koledzy z ZER Lublin już wyrównanie przejedli lub skonsumowali!Moi koledzy dostali ją dzwoniłem do zer i w lustopadzie
Bo ja wiem młyny zer mielą powoli. Zadzwoń do zer powiedzą na jakim etapie jesteś. Ja mam dostać z listopadowa. K potwierdzili na jutro. Jednak pewnie to jest trochę Dec do wydaniaTo bardzo nieprzyjemna informacja. Koledzy z ZER Lublin już wyrównanie przejedli lub skonsumowali!
Bo ja wiem młyny zer mielą powoli. Zadzwoń do zer powiedzą na jakim etapie jesteś. Ja mam dostać z listopadowa. K potwierdzili na jutro. Jednak pewnie to jest trochę Dec do wydania
Ponawiam pytanie dotyczące przeliczenia wysokości wyrównania przez IAS (z ZER już otrzymałem) za służbę w 2023 przed przejściem na emeryturę np. w lutym i związanej z tym wysokości odprawy. Pojawiają się głosy z IAS, że nic się w związku z tym nie należy. Czy ktoś się interesował sprawą...Państwo Emeryci, melduję wpływ wyrównania na konto.
Decyzja parę dni wcześniej listem zwykłym, popatrzcie w skrzynki.
ZER Warszawa.
Przecież IASy wypłaciły wyrównania, po ogłoszeniu ustawy budżetowej i uchwały modernizacyjnej. Około kwietnia tego roku były wyrównania do każdego tytułu jaki otrzymałeś odchodząc na emkę (odprawa, jubileusz, urlopy) z tytułu uchwały modernizacyjnej. Teraz ogłoszona wkb nie wnosi nic do ww. składników, a jedynie do przeliczenia emerytury.Ponawiam pytanie dotyczące przeliczenia wysokości wyrównania przez IAS (z ZER już otrzymałem) za służbę w 2023 przed przejściem na emeryturę np. w lutym i związanej z tym wysokości odprawy. Pojawiają się głosy z IAS, że nic się w związku z tym nie należy. Czy ktoś się interesował sprawą...