Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
na pewno masz wypracowane lata szczególneA jeżeli pracowałem w cle w latach 1986-2008, to czy należy mi się emerytura pomostowa lub rekompensata?
To nie że zapomina tylko jakby cię nie było nigdy.Od gruszek dziadkowych do państwa to jak stąd na Marsa.Głupszego tekstu dawno nie czytałem. Co ma do tego skorzystanie z prawa do odejścia na emkę ze swiadczeniami? Czy po odejsciu firma powinna zapomnieć o swoim byłym długoletnim finkcjonariuszu? Kretynizm totalny. Abarks...przez analogię mogę powiedzieć- "Nie ma mnie w tej formacji i bardzo sie cieszę że tkwicie w tym g....e karmieni pustymi obietnicami. "
Za lata 80 i 90 to szkodliwe powinni płacić.Pamiętam takich co auta swoje szukali na wolnym bo po nocy gdzieś zostawili.A jeżeli pracowałem w cle w latach 1986-2008, to czy należy mi się emerytura pomostowa lub rekompensata?
przepisy przepisami a życie swoje...Składasz wniosek do właściwego IAS w swoim mieście i czekasz aż komisja go rozpatrzy. Musisz załączyć xero decyzji o wysokości Twojej emki. Korzystałam dwukrotnie-można dostać 200-300 zł.przepisy mówią.. dopłaty m.in. i do wypoczynku dla emerytowanych funkcjonariuszy służb w tym naszej są ale ze specjalniego funduszu powołanego przez Szefa KAS zgodnie z ROZP.
MSWIA
z dnia 17 grudniav 2018 r.
w sprawie funduszu socjalnego emerytów i rencistów Policji, Straży Granicznej, Straży
Marszałkowskiej, Biura Ochrony Rządu, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży
Pożarnej, Służby Celnej i Służby Celno-Skarbowej oraz ich rodzin
Na podstawie art. 27 ust. 2 ustawy z dnia 18 lutego 1994 r. o zaopatrzeniu emerytalnym
funkcjonariuszy Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby
Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura
Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Służby Ochrony Państwa, Państwowej Straży
Pożarnej, Służby Celno-Skarbowej i Służby Więziennej oraz ich rodzin (Dz. U. z 2018 r. poz.
132, 138, 730 i 912), ale to nie jest obligatoryjne świadczenie, tylko rozpatruje komisja nina wniosek zainteresowanego, kierując się zarobkami i sytuacją życiową danej osoby. Czynni funkcjonariusze mają zapewnione te świadczenia obligatoryjnie na podstawie:
Dz.U.2019.2313 t.j.
Akt obowiązujący
Wersja od: 26 listopada 2019 r.
ROZP. RM
z dnia 21 grudnia 2017 r. w sprawie świadczeń socjalnych funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej i członków ich rodzin, to zupełnie inna bajka.
przepisy przepisami a życie swoje...Składasz wniosek do właściwego IAS w swoim mieście i czekasz aż komisja go rozpatrzy. Musisz załączyć xero decyzji o wysokości Twojej emki. Korzystałam dwukrotnie-można dostać 200-300 zł.
Chyba, a nawet na pewno jest. Ale którego ZZ?w komisji ds świadczeń socjalnych dla emerytów powinien być przedstawiciel związków.
Rozporządzenie nie wymaga, aby w składzie komisji był przedstawiciel zz.w ds. Opieka socjalna dla emerytów powinna być opiekunem pomocy.
W służbie grusze można było dostać ryczałtem bez żadnych kwitów ale już na emce to trzeba przedstawiać bilety faktury bo bez tego to ani grosza (Gdansk) tak chyba nie powinno być i to pisanie o wysokość emki a komu do czego takie dane potrzebne pytam wszędzie tak jest????Rozporządzenie nie wymaga, aby w składzie komisji był przedstawiciel zz.
Panie z wydziałów finansowych IAS proszę o uwagę. Emerytom też należy się socjal typu grusza czy cokolwiek. Proszę zabrać głos w tej sprawie, a jak nie to będziemy musieli napisać skargę do ZER MSWiA
napisałam że należy załączyć xero decyzji o wysokości przyznanej emerytury a nie jak piszesz bez względu na wysokośćCzyli można otrzymać świadczenie socjalne bez względu na wysokość
emerytury policyjnej ? Bez względu na sytuację materialną emeryta ?
TAK powinno być . Przecież świadczenia socjalne dopasowane są
do ilości emerytów/rencistów policyjnych w danej izbie .
Gratuluję .
W tajemnicy chciałabyś zdradzić jakie ias ?
W innych służbach też trzeba przedstawić dokumenty o których mówisz, to wynika z rozporządzenia.W służbie grusze można było dostać ryczałtem bez żadnych kwitów ale już na emce to trzeba przedstawiać bilety faktury bo bez tego to ani grosza (Gdansk) tak chyba nie powinno być i to pisanie o wysokość emki a komu do czego takie dane potrzebne pytam wszędzie tak jest????