Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Biało zielony, sorry ale prawdziwym i rzeczywistym początkiem, zwieńczonym pełnym sukcesem, był projekt obywatelski dot. emerytur mundurowych, walka w Sejmie, Senacie i przed Trybunałem Konstytucyjnym. I kto do tego doprowadził? ZZ celnicy PL ze Sławkiem na czele i wielu funków, którzy Go wspierali. Pamiętajmy też o tych, którzy zaangażowali się w zebranie prawie 200 tys. podpisów do projektu obywatelskiego. I to jest prawdziwy początek, a nie jakiekolwiek działania Zrzeszenia czy Federacji i ich przewodniczących, którzy przez całą swoją pseudo-działalność związkową najlepiej co robili, to sypali piasek w tryby ZZ Celnicy PL i dyskredytowali działania Sławka.Gwoli ścisłości. Walkę o emki zaczęła Barbara Smolińska i to jest fakt. Sławkowi brawo i wielki szacunek , że sprawy doprowadził do końca. Wyjaśniam tym co nie wiedzą.
Federacja i inni jej podobni byli zwykłymi sprzedawczykami. Za profity z MF torpedowali wszystko. Jak można inaczej odbierać awans do MF jako przewodnicząca ZZ. No jak? Biało zielony, a ty ile lat w służbie, że takie głupoty piszesz. Chyba, że byłeś pretorianinem.Gwoli ścisłości. Walkę o emki zaczęła Barbara Smolińska i to jest fakt. Sławkowi brawo i wielki szacunek , że sprawy doprowadził do końca. Wyjaśniam tym co nie wiedzą.
Prezydent z niecierpliwością chodził od okna do okna, czekając na listonosza. Czuł, że coś wisi w powietrzu. Kiedy w końcu przeczytał list od Ulissesa, usiadł na przyzbie i zapłakał... Zaniepokojona Agata podniosła głowę znad kuchennego stołu (lepiła pierogi na niedzielny obiad) i rzekła: "Jendrek, adyć zrób coś dobrego tym celnikom, niech i oni życia użyjo..!" Prezydent dopił ciepławego już Harnasia, cisnął puszkę przez uchylone okno, głośno beknął i pochylił się nad petycją związków. Czytał 3 dni, w te i wewte, czasami zajadle coś notując i kreśląc. Warknął do przybocznego naparnika-borowika: "SKASa do mnie, ino bystro! Tak nie może być! Tośtośok..!" Podszedł do Agaty, wtulił się w jej szczupłe ramiona i powiedział: "Granda! Na takim papierze pisać, że nawet do pieca się nie nada! I piniendzy znowu chcom, a herbatę ekspresową to po jednym zaparzaniu wyrzucają!"Wysłałem pismo do Prezydenta RP załączając petycję związków mundurowych o pochylenie się nad ustawą o szczególnych rozwiązaniach ustawy budżetowej. Zmiany te dotyczą też żołnierzy, a jest ich zwierzchnikiem. Zawsze warto spróbować. Zachęcam do działania
Nie rób nic, to nic nie będziesz miał. Absens carens.Prezydent z niecierpliwością chodził od okna do okna, czekając na listonosza. Czuł, że coś wisi w powietrzu. Kiedy w końcu przeczytał list od Ulissesa, usiadł na przyzbie i zapłakał... Zaniepokojona Agata podniosła głowę znad kuchennego stołu (lepiła pierogi na niedzielny obiad) i rzekła: "Jendrek, adyć zrób coś dobrego tym celnikom, niech i oni życia użyjo..!" Prezydent dopił ciepławego już Harnasia, cisnął puszkę przez uchylone okno, głośno beknął i pochylił się nad petycją związków. Czytał 3 dni, w te i wewte, czasami zajadle coś notując i kreśląc. Warknął do przybocznego naparnika-borowika: "SKASa do mnie, ino bystro! Tak nie może być! Tośtośok..!" Podszedł do Agaty, wtulił się w jej szczupłe ramiona i powiedział: "Granda! Na takim papierze pisać, że nawet do pieca się nie nada! I piniendzy znowu chcom, a herbatę ekspresową to po jednym zaparzaniu wyrzucają!"
---Tak widzę efekt pisania do PAD---
CDN?
Pisz dalej, PAD na pewno się przejmie twoimi wypocinami. Może jeszcze gdzieś spłodzisz jakieś ambitne pismo..? A ja sp...am z tego towarzystwa wzajemnej adoracji, EMka czeka. PS. W tej "służbie mundurowej" jest coraz lepiej czy coraz gorzej? Odpowiedz sobie i pomyśl...Nie rób nic, to nic nie będziesz miał. Absens carens.
I to jest właśnie mądra decyzja.Pisz dalej, PAD na pewno się przejmie twoimi wypocinami. Może jeszcze gdzieś spłodzisz jakieś ambitne pismo..? A ja sp...am z tego towarzystwa wzajemnej adoracji, EMka czeka. PS. W tej "służbie mundurowej" jest coraz lepiej czy coraz gorzej? Odpowiedz sobie i pomyśl...
Dzień dobry
Czy ktoś wie, czy Prezydent podpisał już tą niekonstytucyjną ustawę?
Ustawa z dnia 1 grudnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2023 – podpisana 14 grudnia 2022 r.
Dziękuję za informację.Ustawa z dnia 1 grudnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2023 – podpisana 14 grudnia 2022 r.
Jak jesteś "betonem "to podziękowania, medale i awanse są na porządku dziennymWitam w klubie.
Może i zaczęła, lecz jej końcowe podejście do Emek nie było chwalebne. Pamiętam!!