cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
Szacunek można również stracić ...Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Szacunek można również stracić ...Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
żeby stracić trzeba mieć a żeby mieć to trzeba za co .Szacunek można również stracić ...
@nuniamam pytanie do osób stających na komisje w celu uzyskania 15% - jaką drogę obieracie, czy wniosek o komisje składacie już będąc na emeryturze, czy jeszcze w służbie będąc np. na l4?
@nunia
I tak i tak. Można również jednocześnie z wnioskiem o emeryturę.
Na formularzu są do tego właściwe pola.
Moim zdaniem tak. Zwolnienie nastąpiłoby z powodu trwałej niezdolności (art. 179), nie zaś... zgodnie z art. 179 ust. 1 pkt 1 ustawy o KAS, funkcjonariusza zwalnia się w przypadku orzeczenia trwałej niezdolności do służby.
... art. 180 ust. 1 pkt - można zwolnić f.z powodu nieobecności z powodu choroby trwającej dłużej nić rok ...
... powiedzmy ... komisja orzeknie niezdolność do służby, to mimo że będę na l4 zostanę zwolniona?
...
Dzięki. Zastanawia mnie jeszcze taka kwestia - zgodnie z art. 179 ust. 1 pkt 1 ustawy o KAS, funkcjonariusza zwalnia się w przypadku orzeczenia trwałej niezdolności do służby.
Jeżeli będąc na l4 i zakładając, że będę na nim 12 m-cy (art. 180 ust. 1 pkt - można zwolnić f.z powodu nieobecności z powodu choroby trwającej dłużej nić rok), powiedzmy w połowie tego l4 złożę wniosek na komisję, komisja orzeknie niezdolność do służby, to mimo że będę na l4 zostanę zwolniona?
W Policji nie można zwolnić policjanta przed upływem 12 miesięcy od dnia zaprzestania służby z powodu choroby, chyba że policjant zgłosi pisemnie wystąpienie ze służby.
Bo to im się te "pieniędze" należały!!!Oj to my już widzimy co się dzieje . Najbiedniejszym ludziom w kraju /rencistom i emerytom/
damy 4 % , a najbogatszym 60% podwyżek . Taka jest sprawiedliwość ................
Jedni w Paryżu, drudzy po ryżu, całkiem klimatycznieMatematyka jest nieubłagana : 4% z 3000zl to jest 135zl.
A 60% z 20.000zl. to jest 12.000zl.
O czym my tutaj mówimy ?
Ciekawe , komu się lepiej robi zakupy.
Sam jeszcze nie widziałem, ale mam potwierdzenie od Rafała.Panie Sławku, czy to prawda?
"Co jednak też ważne, z informacji jakie przekazał mi minister Wąsik wynika, że projekt w sprawie art. 15a jest już po uzgodnieniach międzyresortowych i Sejm najprawdopodobniej zajmie się nim już we wrześniu. Do dokumentu dopisano też Służbę Celno-Skarbową i wojsko."
Mam nadzieję, że do projektu dopisano również kwestie waloryzacji emerytur pomiędzy zwolnieniem ze Służby, a przyznaniem emerytury.Panie Sławku, czy to prawda?
"Co jednak też ważne, z informacji jakie przekazał mi minister Wąsik wynika, że projekt w sprawie art. 15a jest już po uzgodnieniach międzyresortowych i Sejm najprawdopodobniej zajmie się nim już we wrześniu. Do dokumentu dopisano też Służbę Celno-Skarbową i wojsko."
Pewnie wielu dotrwa ale co z tymi którzy mają 18 , 19 lat służby po 1999 roku?1999 + 25 lat = 2024 r.
Cieszy, ale nie wiem czy dotrwamy...
A nawet jak mają 20 czy 21 a przed 1999r. Też była to ta sama firma to co z tym fantem?Pewnie wielu dotrwa ale co z tymi którzy mają 18 , 19 lat służby po 1999 roku?