Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jeżeli będą takie zmiany procedowane to...Zwróćcie uwagę na propozycję DIAS z Krakowa dotyczacą art 224 ustawy o KAS. Jak nikt nie zareaguje to ...
Te zapędy są już naprawdę niebezpieczne. Autor wykazał się kompletną ignorancją i nieznajomością pragmatyki służb mundurowych. Dlaczego to mnie nie dziwi. Kolejny przykład usilnego równania naszej Służby do uregulowań dotyczacyh pracowników cywilnych.
Krzychu i Piotrek...jak przejdą te propozycje, to już po służbie ....Jeżeli będą takie zmiany procedowane to...
Dlaczego dias sam z siebie proponuję takie coś?
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Składasz wniosek w IAS. Poniżej link do rozporządzenia. Najlepiej skontaktować sie z kimś z komisji socjalnej w Twoim IAS i dopytaćTo Zer robi dopłatę do wypoczynku? Coś więcej poproszę
Miejmy nadzieję, że DIAS z Krakowa nie ma w MF dużej siły przebicia i że jego propozycja będzie odosobniona. Nie rozumiem też jego argumentacji. Czy boi się on, że np. dodatek za stopień będą uzgadniały związki? Co za bzdura. Przecież są mnożniki w rozporządzeniu i nie ma co tu uzgadniać. Widać, że nie rozumie on ani trochę o co chodzi z tymi funkcjonariuszami.Zwróćcie uwagę na propozycję DIAS z Krakowa dotyczacą art 224 ustawy o KAS. Jak nikt nie zareaguje to ...
Te zapędy są już naprawdę niebezpieczne. Autor wykazał się kompletną ignorancją i nieznajomością pragmatyki służb mundurowych. Dlaczego to mnie nie dziwi. Kolejny przykład usilnego równania naszej Służby do uregulowań dotyczacyh pracowników cywilnych.
A nie jest ???Miejmy nadzieję, że DIAS z Krakowa nie ma w MF dużej siły przebicia i że jego propozycja będzie odosobniona. Nie rozumiem też jego argumentacji. Czy boi się on, że np. dodatek za stopień będą uzgadniały związki? Co za bzdura. Przecież są mnożniki w rozporządzeniu i nie ma co tu uzgadniać. Widać, że nie rozumie on ani trochę o co chodzi z tymi funkcjonariuszami.
Przejrzałem jeszcze pozostałe propozycje. W projekcie dalej mamy zaliczenie urlopu bezpłatnego dla wyższej kadry do emerytury mundurowej (art.218). Byłoby uczciwiej, gdyby zamiast sztucznych uzasadnień tego zapisu, wymienili w ustawie konkretne nazwiska osób których to dotyczy. Jeśli ten zapis się zachowa to będzie skandal, zwłaszcza przy jednoczesnym wycięciu ze stażu służby okresu ucywilnienia. Dygnitarze z MF zachowują się tak, jakby to była prywatna firma.
Zwróćcie uwagę na propozycję DIAS z Krakowa dotycząca art 224 ustawy o KAS. Jak nikt nie zareaguje to ...
Te zapędy są już naprawdę niebezpieczne. Autor wykazał się kompletną ignorancją i nieznajomością pragmatyki służb mundurowych. Dlaczego to mnie nie dziwi. Kolejny przykład usilnego równania naszej Służby do uregulowań dotyczących pracowników cywilnych.
Fakt. Odwagą wykazują się też policjanci i żołnierze sprawdzający przez okno ludzi na kwarantannie....@ Gefreiter... Zwróć uwagę na strukturę kierownictwa IAS Kraków oraz MUCS...
Mnie to nie dziwi... Mnie to przeraża. Jeszcze trochę to kierownikami OC granicznych będą cywile z US. Albo "funkcjonariusze", którzy na podstawie art. 150 o KAS zostaną aspirantami SC-S, bo przecież 12 lat przyjmowali pity w Pierdziszewie Dolnym. I to, wręcz niewiarygodna odwaga, na sali odpraw!!!!! (podczas covid-19 za pleksą oczywiście).
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaki sens w tym momencie ma ta wypowiedz.Fakt. Odwagą wykazują się też policjanci i żołnierze sprawdzający przez okno ludzi na kwarantannie....
Zawsze można spróbować dojrzeć do prawdy, że nie wszystko w życiu da się zrozumieć.Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaki sens w tym momencie ma ta wypowiedz.
A tak swoją drogą z jakiego powodu nie ma możliwości skrytykowania jakiejś wypowiedzi bez pisania. Jest palec w górę jak się z czymś zgadzam a jak się nie zgadzam to co mam zrobić.
Może masz rację ale ja.................. mam to głęboko w dooopie. Nie chcę nic od tych przydupasów.............nie chcę niczego od c.... Chcę, żeby zapłacili ludziom za ich wkład pracy....!Czy aby na pewno ?!
Nie jestem pewien, czy dla "ucywilnionych" emerytów nie przysługuje dopłata z dwóch tytułów.
Nawet jeśli nie, to nie widzę powodu, by emeryci mieli darować ministerstwu fajansu choć 1 grosz ...
Nie miałem na myśli znaku f*ka tylko zwykły kciuk w dół zamiast w górę jak się z kimś nie zgadzam.Zawsze można spróbować dojrzeć do prawdy, że nie wszystko w życiu da się zrozumieć.
Można też użyć bo znak f*ka, to raczej nie przejdzie ...
Minister sprawiedliwości powołał zespół, który zająć ma się rozpatrzeniem postulatów dotyczących Służby Więziennej zgłaszanych przez związki zawodowe. Czyżby ostrzeżenia związkowców podziałały? Zapowiadali oni bowiem, że jeśli grupa nie zostanie formalnie powołana do końca stycznia, to wypowiedzą porozumienie z 2018 roku i rozpoczną przygotowania do protestu. Art. z 29-01-2021
https://www.infosecurity24.pl/zespol-powolany-kryzys-zazegnany-protestu-w-sw-na-razie-nie-bedzie
A co zrobiło nasze Ministerstwo F.......su ???????????????????????
Pytanko do ludków którzy już pobierają dwie emki z ZER-u i z FUS-u.
Dostaniecie dwie trzynastki i dwie czternastki ??????