koń
Aktywny użytkownik
Urlopy ?!Pytanie zostało postawione kilka dni temu, odpowiedzi do dzisiaj brak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Urlopy ?!Pytanie zostało postawione kilka dni temu, odpowiedzi do dzisiaj brak.
Niewykluczone, ale jest to sytuacja, która nie powinna mieć miejsca. Związek nie może spoczywać na barkach jednego człowieka. Po to jest zarząd, żeby uzupełniał się w takich chwilach.Urlopy ?!
ODNIESIENIE JAŚNIE WIELMOŻNY pasuje jak pięść do nosa, naprawdę nie zrozumiałeś co napisałem?Basic a co Ci się nie podoba w formie pytania. Nie chciałem być bardziej dosadny, bo może zwrot jaśnie wielmożny twoim zdaniem byłby bardziej trafny. Wszyscy czekamy na wiadomości. Piszę jako "stary" funkcjonariusz zainteresowany "dziadkowym", ale i młodsi stażem też powinni się tym interesować, kiedyś też się zestarzeją. Pozdrawiam.
OFE są w likwidacji i mają być przekształcone w IKE,w tym roku znowu przełożono reformę,ja bym z tym zaczekał.OFE w założeniu były dodatkiem do ZUS emerytury po osiągnięciu wieku 60/65 chwilowo 67/67.
Dwa miesiace temu w srodku pandemii prasa pisała ze reforma OFE odłożona do następnego roku,,widocznie jak już to zmienili zdanie a sledze to tylko dlatego ze mam tam parę groszy i kombinuje jak to wyciagnąc.
Nie wiem co ty czytasz ale w googlach same artykuły że reforma OFE przesunięta znowu o rok.
Wtym roku raczej zapomnij o OFE tak na szybko.Rano w przeglądzie wiadomości widziałem artykuł w wp.pl Biznes . Jest ekipa ludzi która nie widzi
Możliwości oddania 15% dla Morawiecki ego z uskładanych środków w OFE . Są przeciwnicy tej ustawy ...
Ja również chcę uruchomić środki , ale są niestety przeszkody wieku i lub...... Słynne .
Teraz Sejm musi pochylić się nad uchwałą Senatu który wnosi o odrzucenie ustawy. Odbędzie się głosowanie (sejmowa matematyka wskazuje, że wniosek Senatu o odrzucenie ustawy zostanie odrzucony) i ustawa zostanie przekazana do podpisu PAD który ją podpisze.A na jakim to jest etapie to OFE do IKE, bo z jednej strony "Niezakończone prace nad ustawą", a z drugiej "uchwalona na pos. nr 5 dnia 13-02-2020" wg
https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=114
TAK - 15%,Czy przy emce z ZUS dostajemy coś z OFE?
Czy przy emce z ZUS dostajemy coś z OFE?
Jak przejdzie na EMKĘ, to wszystko się wyjaśni, na ten moment idziemy w...IKE,Musisz się udać do zusu osobiscie. Po nr pesel sprawdza się jaka kwota odłożona w zusie .
Potworzone konta i subkonta .
Co ty pierdzielisz piracius, nas ani IKE ani OFE nie dotyczy i żadnej kasy z tych instytucji nie dostaniemy nie wprowadzaj ludzi w błąd.Jak przejdzie na EMKĘ, to wszystko się wyjaśni, na ten moment idziemy w...IKE,
idź kolego emerycie...ALLELUJA.