Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nadzieja ............SSC zawsze mówił, że zależy mu na Służbie i Funkcjonariuszach. Jestem przekonany, że ujęcie Służby Celnej w zaopatrzeniowym systemie emerytalnym jest jednym z Jego głównych celów a determinacji mu nie brakuje, więc pozostaje mi być dobrej myśli...
Dzięki Jabol, ale mnie z rana tak od razu rozbawiłeś
Widzę, kolego przewodniczący, że celnicy.pl nawiązali współpracę z gazetą polską i pis-em. Niedługo zaczniecie upowszechniać wśród funkcjonariuszy teorię o zamachu smoleńskim. Ktoś tu chyba ma nadzieję na posadę SSC po dojściu PIS-u do władzy.
Ps.
Żądanie emerytur mundurowych dla, co najmniej, 70% celników wykonujących nic nie zobowiązujące zajęcia, w ciepłych biurach, przy kawce, w godzinach od 7.30 do 15.30 jest szczytem bezczelności wobec 38 mln Polaków.
opadają ręce ...., kretyn po prostu!Widzę, kolego przewodniczący, że celnicy.pl nawiązali współpracę z gazetą polską i pis-em. Niedługo zaczniecie upowszechniać wśród funkcjonariuszy teorię o zamachu smoleńskim. Ktoś tu chyba ma nadzieję na posadę SSC po dojściu PIS-u do władzy.
Ps.
Żądanie emerytur mundurowych dla, co najmniej, 70% celników wykonujących nic nie zobowiązujące zajęcia, w ciepłych biurach, przy kawce, w godzinach od 7.30 do 15.30 jest szczytem bezczelności wobec 38 mln Polaków.
Z takiego samego powodu, z jakiego znalazły się tam ABW, AW, SWW, SKW i CBA no i SW.
Ja bym jeszcze dodał kominiarzy. Dlaczego oni maja być poszkodowani?Dalej nie wiem, z jakiego powodu. A może jeszcze służba doręczycieli listów też?
Widzisz , sedno sprawy nie leży w tym gdzie, który fc pełni służbę. Najistotniejsze są podstawy prawne jej pełnienia. Nasza ustawa nakłada na fc szereg ograniczeń w tym ograniczeń swobód obywatelskich. Służba Celnie na nie ma pełnego spektrum przywilejów pozostałych służb, jedynie jego drobne fragmenty. Przywilej emerytalny, w mojej ocenie spełnia jedną zasadniczą funkcję. Stanowi, swoista tarczę dla funkcjonariusza, przed opresyjnością państwa wobec niego. FC SG, który nabył prawa emerytalne, w każdym momencie czy to przeniesienia o kilkaset km od domu czy też w przypadku przymuszania do wykonania rozkazu niezgodnego z prawem może złożyć podanie o emkę... FC nie ma takiej możliwości. Chodzi o to aby fc, żył w strachu i napięciu, nie miał nic do gadania. Był bezwolnym narzędziem w rękach przełożonych. Nasza władza, tak myślę, albo nie ma pomysłu na funkcjonowanie naszej formacji albo jej działania względem SC są celowe. A już z pewnością FC są po prostu nielubiani, żeby nie powiedzieć znienawidzeni przez rząd. I nie rozumiem dlaczego. Odnosząc się do twojej tezy emki tylko dla "czarnych" i "granicznych". Jaką masz gwarancję, że dziś na nocy nie dostaniesz glejtu do np Urzędu Celnego - wewnętrznego we Wrocławiu. Natomiast FC z wewnętrznego na granicę - za Ciebie ? Zakładając, że mielibyśmy ten przywilej emerytalny, co by było gdybyś dostał takie przeniesienie po 24,5 r służby na granicy? Kolejne pole do nadużyć. Jakakolwiek dyskusja o ucywilnieniu etatów jest możliwa tylko i wyłącznie po nadaniu pełnych przywilejów mundurowych wszystkim obecnie służącym funkcjonariuszom. Wydaję mi się, że Pan Siwy chyba już o tym wspominał.
To powinno się unormować !
Jeśli mamy obowiązki to czemu bez praw?!
Jeśli słyszę słowa o kolejnych bezczelnych urzędasach w kolejce po "nasze piniundze" to krew mnie zalewa! Nam się to NALEŻY przez wzgląd na obowiązki jakie Państwo na nas nałożyło.
Jak czytam kom dać a komu nie (bo niby na granicy mają źle, "czarni" zarobieni, a w reszcie kraju bykiem leżą) to zapraszam kolego do centrum kraju. Na wakacje. W przerwie odpoczynku w biurze podróży zwanym "dozór" zrealizujesz nakaz prokuratorski przeszukania i zatrzymania a na ciekawe rozpoczęcie kolejnego dnia poodmrażasz sobie dupe na targowisku łapiąc przemytników i handlarzy fajeczek .
Wszyscy albo nikt !