Emerytury !!!

Poznaj blaski, bijące od MSW AD 2012:

Link - LUDZKI PAN

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w listopadzie podsumowało pełny rok. No, taka mundurowa logika. Da się? Da się!

Skoro się da, to i my powinniśmy podsumować rok:

Link - DZIĘKUJEMY RZĄDOWI ZA ROK 2012

A tu laudacja na cześć zasłużonych:

Link - LUDZKI PAN BOGATO ILUSTROWANY

Celnicy, głowa do góry! Nie dajcie się stłamsić!

Zapraszam do odwiedzenia tej strony:

Link - DOŁĄCZAJCIE

Ostatnia edycja:
pisanie czegokolwiek na tym forum jest już bezsensowne,to jest tak jak po rozbitej jednostce wojskowej ,niech każdy ratuje się indywidualnie,bo inaczej niewola do śmierci.

Ostatnia edycja:
Czy jednak , poza tymi narzekaniami, sa prowadzone jeszcze jakieś /jakiekolwiek/ działania lub rozmowy w sprawie naszych emerytur? I nie piszczie ze mamy robic do 67, bo to juz wiem :( pytanie, czy związki/jakiekolwiek/ robią jeszcze cokolwiek, bądź czy mogą jeszcze coś robić w tej sprawie?

Ze spotkania z dnia 19 października 2012 SSC z FZZSC.

odnośnie braku uprawnień emerytalnych tożsamych z innymi służbami mundurowymi:
"Szef SSC wyjaśnił, że nie posiada mandatu MF do podejmowania kolejnych rozmów na ten temat..."

Jeżeli zaś chodzi o świadczenia chorobowe:
"Z uwagi na brak uzasadnienia utrzymywania dla funkcjonariuszy celnych, w stosunku do pozostałych służb mundurowych, odmiennych preferencyjnych zasad ustalania uposażenia za czas przebywania na zwolnieniach lekarskich, Minister Finansów zgłosił propozycję objęcia funkcjonariuszy celnych przedmiotowymi regulacjami."

Ze spotkania z dnia 19 października 2012 SSC z FZZSC.

odnośnie braku uprawnień emerytalnych tożsamych z innymi służbami mundurowymi:
"Szef SSC wyjaśnił, że nie posiada mandatu MF do podejmowania kolejnych rozmów na ten temat..."

Jeżeli zaś chodzi o świadczenia chorobowe:
"Z uwagi na brak uzasadnienia utrzymywania dla funkcjonariuszy celnych, w stosunku do pozostałych służb mundurowych, odmiennych preferencyjnych zasad ustalania uposażenia za czas przebywania na zwolnieniach lekarskich, Minister Finansów zgłosił propozycję objęcia funkcjonariuszy celnych przedmiotowymi regulacjami."

Noc. Hrabia chodzi tam i z powrotem po sypialni. Rozbudzona Hrabina pyta:
- Co tak chodzisz?
- Bo chce mi się sexu!
- To chodź!
- To chodzę!

Ostatnia edycja:
digital41, nie pamiętam dlaczego zostałeś zbanowany, ale widać, żeś się odrodził.
Twoja przypowieść/kawał jest nie na miejscu!

Ostatnia edycja:
digital41, nie pamiętam dlaczego zostałeś zbanowany, ale widać, żeś się odrodził.
Twoja przypowieść/kawał jest nie na miejscu!

bana dostałem od sziwy za nie manie świateł wobec straży emerytalnej,kawał i moje wpisy ostatnie mają na celu ożywić temat emerytury który miesiąc nieruchany był.

Hrabia do hrabiny:
- Czy byłaby Pani skłonna odbyć ze mną stosunek?
- Nie...
- A czy mogłaby się Pani położyć to ja bym odbył?

Ostatnia edycja:
Wielka szkoda, że jednym pociągnięciem jakim są emerytury mundurowe nasze kierownictwo nie chce rozwiązać większości problemów w S.C.

Co myślicie o tej inicjatywie?
http://celnicy.pl/content.php/1503-...rytur-mundurowych-dla-Funkcjonariuszy-Celnych

Proszę każdego Funkcjonariusza, także niezrzeszonego o wsparcie, najlepiej dla sprawy, jeśli będzie to deklaracja przystąpienia do Związku.
Tak jak w tym Apelu, stwórzmy też wreszcie realną siłę, z którą będzie się musiał liczyć każdy SSC, każdy Rząd.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Ostatnia edycja:
tylko trzeba się skutecznie zmówić

teraz albo nigdy ... niesamowita inicjatywa ... będzie się działo:

Wczoraj politycy z trzech krajów: Wielkiej Brytanii, Włoch i Czech dopytywali mnie o sondaże wyborcze i wybory w Polsce. Dla nich oczywiste jest, że w naszym kraju władza może się zmienić. Wiedzą, że PiS może wygrać i rządzić. Pytali z sympatią. Kilka dni temu znaczący polityk niemiecki pytał mnie o to samo. Bez sympatii tym razem, z obawą raczej... Nie dziwię się mu. Gabinet Tuska jest dla jego partii (rządząca CDU) idealny z punktu widzenia politycznego scenariusza Berlina. (...) http://niezalezna.pl/38028-zmiana-jest-mozliwa

(...) Tymczasem TNS Polska przynosi najnowsze wyniki sondażu. Aż 67 proc. badanych negatywnie ocenia pracę premiera Donalda Tuska. Pozytywnie zaledwie 22 proc. W ciągu miesiąca notowania premiera pogorszyły się o 7 punktów procentowych. Jeszcze więcej, bo 75 proc. Polaków, źle ocenia rząd. (...) http://niezalezna.pl/38033-trzeba-sie-skutecznie-zmowic

Ostatnia edycja:
PIS-owiec

Co myślicie o tej inicjatywie?
http://celnicy.pl/content.php/1503-...rytur-mundurowych-dla-Funkcjonariuszy-Celnych

Proszę każdego Funkcjonariusza, także niezrzeszonego o wsparcie, najlepiej dla sprawy, jeśli będzie to deklaracja przystąpienia do Związku.
Tak jak w tym Apelu, stwórzmy też wreszcie realną siłę, z którą będzie się musiał liczyć każdy SSC, każdy Rząd.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Widzę, kolego przewodniczący, że celnicy.pl nawiązali współpracę z gazetą polską i pis-em. Niedługo zaczniecie upowszechniać wśród funkcjonariuszy teorię o zamachu smoleńskim. Ktoś tu chyba ma nadzieję na posadę SSC po dojściu PIS-u do władzy.
Ps.
Żądanie emerytur mundurowych dla, co najmniej, 70% celników wykonujących nic nie zobowiązujące zajęcia, w ciepłych biurach, przy kawce, w godzinach od 7.30 do 15.30 jest szczytem bezczelności wobec 38 mln Polaków.

Back
Do góry