40wcle od dzisiaj wolny . Powodzenia wszystkim w ambitnych planach emerytalnych. A tak jeszcze co niektórzy zastanówcie się nad swoimi wpisami bo forum staje się nie merytoryczne a według mnie nie takim dyskusjom powinno służyć . ' SŁUŻBA "
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
40wcle od dzisiaj wolny . Powodzenia wszystkim w ambitnych planach emerytalnych. A tak jeszcze co niektórzy zastanówcie się nad swoimi wpisami bo forum staje się nie merytoryczne a według mnie nie takim dyskusjom powinno służyć . ' SŁUŻBA "
Cat szacunek za erudycję i trafność riposty. Będzie mi tego brakowało...............
Dlaczego?
Jako emeryt możesz być nadal w celnikach.pl, a tym bardziej korzystać z forum, które nie jest ograniczone dla emerytów czy niezatrudnionych w kas
Ja pierdziele. Faktycznie nie zauważyłem że komp źle podpowiedział i przekręcił słowo. Ty zrobiłeś z tego wywód na kilka linijek. Nie wiem dlaczego uważasz, że źle napinane słowo to od razu lekceważenie. Na szczęście jako osobnik myślący (twoje określenie, żeby nie było że lekceważę lub coś w tym stylu) niezwykle trafnie odgadłeś o jakie słowo mi chodziło. Napisałem proste i logiczne zdanie, ty odpowiedziałeś jakimś elaboratem. Pokrętna propozycja? W którym miejscu? Że niby jak już coś to najpierw celnikom powinni zaliczyć pracę o charakterze służby do emerytury, a nie pracę urzędnika?
Tiaaa ... Nie ta kolejność ...
Niech będzie - nie przeczę, iż mam się za myślącego, ale jako taki według składni Twojej oceny wnioskuję,
iż chodziło Ci o "mylenie". Dziwnym (może nie) zrządzeniem, to Ty już we wstępie popełniłeś dwie, a może
nawet cztery pomyłki; dwie, to używszy niewłaściwego słowa, jednocześnie niestarannością okazałeś mi
lekceważenie, zaś kolejną jest przyporządkowanie mylności - awersji wobec charakteru "psa ogrodnika".
Tu znów DOMYŚLAM się, że dziwnym (może nie) trafem, bezrefleksyjnie połączyłeś moją wypowiedź ze
słowami kolejnego użytkownika, z którymi nota bene się zgadzam, acz tym razem nie byłem ich autorem.
Nie wiem, czy wypada mi pominąć dalsze Twoje pomyłki, więc tylko zaznaczę, iż dokładnie w tym temacie
wypowiadałem się już wystarczająco obszernie, natomiast wobec Twej, mimo tego, pokrętnej propozycji,
zamknąłem Ci możliwość dalszej tym sposobem prowokacji, odpowiadając "NIE UMIEM!"
Ty jednak nadal próbujesz wskrzeszać prowokacyjną dyskusję, sugerując przy tym, że jestem na tyle
durny, iż nie rozumiem sytuacji jakichś celnych, która jest dla mnie więcej, niż "oczywistą oczywistością".
Proszę więc, nie wciągaj mnie w Twoje coraz płytsze wypowiedzi i ogólnie wróć do swego wcześniejszego,
wysokiego poziomu, którym zyskałeś kiedyś mój szacunek. Jeśli jednak wystąpiło u Ciebie "zarażenie"
egoistycznym snobizmem, szerzącym się ostatnio podobnie do koronawirusa, choć w kontakcie słownym,
to po prostu przestanę Cię czytać i rzecz jasna - odpowiadać ...
Jeśli ktoś ma wiarygodne informacje na temat zmian emerytalnych o których pisze @matros7, to chętnie poznam szczegóły.
Wydaje mi się jednak, ze to plotka.
Owszem są w MSWiA rozmowy o likwidacji art.15a (rozmowy a le jeszcze nie projekt). jeśli to przejdzie to lata przed 1999 zostana doliczone do emerytury mundurowej i z oczywistych względów nie bedzie za ten okres możliwości doliczenia emerytury z ZUS.
Pewnie plotki wzięły się własnie stąd. Przecież było wiele starań o taką zmianę, a teraz kiedy jest szansa, że może się udać są osoby którym to nie pasuje
a teraz może skorzystać z tych lat z przed 99?Dziś mnie zmroziło... Dowiedziałem się, że w Rzepinie złożono 50 wniosków o emki... Trochę później informację potwierdziłem. Rzeczywistość.
Dowiedziałem się jeszcze jednak czegoś innego. Nie wiem, gdzie to potwierdzić. Podobno, jeżeli ktoś nie odejdzie do końca czerwca, to od lipca ma wejść zapis, że nie będzie mógł już później skorzystać z tych lat przed 1999. Jak tak się zastanowić - na forum są wpisy, że w MF coś szykują na drugą połowę roku... Na różnych portalach informacyjnych są artykuły, że trwają prace uniemożliwiające funkcjonariuszom (nie określono służb) pobieranie emerytur z dwóch źródeł.
Czy ktoś słyszał coś podobnego? Czy może to być prawdą?
Już z tą służbą nic mnie nie łączy (nie tak jak z tą przed reformą). Chciałem jednak pociągnąć jeszcze do końca roku, może trochę pochorować. Chyba jednak trzeba przyspieszyć i powiększyć grono zadowolonych emerytów.
Owszem jak ktoś ma blisko do wieku zusowskiego lub determinację do wypracowania pełnej emki To moe być to dla niego ewidentna strata. Dla wielu może być to szansa na wcześniejszą pełną emkę choć nie wspartą emką zusowską, więc w perspektywie mniejszą kasą. Jedna chciał bym zauwazyć iż w tym tygodniu była przedstawione przez ZZ dość ciekawa odpowiedź MF że w MSWiA nie toczą się żadne prace a w ogóle to my (ja ot odczytuję jako MF) mamy prawo do samodzielnego i rozłącznego kształtowania tej przestrzeni. Czyli jeśli, nawet to nie konicznie was to dotyczy.Jeśli ktoś ma wiarygodne informacje na temat zmian emerytalnych o których pisze @matros7, to chętnie poznam szczegóły.
Wydaje mi się jednak, ze to plotka.
Owszem są w MSWiA rozmowy o likwidacji art.15a (rozmowy a le jeszcze nie projekt). jeśli to przejdzie to lata przed 1999 zostana doliczone do emerytury mundurowej i z oczywistych względów nie bedzie za ten okres możliwości doliczenia emerytury z ZUS.
Pewnie plotki wzięły się własnie stąd. Przecież było wiele starań o taką zmianę, a teraz kiedy jest szansa, że może się udać są osoby którym to nie pasuje
Gratuluję, życzę spokojności, zdrowia i obyś mógł doliczyć do emki lata z cywila40wcle od dzisiaj wolny . Powodzenia wszystkim w ambitnych planach emerytalnych. A tak jeszcze co niektórzy zastanówcie się nad swoimi wpisami bo forum staje się nie merytoryczne a według mnie nie takim dyskusjom powinno służyć . ' SŁUŻBA "
Czy możesz napisać ile Tobie naliczyli? Mam podobny staż, specjalista, starszy rachmistrz i też poważnie myślę nad ucieczką z tej Służby. Może ktoś inny przeszedł na emkę z tym stażem, napiście ile wam naliczyli.Czytając wpisy na forum cieszę się że już na emeryturze jestem. I nie będą dotyczyć mnie ewentualne zmiany. Przepracowałem 16 lat od 2004 i nie dotyczy mnie problem art. 15a. Przed służbą mam kilka lat w prywatnym sektorze, teraz też tak będzie. Mi bardziej opłaca) o się odejść teraz i kiedyś w wieku 65 lat dostać drugą emerurę z ZUS. Chociaż patrząc na historię to w Polsce nic nie jest pewne.
Z ostatniej pensji i dolicz sobie lata wcześniejsze tj. prace i lata nauki. Rozumiem że jesteś policjantem i tutaj na forum szukasz odpowiedzi.Dzień dobry
Mam pytanie. Uprawnienia emerytalne z art. 15 (służba przed dniem 2 stycznia 1999r). Czy liczę emeryturę z 10 kolejnych lat czy jak policja z ostatniej pensji?
Pozdrawiam.