Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
nie do końca, będą ten okres doliczać do wysługi emerytalnej jeśli wykonywałeś zadania SC, a czy też do zadań policyjnych to już nie takie pewne. Mogą nie, moim zdaniemArt. 13. 1. Jako równorzędne ze służbą w Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służbie Kontrwywiadu Wojskowego, Służbie Wywiadu Wojskowego, Centralnym Biurze Antykorupcyjnym, Straży Granicznej, Służbie Ochrony Państwa, Państwowej Straży Pożarnej, Służbie Celnej, Służbie Celno-Skarbowej i w Służbie Więziennej traktuje się:
1d) okresy zatrudnienia funkcjonariuszy celnych od dnia 15 września 1999 r. do dnia przekształcenia stosunku pracy w stosunek służby na podstawie aktu mianowania, jeżeli w tym czasie, wykonywane były zadania przewidziane dla „Służby Celnej”.
W projekcie który ma wejść w lipcu (?????) jest taka zmiana w art. 13 ust.1 – jak to rozumieć? Będą wszystkim liczyć również 5 lat zadań policyjnych od ww. daty.
nie do końca, będą ten okres doliczać do wysługi emerytalnej jeśli wykonywałeś zadania SC, a czy też do zadań policyjnych to już nie takie pewne. Mogą nie, moim zdaniem
Ja dostałem akt mianowania do służby w 1993 i co w związku z tym?A ja tu dodam coś więcej! Jeśli -
- Jako równorzędne ze służbą ... (każdą) traktuje się ...
okresy zatrudnienia funkcjonariuszy celnych od dnia 15 września 1999 r. do dnia ... aktu mianowania ...
no i teraz genialne ...
... jeżeli w tym czasie, wykonywane były zadania przewidziane dla „Służby Celnej”.
- to po pierwsze WPROST oznacza, że tu nawet nie ma warunku "zadań policyjnych", więc okres wykonywania
któregokolwiek z zadań wymienionych w Ustawie o Sc zalicza się jako okres do emki mundurowej !!
Po drugie, jako - wprawdzie temporalnie ograniczony ale - "precedens" celowy, pozwala użyć tych (celowych)
argumentów, do zniesienia granic zarówno czasowej (dolnej), jak i tej kompetencyjnej (różnicującej) ...
Ja dostałem akt mianowania do służby w 1993 i co w związku z tym?
Służba cywilna weszła ustawą dopiero w 2008 rokuTeż teraz tego nie mogę stwierdzić w 100%, ale jakoś nie kojarzę aby do 1999 roku w jakichkolwiek dokumentach pojawiał się termin "służba cywilna".
1d) okresy zatrudnienia funkcjonariuszy celnych od dnia 15 września 1999 r. do dnia przekształcenia stosunku pracy w stosunek służby na podstawie aktu mianowania, jeżeli w tym czasie, wykonywane były zadania przewidziane dla „Służby Celnej”.
bardzo by mi się twój wywód podoba uznając czasową dwukierunkowość określania wykonywanych zdań od określonej daty do mianowania (w końcu były dwa a przepis nie precyzuje które) tym bardziej że takie zadania miałem przed a nie po.
Jenak że mam wątpliwości czy ten lud to kupi.