AdamDworcow
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 962
Już wiadomo, że warunek ukończenia 55 lat pozostał niezmienionym ... :-(
Skąd wiadomo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Już wiadomo, że warunek ukończenia 55 lat pozostał niezmienionym ... :-(
Skąd wiadomo?
Mam nadzieję na szynką likwidację 55. 5 lat policyjnych i 15 lat służby jest. Zrobię miejsce młodym, chętnym do pracy
http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/Projekty/8-020-1214-2019/$file/8-020-1214-2019.pdf
Moi Drodzy. Pisałem, że działam ostrożnie, bo po spotkaniu mam wrażenie, że jest szansa na pewne modyfikacje, które poprawią Naszą sytuację w ramach modernizacji KAS.Komunikat ze spotkania jest enigmatyczny. Moim zdaniem przekazanie konkretnej informacji nt tego o czym była mowa i co ustalono wraz z subiektywną oceną nie stoi w sprzeczności z późniejszym opublikowaniem uzgodnionego protokołu. No chyba, że MF obawia się, że Sławek nie przedstawi tego uczciwie i zgodnie z prawdą i dlatego zobowiązał go do milczenia. * Komunikat wg mnie jest milczeniem. Ja nie mam wątpliwości w kwestii uczciwości Sławka. Jak rozumiem w protokole będzie wersja uzgodniona ale czy pełna i prawdziwa? W tej kwestii rodzą się wątpliwości. Czy po opublikowaniu protokołu Sławek przedstawi nam to co zostało pominięte i swoją subiektywną ocenę w co gra MF?
Na treść projektu nie mieliśmy wpływu.Panie przewodniczący może pan skomentuje ten projekt,co to za szit i kogo i o co chodzi.
Na treść projektu nie mieliśmy wpływu.
Natomiast zarówno petycja, uzasadnienie do projektu i nasze uzasadnienie w trakcie prac Komisji wcześniej - znoszą 55 lat.
Projekt pozostawia ust.3 art.12, co jest niezrozumiałe i czytając uzasadnienie do projektu, po prostu nielogiczne. Wygląda to na zwykły błąd techniczny, w szczególności wobec brzmienia uzasadnienia.
Będziemy wskazywać na ten błąd wg nas, do Biura Legislacyjnego Sejmu, gdzie skierowano projekt.
Uchylili w projekcie ust 2. Ust.3 jest korzystny. Wszystko gra. Pozdrawiam
Na treść projektu nie mieliśmy wpływu.
Natomiast zarówno petycja, uzasadnienie do projektu i nasze uzasadnienie w trakcie prac Komisji wcześniej - znoszą 55 lat.
Projekt pozostawia ust.3 art.12, co jest niezrozumiałe i czytając uzasadnienie do projektu, po prostu nielogiczne. Wygląda to na zwykły błąd techniczny, w szczególności wobec brzmienia uzasadnienia.
Będziemy wskazywać na ten błąd wg nas, do Biura Legislacyjnego Sejmu, gdzie skierowano projekt.
No i jest to projekt komisji a będzie jeszcze projekt MSWIA.