digital411
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 215
Przed wyborami kombinowanie przy czymś takim to jak pukanie młotkiem w bombę atomową.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przed wyborami kombinowanie przy czymś takim to jak pukanie młotkiem w bombę atomową.
Dokladnie. Chodzi o wprowadzenie zapisow zgodnych z porzadkiem prawnym i wykonanie wyroku TK.
Dokładnie. Nie ugrać. Ma być tak jak w innych Służbach.
W zakresie ustalenia prawa do emerytury z art. 184 dla funkcjonariusza służby celnej - trwają uzgodnienia z Ministerstwem Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej ( kwestia jednoczesnej wypłaty emerytury wcześniejszej z ZUS i emerytury mundurowej )- taką informację otrzymałem na ZUS PUE w związku z prowadzoną korespondencją na temat wcześniejszej emerytury z ZUS ( OD 01.091977 do 1999) ale co z wypłatą rekompensaty za pracę w szczególnym charakterze
Przepisy już są a wykładnie w instytucjach typu FUS nie istnieją.Dzwoniłem do ZUS .Czy jeżeli w pierwszej kolejności wybiorę emeryturę z MSWiA liczoną od 2000 r do dnia zwolnienia ze służby to należy mi się rekompensata do kapitału początkowego do części emerytury z FUS. Nadmieniam że pracuje już w administracji celnej i służbie celnej od 1979 roku .Spełniam wszystkie warunki do rekompensaty za pracę w szczególnym charakterze już w roku 1994 roku to jest 15 lat. Odpowiedzi nie uzyskałem .Powiedziano mi ze gdy wystąpię o wyliczenie mi emeryturę z FUS w której będę ubiegał się o rekompensatę za pracę w szczególnym charakterze to FUS wyda stosowną decyzję . należy mi się odwołanie od negatywnej decyzji. Cała informacja .
Decyzja o przyznaniu emerytury została wydana na podst. art. 5 ust. 1a oraz 12, 15d w związku z art. 32 ust. 1 pkt ustawy z dnia 19.02.1994 r. o zaopatrzeniu emerytalnym(...)
Witam serdecznie. Moja podstawa jest taka sama.
Czy wypłacono komuś odprawę emerytalną. DIAS w Lublinie nie wypłaca odpraw emerytalnych.
... DIAS w Lublinie nie wypłaca odpraw emerytalnych.
Odprawa będzie jak dojdzie decyzja ZER.