Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zgodnie z art. 21 ustawy z dnia 11 maja 2017 o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym Tak :
Art. 21. 1. Funkcjonariuszom Służby Celnej lub funkcjonariuszom Służby Celno-Skarbowej, którzy zostali zwolnieni ze służby albo których stosunek służbowy został przekształcony albo wygasł w okresie od dnia 3 marca 2015 r. do dnia wejścia w życie niniejszej ustawy, przysługuje prawo do emerytury policyjnej na zasadach określonych w art. 15d lub art. 15e ustawy zmienianej w art. 1 w przypadku, gdy funkcjonariusz Służby Celnej lub funkcjonariusz Służby Celno-Skarbowej, we wskazanym wyżej okresie, spełniał przesłanki do nabycia prawa do emerytury określone w art. 12 ustawy zmienianej w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą.
Zgodnie z informacją umieszczoną przez ZER musisz użyć formularza ogólnego.Pytanie zasadnicze . Czy ten formularz Nas obowiązuje ? Jakoś nie widzę dla Nas
Zgodnie z informacją umieszczoną przez ZER musisz użyć formularza ogólnego.
Tyle że przesłanka wieku nie jest tu spełniona
Dzięki bardzo za odpowiedź. Tylko czy dobrze zrozumiałem - mogę pobierać dwie emerytury??
Tu masz więcej informacji na ten temat.A co sądzicie o art. 40 i 41 ustawy. Jak biorąc świadczenia sobie coś dorobimy co będzie ozusowane to ZER potrąca do 25% świadczenia. Przy 40% emeryturze to trochę słabo.
Tu masz wiÄcej informacji na ten temat.
http://zer.mswia.gov.pl/zer/informa...ncistow-osiagajacych-dodatkowe-przychody.html
No cóż, "im dalej w las, tym ciemniej"!
...
...
Chyba będzie się opłacać ta emka dopiero obecnym 30-latkom, gdy popracują jeszcze 25 lat.
Wyrok o emeryturach celnych był również zamówiony przez PO. Nie ma sadów niezawisłych i niezależnych od partii politycznych, Chyba nie jesteś taki naiwny?
Kolego cat. Pomimo, że ucywilniony, nie zgadzający się z tym faktem i walczący w sądach czytając niektóre wpisy na tym forum coraz mniej tęsknię do munduru.
Ale dla zachowania poczucia godności i dla samej ciekawości czy w tym kraju faktycznie można w sądach coś uzyskać, czyli czy sądy sądzą czy już tylko wykonują polityczne zlecenia (haha) czekam cierpliwie na swój termin. Co do naiwności to chyba jednak nie zgodzę się z Tobą. Mam połowę rodziny za granicą, dwa razy w roku wczasy w cieplutkich krajach, własna chat itd. Chyba po wszystkim spakuję manele. Alaska mnie nie interesuje. pozdrawiam.
Czy zapis w karcie zakresu obowiązków ,,zwalczanie i ściganie przestępstw i wykroczeń w zakresie ustalonym Ust. Karną Skarbową'' spełnia zakres zadań policyjnych.