Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ponawiam swoją prośbę:
Dlaczego jest dzisiaj tj. 26.01.2017 r. ostatni dzień ? z ostrożności procesowej ?
Po pierwsze Dyrektor ZER ma 60 dni na rozpatrzenie wniosku ( nie 30 dni ). Wiec ten wniosek powinien być wysłany w grudniu a nie dzisiaj. Piszecie o pozwach pod koniec lutego br., na podstawie czego jak nie dostaniecie odpowiedzi ? Odpowiedź może przyjść np. pod koniec marca i co wtedy? Proszę o jakieś sensowne wyjaśnienia, a nie pisanie mi że to gdzieś było.
Kolego, mnie interesowały merytoryczne odpowiedzi i nadal ich nie uzyskałem.
Teraz dowiaduje sie że : Osoby, które nie zdążyły wysłać wniosków do ZER MSW i Marszałka Sejmu, mogą wciąż to uczynić mimo upływu nakreślonego terminu.
W pewnym sensie to mam wrażenie że cisnienie z wysyłaniem wniosków było po to, aby wywrzec pewien nacisk na ekipe rządzącą i nic więcej... ?Âż?
Oczekuje odpowiedzi konkretnych na moje wcześniejsze pytania, a nie życie w matrixie.
pragnę poinformować koleżenstwo, że w dniu dzisiejszym kol. Jacek Staniszewski (Przewodniczący FZZSC) został powiadomiony przez Panią Przewodniczącą Halinę Szydełko, iż posiedzenie Podkomisji Nadzwyczajnej nie odbędzie się. Wina nie leży po stronie Sejmu (zostało to mocno podkreślone).
W tym miejscu należą się podziękowania Pani Przewodniczącej za przychylność dla braci celniczej.
pragnę poinformować koleżenstwo, że w dniu dzisiejszym kol. Jacek Staniszewski (Przewodniczący FZZSC) został powiadomiony przez Panią Przewodniczącą Halinę Szydełko, iż posiedzenie Podkomisji Nadzwyczajnej nie odbędzie się. Wina nie leży po stronie Sejmu (zostało to mocno podkreślone).
W tym miejscu należą się podziękowania Pani Przewodniczącej za przychylność dla braci celniczej.
to jakis absurd? matrix? komedia? 26 powiadamiaja ze podkomisja sie odbedzie a 2 dni pozniej, ze juz nie i to nie z winy sejmu.pragnę poinformować koleżenstwo, że w dniu dzisiejszym kol. Jacek Staniszewski (Przewodniczący FZZSC) został powiadomiony przez Panią Przewodniczącą Halinę Szydełko, iż posiedzenie Podkomisji Nadzwyczajnej nie odbędzie się. Wina nie leży po stronie Sejmu (zostało to mocno podkreślone).
to jakis absurd? matrix? komedia? 26 powiadamiaja ze podkomisja sie odbedzie a 2 dni pozniej, ze juz nie i to nie z winy sejmu.
wychodzi na to, ze prawdziwy wladca panstwa polskiego kazal sejmowi czyli przedstawicielom obywateli odwolac komisje i siedziec cicho czekajac na jego zgode i decyzje. Pomijam fakt w jaki sposob (bez uzasadnienia) i komu zostala przekazana wiadomosc. Byc moze pani przewodniczaca zrobila tak bo sie spalila ze wstydu a moze nie znamy wszystkich faktow. Najwazniejsze ze jest to kolejny przyklad na to, ze Polska nie jest panstwem demokratycznym ani panstwem prawa, Sejm nie ma zadnej wladzy, nie reprezentuje obywateli a prawdziwy wladca ma obywateli w dupie. Zastanawiam sie tylko co w tej sytuacji ma zrobic ktos kto czuje sie Polakiem i w jaki sposob mozna dotrzymac slubowania?
"Świadomy podejmowanych obowiązków funkcjonariusza celnego ślubuję wiernie służyć Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegać zasad Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej i obowiązującego porządku prawnego, rzetelnie wykonywać powierzone mi zadania oraz strzec dobrego imienia służby, honoru i godności funkcjonariusza, a także przestrzegać zasad etyki funkcjonariusza Służby Celnej.".
ja widze dwie mozliwosci: czekaja na wejscie KAS by SC przestala istniec i mogli potraktowac to jako argument przeciw emkom. A druga to pokazac kto tu rzadzi i pognębić funków za to, że walczyli i walczą. Reszta to pretekst.Ciekawe z jakiej przyczyny,dobrze by było żeby związki się dowiedziały,ja obstawiam MF.coś tam knują.
ja widze dwie mozliwosci: czekaja na wejscie KAS by SC przestala istniec i mogli potraktowac to jako argument przeciw emkom. A druga to pokazac kto tu rzadzi i pognębić funków za to, że walczyli i walczą. Reszta to pretekst.
Witam, jestem nowa na forum. Dopiero wczoraj dowiedziałam się o składaniu wniosku do Zakładu Emerytalno Rentowego MSW i drugiego wniosku do Marszałka Sejmu. Podobno jeszcze można je składać. Nie wiem, skąd mogę wziąć te druki. Mówiono mi, że są na stronie celnicy.pl, ale nie mogę znaleźć. Bardzo proszę o pomoc