wnoszę o przyznanie tytułu głupka roku 2017 tylko na podstawie tej wypowiedzi.
Po tygodniowych rozmowach z wieloma koleżankami i kolegami, jak i konsultacją z prawnikiem, uważam że te wnioski nie są dość poprawnie zredagowane i dlatego budzą wątpliwości wśród ludzi...po pierwsze, w pkt 2 powinno jasno się wskazać na pracę i służbę w administracji celnej ,ponieważ "służymy" nie od 1999 roku ale i pracując wcześniej w administracji celnej...w mundurach i pod pewnymi rygorami...po drugie,w pkt 3, nie zrozumiałe jest podawanie komuś gdzie i jako kto się wcześniej pracowało??? po co?? -3)- "przed rozpoczęciem służby pracowałem/pracowałam jako " .... jest to na tym etapie do niczego nikomu nie potrzebne, wystarczy podać początek swojego zatrudnienia i ogólny staż pracy.
Skoro już faktycznie Ci prawnicy za coś biorą honorarium, to mogli w wyjaśnieniach wyraźnie określić że nasza "służba" ma początek w 1999 roku i ma to być wskazane na początku wniosku w miejscu- "niniejszym wnoszę o: "
Szkoda, że te wszystkie wątpliwości nie zostały wcześniej rozwiązane ,bo z tego co wiem to nie wiem czy połowa ludzi wysłała te wnioski....
znów się kłania współpracą z lokalnymi koordynatorami,którzy działają wg.swoich interpretacji i braku uzgodnień dla wszystkich w całej SC...
Jest też dużo innych pytań....np.: dlaczego nikt nie rozliczy Pana Kapicy z poprzednich działań skoro tak się obecnie rozlicza poprzednie władze??
Dlaczego Pan wiceminister obiecujący nam publicznie emerytury i gardzący opozycją nic w tej sprawie do dziś nie zrobił??? gdzie jego HONOR?? wobec obywateli i urzędników którzy m.in na niego głosowali??? i liczyli wreszcie na inne potraktowanie przez władzę???? Kto i kiedy ich za te słowa rozliczy??
Brak mi słów na to wszystko ,na ten kraj, na ten rząd i czasy w których dane jest nam żyć i czekać na "łaskę z nieba"!!
Oby nasze dzieci nie doczekały po kilkunastu czy kilkudziesięciu latach pracy dla tego kraju takiego traktowania!!