bolo1999
Dobrze znany użytkownik
Bolo przeczytaj wyrok TK i będziesz wiedział kto powinien na zasadach identycznych jak policja otrzymać emerytury mundurowe.
W pierwszej kolejności wykonujący czynności wskazane w wyroku zgodnie ze stanowiskiem rządu tylko bez granicy wieku 55 lat przyjętych przed 2013.
Zakresy obowiązków z znajdują się w teczkach osobowych w kadrach.
Pisałem kilka razy, że wszyscy w końcu dostaną emerytury bo mają administracyjny stosunek pracy ale od czegoś należy zacząć.
Jak związki zgodzą się na obecne pomostówki z wiekiem 55 lat i udokumentowanym stażem min. 5 lat to funkcjonariusze tyrający jak wół dostaną gucio a paniusie na szpileczkach pracujące w ciepełku 5 dni w tygodniu za biurkami wystarczy, że mają 5 lat w zakresie obowiązków zwalczanie odejdą na pomostowe emerytury a chyba o to chodzi aby tyrający na granicy, dozorze, wzp dostali w pierwszej kolejności emerytury na zasadach identycznych jak policjanci bo taki był zamysł TK.
W projekcie rządowym powinno być jasno określone dla 15 lat bez granicy wiekowej przyjętym przed 2013 oraz 25 i 55 lat przyjętym po i to jest to o co mi chodzi.
ok - a jaki jest ostatni punkt twojego zakresu?
a pani z wzp która cały czas siedzi w biurze ale ma w zakresie i tylko ma a nigdy nie była w terenie ma dostać? a informatyk który miał przez 25 lat 10 razy półroczne przeniesienia za biurko do oc granicznego i nie ma w zakresie ma mieć czy nie? a człowiek który nie ma w zakresie zwalczania a od 10 lat zwalcza ma mieć czy nie?
dlaczego chcesz zaczynać od gówno wartych zakresów powiązanych z sufitową sową?
wszyscy jesteśmy funkami z aktami mianowania, podlegamy tym samym obostrzeniom, w każdej chwili można nas przesunąć i przenieść
dlaczego miałoby być u nas inaczej niż w policji?
to byłoby nadal dyskryminujące
rozumiem że ty w zakresie masz
ja też mam, i faktycznie to stale robię - i nadal uważam, że nie wszyscy zasługują na emki, ale wszyscy powinni je dostać
a paniusia w szpileczkach jak piszesz być może już odpękała 20 lat na granicy, a od 15 siedzi w biurze - ty też nie będziesz wiecznie młody - pamiętaj o tym i szanuj starszych
i przestań nas dzielić
solidarność zawodowa środowiska i optyka interesu zbiorowego - to nie to samo co egoizm
Ostatnia edycja: