fc.graniczny
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Dokładnie tak uważam temat emek należy odpuścić najważniejsza teraz jest Służba Celna i jej delegalizacja. Kas = SYF.
Po pierwsze walczymy o niedopuszczenie do delegalizacji Służby Celnej,
potem są emki,
a na końcu podwyżki.
Dokładnie tak jak piszesz.
Jeżeli KAS wejdzie nie będzie żadnych emek oprócz ludzi którzy załapią się na funkcjonariuszy w KAS i to liczone będą od utworzenia tego syfu. Czyli zatrudnienie według nowych zasad ustawy tw. emerytur policyjnych zatem 25 lat służby i 55 lat wiekiem dokładnie tak jak chcą, a pierwsi emeryci pojawią się w 2042 roku !!!! (i chyba gdzieś już tą datę słyszałem). Przemawiają za tym dotychczasowe wypowiedzi Panów Szałamachy i Banasia oraz "zdrowy rozsądek" (z ich punktu widzenia). Jeżeli wprowadzą emki uwzględniając jakikolwiek czas ze Służby Celnej narażają się na procesy i ogromne odszkodowania. Jeżeli będą liczyć od wprowadzenia KAS nikt w żadnym sądzie niczego nie wygra bo w SC nie było emek i już, a KAS to już całkiem inna formacja.
I nawet jeżeli w początkowej fazie przepisów przejściowych znajdzie się zapis o uwzględnieniu do emerytury wcześniejszych okresów służby w SC to tylko po to żeby nas poróżnić pomiędzy sobą. Pewne jest że na krótko przed 01.01.2017 r. powstanie poprawka do ustawy i to zmienią, a wtedy ta część która się cieszyła, że dostali co chcieli nic już nie będzie mogła zrobić.
I nie są to jak niektórzy napiszą żadne bajki i czarnowidztwo tylko wynik poskładania ze sobą wszystkiego co dzieje się wokół przedmiotowych spraw. Ponadto gdybym był tak zawistny jak MF i miał takie chore poglądy jak Oni to zrobił bym dokładnie tak jak napisałem i jak to się mówi "biorę wszystko".
I jeżeli ktoś myśli że pracuje na granicy i mu się należy to się grubo myli. Po pierwsze póki co nic mu się nie należy i zapewne niczego mu nie zaliczą, a po drugie musi jeszcze dostać propozycję pracy bo wcale nie jest to pewne jak to niektóry uważają na granicy i w WZP. Wszyscy jesteśmy takimi samymi funkcjonariuszami niezależnie gdzie pracujemy więc jak dojdzie do weryfikacji to wszyscy na granicy i w WZP na pewno się nie ostaną tylko zostaną podmienieni. I jestem tego pewny służąc obecnie na granicy.
Ostatnia edycja: