Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ciekawa jestem, czy zgodnie z obietnicami szefa MSWiA zostaniemy w koncu uwzglednieni i wciagnieci do systemu emerytalnego słuzb mundurowych. to moze byc ostatna okazja.
nie wiem jak wy, ale dla mnie system np.
20 lat służby i min. wiek 50 lat za 53 % ostatniego uposażenia
+ 2,6 % za każdy następny rok służby
+ 2,6 % za każdy rok składkowy poza służbą przed lub po ( ale max. za 3 lata )
+ 1,3 % za każdy kolejny rok składkowy poza służbą przed lub po
+ 0,7 % za każdy rok okresów nieskładkowych przed służbą[
.. jak juz tak dzielisz procencikami to może też jakiś za pobyt na alokacji??ostatecznie to jak pobyt na pierwszej linii, a Jacuś miałby z głowy alokantów i płacenie im. Przeciez to nadwyręża budżet i niejednemu jest solą w oku, a my chetnie pojechalibyśmy sobie na zasłużone emeryturki (choćby dziadowskie)
Dlaczego pytanie jest skierowane tylko do Pana Sławaka?
Co robią bądź zrobiły inne związki w sprawie emerytur?
no goście waży się teraz przyszłość emerytalna mundurów, nawet na paskach w tv lecą informacje na ten temat,jak nas nie wezmą do tego teraz to kupa, pisze w tv tak kolejna runda rozmów za tydzień,panowie związkowcy celni wszelkiej maści zostawcie te paczki na mikołaja i jazda do warszawki upomnieć się o nasze prawa,
gdzieś tu kiedyś na forum pisało że związki celne też były zaproszone.
Kubica nie pieprz tylko też idż upomnieć się o amerykańskie emerytury.
Byłe cywilne związki teraz mundurowe pracowników skarbowych w SC(czy jak tam) też działajcie bo jesteście chyba najskuteczniejsi w tym interesie.