Emerytury !!!

Ku pokrzepieniu serc...
Z Częstochowy jedzie prawie 20 osób! A do niedawna nikt nie jeździł!!!
Powstało Koło i ludzie chodzą wyprostowani z głową do góry mimo - delikatnie mówiąc - niechęci Nuca !
Może jest to tylko chwilowy zryw, nie wiem ale jestem z Was - Częstochowianie - dumny!!!
W piątek pokażemy siłę i jedność !!! Walczymy o godność i szacunek a także o pracę! Do zobaczenia i USŁYSZENIA w piątek!

Ku pokrzepieniu serc...
Z Częstochowy jedzie prawie 20 osób! A do niedawna nikt nie jeździł!!!
Powstało Koło i ludzie chodzą wyprostowani z głową do góry mimo - delikatnie mówiąc - niechęci Nuca !
Może jest to tylko chwilowy zryw, nie wiem ale jestem z Was - Częstochowianie - dumny!!!
W piątek pokażemy siłę i jedność !!! Walczymy o godność i szacunek a także o pracę! Do zobaczenia i USŁYSZENIA w piątek!
Chylę czoła... Pełen szacunek dla FUNKCJONARIUSZY Z CZĘSTOCHOWY !!! pzdr:cool:

Mi się łza w oczach kręci JESTEŚMY NA MEDAL !😄 DUMNA DUMNA DUMNA JESTEM Z NAS! SLAWKU JESTES CUDEM! Oby w każdym z nas było tyle siły i wiary😊

Witam.
Jestem z US. Jestem na Skarbowcach, ale też czytam Wasze forum. Z przykrością zauważam animozje pomiędzy Wami a UKS. To co chce zrobić MF z Wami w sprawie emerytur to prognoza co będzie z KAS i co zrobią z resztą pracowników resortu. Może to już jest trochę za późno, ale gdyby związki w US i UKS Was wsparły poprzez wyjście pracowników przed swoje budynki w piątek o g. 12 na 15 minut to byłby wyraźny sygnał dla MF, że nie można nas poróżnić, nawet jeśli nasze prawa emerytalne są różne.

Witam.
Jestem z US. Jestem na Skarbowcach, ale też czytam Wasze forum. Z przykrością zauważam animozje pomiędzy Wami a UKS. To co chce zrobić MF z Wami w sprawie emerytur to prognoza co będzie z KAS i co zrobią z resztą pracowników resortu. Może to już jest trochę za późno, ale gdyby związki w US i UKS Was wsparły poprzez wyjście pracowników przed swoje budynki w piątek o g. 12 na 15 minut to byłby wyraźny sygnał dla MF, że nie można nas poróżnić, nawet jeśli nasze prawa emerytalne są różne.

Prognozę i pomysł uważam za jak najbardziej prawidłowe.
Mam nadzieję, iż jako osoba z otwartym umysłem, z podobną propozycją wystąpiłeś do Kolegów Skarbowców.

W Świdrze w dniach 12-15.05.16 odbywają się Międzynarodowe Mistrzostwa Służb Celnych w tenisie stołowym na które przyjeżđżają również celnicy z innych państw. Myślę, że obecność polskich fc conajmniej w kamizelkach służbowych przed MF nie "zakłóci mistrzostw". Ale co tam przed MF gramy o najważniejszą sprawę. Jadący na mistrzostwa weżcie ze sobą conajmniej kamizelki. Do zobaczenia przed MF

wymówki

Słyszałem wiele wymówek w latach ubiegłych, gdy organizowane były manifestacje w Warszawie, nie inaczej jest obecnie.

Rozumiem zdanie osób, które potrafią powiedzieć, że nie jadą, bo ich to nie interesuje(?), ale dziwi mnie już sytuacja, w której wielu funkcjonariuszy jest oburzonych traktowaniem nas jako Służby ale czeka aż ktoś zrobi coś za nich.

1. Brak urlopu? W maju? gdyby pikieta była w listopadzie to bym to zrozumiał.
2. Mam coś innego do załatwienia. Może niedługo będziesz mieć mnóstwo wolnego czasu na takie sprawy!
3. Złoty medal daję osobie, która informuje, że nie jedzie, bo płaci składki na ZZ oraz, że jego koledzy jadą.

Do zobaczenia w piątek.

Ostatnia edycja:
Już nikt nas nie cofnie rosniemy w siłę a kolejne pikietę będą już tylko liczniejsze.

Nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem powyższe słowa, ale jeśli masz na myśli "kolejne pikiety", to przypomnę;
Pikieta 13.05.2016 ma wykluczyć potrzebę "kolejnych"!

Nie zrozumieliśmy się rzeczywiście.
W indywidualnych sprawach ze stosunku służbowego ZZ reprezentuje swoich członków, a osoby niezrzeszone tylko na wniosek. Natomiast w sprawach dot. ogółu ZZ reprezentuje całe środowisko zawodowe.
Podpisanie pisma/apelu przez ZZ w sprawach istotnych dla całego środowiska nie oznacza, że na apel powinni w sposób jakiś bardziej zaangażowany odpowiadać członkowie ZZ. Nie ma ku temu uzasadnienia. Bo niby dlaczego, skoro dane pismo/apel dotyczy przecież każdego? Prawda? Jedynie to, że ZZ może taki apel wysłać i że ma on moc, jest dzięki tym co wspierają ZZ poprzez członkostwo, bo dzięki temu, że takie osoby są istnieje w ogóle ZZ i takie pismo/apel może dzięki temu w ogóle powstać.

Na granicy zrobiłby np.godzinę przerwy 13 go o 12 !!!!

Nie wiem czy dobrze rozszyfrowałem powyższe słowa, ale jeśli masz na myśli "kolejne pikiety", to przypomnę;
Pikieta 13.05.2016 ma wykluczyć potrzebę "kolejnych"!

Jeśli nic nie da piątkowa pikieta (chcę wierzyć, że da - lecz wątpię) to dla mnie jest jasne, co muszę zrobić - powtórzę to co robiłem w 2008 roku - tu będę czekał na sygnał - hmm Dni Młodzieży a może szczyt NATO. Koniec z tym ściemnianiem - uwierzę im dopiero jak uchwalą naszą ustawę w 1 dzień (a potrafią to zrobić co już w tej kadencji pokazali) - powtarzam, żadnych ściem i negocjacji koniec z tym pier....niem.

Jeśli nic nie da piątkowa pikieta (chcę wierzyć, że da - lecz wątpię) to dla mnie jest jasne, co muszę zrobić - powtórzę to co robiłem w 2008 roku - tu będę czekał na sygnał - hmm Dni Młodzieży a może szczyt NATO. Koniec z tym ściemnianiem - uwierzę im dopiero jak uchwalą naszą ustawę w 1 dzień (a potrafią to zrobić co już w tej kadencji pokazali) - powtarzam, żadnych ściem i negocjacji koniec z tym pier....niem.

Brawo.
POPIERAM wewnętrzne oddziały i grupy mobilne też będą aktywne.

Brawo.
POPIERAM wewnętrzne oddziały i grupy mobilne też będą aktywne.

Granicą też się przyłączy! Nie ma co damy im popalić i przed szczytem i na Dni Młodzieży. A napewno pierwszy musi być przed szczytem żeby była alternatywą 😊i kolejny STOP na Dni Młodzieży! 😄

Bardzo mi się podobają, te szczególne Twoje słowa.
Jeśli nie ma przeciwwskazań (lub ktoś nie uzna tego za głupie) to może hasło na TĄ Pikietę przyjąć:

UWIERZYMY *), GDY USTAWA - PROJEKT OBYWATELSKI - ZOSTANIE UCHWALONA W 1 DZIEŃ **)

*) - ewentualne opcje dodatkowe - W PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ W POLSCE / W TROSKĘ MF O FINANSE POLSKI / ... XYZ )
**) - 1 NOC

do Sławka

Sławku, ilu FC było na marszu milczenia pod URM? bo jak pamiętam było nas sporo (500-600), a porównując ówczesną obsadę z mojej IC do planowanej - zadeklarowanej na 13,05 to będzie 3-4 razy więcej. Jeśli tak będzie w całej Polsce to strach się bać.! Możemy się nie pomieścić na placu pod MF!!! OBY tak było!

Dla przypomnienia - słowa Jarosława Zielińskiego z sejmu z 2 grudnia 2015 roku

Nasze stanowisko, szanowni państwo, w żadnej
sprawie, w tym w tej ( chodzi o emki dla NAS - przyp.) , przed wyborami i po wyborach
się nie zmienia. Jesteśmy konsekwentni we wszystkich
sprawach, które przedstawialiśmy, deklarowaliśmy,
o które zabiegaliśmy jako opozycja, i teraz
fakt, że wygraliśmy wybory dzięki poparciu społeczeństwa,
stworzyliśmy rząd i możemy o tym decydować,
niczego tu nie zmienia. Wręcz przeciwnie,
jeszcze bardziej nas zobowiązuje do tego, żeby to
wszystko, co było zapowiadane, wykonać
.

Ps. Mam już dość tych wszystkich kłamstw.....

PiS jest za służbami i moim zdaniem również za wzmocnieniem Służby Celnej, w tym w zakresie uprawnień. Czas polityczny jest przychylny, mundur z orłem ma mocny status, tyle że nie dla biurokratów wymyślającym nam mierniki i kolejne koncepcje. Która inna partia wzmacniała służby? Nie ma przeszkód politycznych, tylko formalne tworzone za biurkami gmachu mf.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry