Emerytury !!!

Nie uwierzę w żadne ich słowo, nawet najbardziej słodkie, jeśli nie zobaczę podpisanej ustawy. Dość mamienia tanimi frazesami, teraz się już nie cofniemy.
Właśnie prasuję flagi, a jest ich baaardzo dużo :)

Rząd zrobił w konia sądeckich celników. Wyrok TK pójdzie do kosza?
Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości co zamierza zrobić banda ze Służbą Celną.
Piszcie do kolegów, koleżanek niech przeczytają ten artykuł.

Jeśli wszystko będzie tak wyglądało jak te wpisy to chociaż nie piję, to na powrocie sobie nie pożałuję. Prawdę powiedziawszy to już jestem PIJANY, ze szczęścia, do zobaczyska Kochani

Czy na pikiete został zaproszony min. Zieliński? Czy możemy liczyć na wspomożenie związków z innych służb mundurowych?

Proszę wszystkich funkcjonariuszy o działanie i przekazywanie Komunikatu do redakcji prasowych, TV i radiowych!
Bądźcie też przede wszystkim obecni na PIKIECIE, a Ci którzy nie mogą przyjechać proszę solidaryzujcie się ze swoimi Koleżankami i Kolegami i wyjdźcie w ramach przerwy śniadaniowej o godz. 12:00 na parę minut przed obiekty Służby Celnej w całej Polsce, w których pełnicie służbę i zademonstrujcie w ten sposób, że jesteśmy wszyscy razem.
Pamiętajcie, żeby nie zakłócać normalnego funkcjonowania jednostek i uczyńcie to tylko wtedy, gdy akurat nie ma przy Was klientów.

Ostatnia edycja:
od kilku dni wieczorem nie moge spac... chodze, siadam, mysle... gdy juz sie namysle... czuje dalej ze, wieczorna adrenalina dziala... spac nie ide-cwicze, a robiac brzuszki... mysl nachodzi mnie tylko jedna... "Zrobmy w piatek im z tylkow... Jesien Sredniowiecza". Do boju! ...po swoje.

od kilku dni wieczorem nie moge spac... chodze, siadam, mysle... gdy juz sie namysle... czuje dalej ze, wieczorna adrenalina dziala... spac nie ide-cwicze, a robiac brzuszki... mysl nachodzi mnie tylko jedna... "Zrobmy w piatek im z tylkow... Jesien Sredniowiecza". Do boju! ...po swoje.
Mam to samo... cały czas myślę o tym... Marwie się... opadam z sił... Później mam chwilę uniesienia dzięki Wam! Wiara wraca TAKIE CUDA 😊cieszę się ze służę z takimi ludźmi jak Wy. wiem ze jestem dumna że jestem TAMORZNICA 😊

Witam... tak na dooobranoc: pozdrawiam funkcjonariuszy z Częstochowy... Dajecie dobry przykład... Że jednak można... Dziękuję... pzdr:cool:

Gratulacje dla Częstochowy. A z uc Katowice. RYBNIK B.B. Ilu jedzie. Oc pyrzowice. Oc tychy. Oc chorzów sławków. NIE ZAWIEDZCIE NAS BĄDŹCIE RAZEM Z NAMI W PIĄTEK W WARSZAWIE . Do zobaczenia.

Witam... krótko : "...Marian Banaś: Nasz cel to walka z przestępczością..." ble...ble...ble... Hmmm...Właśnie zdałem sobie sprawę, że... wcale mnie to nie... zniechęca!!! Wręcz odwrotnie... Jeszcze bardziej mnie to... zagrzewa...!!! :mad: Wszystko wskazuje na to, że będę musiał odświeżyć założony wcześniej wątek... Pozdrawiam Wszystkich Funkcjonariuszy... WIDZIMY SIĘ.... w WARSZAWIE!!! ZAWALCZMY O NASZE... JUTRO!!! :cool:

>>Marian Banaś: Nasz cel to ...<<

"...
W pełni zgadzamy się ze stanowiskiem Trybunału Konstytucyjnego dotyczącym zaopatrzeniowego systemu emerytalnego funkcjonariuszy celnych, przy czym zakres podmiotowy chcemy rozszerzyć (?!) o funkcjonariuszy realizujących zadania na przejściach granicznych ..."

http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/942957,marian-banas-wiceminister-finansow-walka-z-przestepczoscia.html

Medialnie "piękne"! Jak to dobrze chcą dla celników ... Nie "zawęzić", lecz "rozszerzyć" ?!
K*rw* m*ć! Ta obłuda w pale się nie mieści! Typowa PR'ska "zagrywka" - obrócić "kota ogonem" i dając w d*pe, stwierdzić ... karmienie!

Celnicy walczą natomiast o swoje uprawnienia mundurowe. Jak to będzie uregulowane pozmianach?
W pełni zgadzamy się zestanowiskiem Trybunału Konstytucyjnego dotyczącym zaopatrzeniowego systemu emerytalnego funkcjonariuszycelnych, przy czym zakres podmiotowy chcemy rozszerzyć ofunkcjonariuszy realizujących zadania naprzejściach granicznych. Systemem emerytalnym byliby zatem objęci funkcjonariusze pełniący służbę w komórkach zwalczania przestępczości, komórkach dochodzeniowo-śledczych oraz oddziałach celnych granicznych. Realizowanie tego typu zadań wymaga bowiem pełnej dyspozycyjności (w warunkach 24-godzinnego zaangażowania), a co najważniejsze niesie bezpośrednie zagrożenie dla życia i zdrowia funkcjonariuszy celnych. Jak szacujemy, takie uprawnienia uzyskałoby około 6–7 tys. osób spośród 14,5 tys. funkcjonariuszy Służby Celnej. Przyznanie takich przywilejów wszystkim obecnym funkcjonariuszom celnym, w tym realizującym zadania chociażby z zakresu logistyki, obsługi kadrowej i finansowej, byłoby natomiast niesprawiedliwe w stosunku do innych pracowników Krajowej Administracji Skarbowej, którzy będą wykonywać takie same zadania

http://podatki.gazetaprawna.pl/arty...inister-finansow-walka-z-przestepczoscia.html

Panie Banaś, niech mi pan powie, a kto tym funkcjonariuszom wyznaczył miejsca pełnienia służby zgodnie z jej potrzebami, kto odpowiada za politykę kadrową i zarządzanie jej zasobami, wyznacza zadania do realizacji nie patrząc na Ustawę ?! Funkcjonariusze którzy poddali się rygorom służby mają teraz ponosić konsekwencje tych działań?!

OC graniczne tak a OC wewnętrzne nie.... Ja myślałem, że to chwilowa choroba, ale okazało się, że to zakażenie rozwijające się w zatrważającym tempie.... Tu już nie pomoże smarowanie maścią, tu musimy zastosować amputację....
Nie mogę już słuchać ani czytać bzdur tego gościa....

Witam... Do Sławka: to już było, wiem... ale jeżeli uznasz ,że nastał ten właściwy moment, to poinformujmy PE i KE o tym "burdelu", który zamierza nam się zafundować... Trzeba ich uświadomić, że to co u nas się dzieje dotyczy... wszystkich wynikających z tego konsekwencji dla ... całej UE !!! Nie można dopuścić, aby kilka osób dokonało destrukcji Naszej Służby ze szkodą dla nieświadomych tego... wszystkich obywateli!!! pzdr... tym razem coraz bardziej... wkurzony... hunter :cool:

Back
Do góry