Emerytury !!!

Pracujemy sie solidarni jak kadra kierownicza zapisze sie do związku. Jak to jest w innych służbach. To nasza rola aby ich namówić.

Pracujemy sie solidarni jak kadra kierownicza zapisze sie do związku. Jak to jest w innych służbach. To nasza rola aby ich namówić.

Przyznaję się, że dla mnie, jest to pierwszy pomysł "nowego" forumowicza, który chcę zrealizować już, bez dyskusji i zastanawiania się nad czymkolwiek.
No cóż ...

Jeśli tylko spotkam
- przełożonego, kierownika referatu, naczelnika czy dowolnych, innych "wodzów" - będę namawiał do ZZ Celnicy.pl
- POWAŻNIE !!!

robozoll - może coś o kretach?

rzucić na kogoś parszywe pomówienia na forum to można a na proste przepraszam to odwagi brak? nawet na privie?

co ty za godność masz?

Dwa razy pisałem o podzialach między specjalistami a ekspertami i dwa razy kol. S. Siwy usunął moje posty.
Odsyłam do źródła, czyli kol. Sławka. Można też przejrzeć wcześniejsze wpisy w tym wątku.
Wpis z 13/04/2016 do wglądu.
http://celnicy.pl/showthread.php/6624-Emerytury-!!!?p=130381#post130381

Co do kretów,... fakt,... być może poniosły mnie emocje, przepraszam!
Ale czasem widzę tu zbyt dużo pobłażliwości graniczącej z uległością wobec MF i studzenia zapędów do ostrych form wyrażania naszych poglądów. A wtedy to mnie coś trafia.

Ostatnia edycja:
czesc, szkoda, ze Slawek nie udziela sie wiecej na forum, to na pewno uspokoiloby nastroje i pozwolilo na unikniecie bicia piany.

Ostatnia edycja:
W swoim czasie się odezwie, nie martwcie się. Też mnie szlag trafia jak widzę jak nas mf traktuje, ale bicie piany nic tu nie da. Pozdrawiam! Damy radę!

Funkcjonariusze Służby Celnej

Koleżanki i Koledzy!

Wobec stanowiska Ministerstwa Finansów wyrażonego podczas posiedzenia Podkomisji Nadzwyczajnej w sprawie projektu obywatelskiego - Druk nr 30, wg którego tylko 1000 funkcjonariuszy nabędzie prawo do emerytury mundurowej i kontynuowania przez resort polityki demontażu Służby Celnej, jak również braku działań naprawczych w Ministerstwie Finansów, Związek Zawodowy Celnicy PL
zwraca się do wszystkich funkcjonariuszy celnych z apelem o obecność na PIKIECIE, która odbędzie się w dniu 13 maja 2016r. w godz. 12:00 – 14:00 przy ul. Świętokrzyskiej 12 pod Ministerstwem Finansów.

Proszę o przekazanie niniejszej informacji wszystkim funkcjonariuszom Służby Celnej

Ostatnia edycja:
Panie Sławku,
A teraz jeszcze SOK dostanie mundurówki :-(
Uzgodnienia międzyresortowe już trwają...
SC oczywiście będzie wykiwana przez ekipę "DZ", mimo iż SSC jeździ i mydli oczy kłamstwami.
To smutne jeśli tak wygląda ta ich "DZ"

http://solid.org.pl/komunikat-nszz-solidarnosc/
(...) W Gdańsku doszło do spotkania organizacji związkowych NSZZ” Solidarność” działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”. W spotkaniu udział wzięli także przedstawiciele Regionu Gdańskiego.
Skupiono się na tematach wywołujących ostatnio duże poruszenie wśród funkcjonariuszy i pracowników Służby Celnej :
- Emerytury mundurowe.
- Tworzenie Krajowej Administracji Skarbowej (KAS).
- Sprawy kadrowe w resorcie finansów.
- Współdziałanie związków zawodowych w Służbie Celnej i resorcie finansów.
(...)

Witam! Czytałem dzisiaj stanowisko rządu podpisane w dniu 27.04 przez pana Skibę. Pan Skiba na spotkaniu komisji powiedział ,że nie ma oficjalnego stanowisko rządu a jednak w to pismo rozpoczyna się od słów: Stanowisko rządu w sprawie obywatelskiego projektu itd..[/B] Podkraślam stanowisko rządu nie MF!!!! To co jest napisane w tym piśmie jest jawnym skur.....w stosunku do funkcjonariuszy SC. 55 lat życia i 15 lat pracy. Staż liczony od września 1999r. Cała praca przed 99 liczona jakbyś był cywilem czyli emerytura za ten okres z ZUS u do odebrania po osiągnięciu wieku 67 lat . Emerytury nawet nie są dla tych 1000 osób. Oczywiście objęta tylko granica, wzp i może dozór. Załóżmy, że mam 55 lat w tej chwili. Praca liczona od 1999 roku czyli 16 lat. Nic to ,że pracowałem w cle 30 i więcej lat. Wychodzi emerytura w wysokości ok 1500 zł! Kto na nią pójdzie ? 10-20 osób max. Śmiem twierdzić,że pikieta to tylko wstęp do ostrzejszych działań. Nie czarujmy się, że kadra kierownicza nas poprze. Dostaną nakaz by ewentualny protest spacyfikować i będą go gorliwie wykonywać. Grupy "wsparcia" już się mobilizują.Szykuje się gorące lato...

Witam... myślę, że większość f-szy traktuje pikietę jako... "rozgrzewkę" przed ewentualną "rozpierduchą"... Jeżeli MF się nie opamięta, postawi NAS pod ścianą... Wtedy nie pozostawi nam wyboru... Już na całego... Bez białej flagi... Bez odwrotu... Tylko naprzód... Oczywiście, zaczekamy na znak Naszego... Sygnalisty... DLA MF-u: "Kto sieje... wiatr... zbiera burzę..." pamiętajcie... pzdr:cool:

piekarz dawno miesiące temu pisałem o tym, że to pokrętne stanowisko, które przedstawił skiba i to gówno co wcześniej wyciekło to stanowisko rządu ale banda idiotów na forum okrzynęła mnie trollem.

I jeszcze jedno: pytanie: "JEŻELI SŁUŻBA CELNA JEST TAK MAŁO ZNACZĄCA, TO CZY KTOŚ ZAUWAŻY JEŻELI... PRZEZ DWA TYGODNIE NIE BĘDZIE... FUNKCJONOWAŁA?" pzdr:cool:

Niestety miałeś rację. Widać jak na dłoni ,że rząd jest nastawiony na oszukiwanie nas. PiS świetnie nas ograł. Da nam emki, których nikt nie będzie chciał wziąść. Będą się chwalić,że przecież spełnili swoje obietnice. A my zostaniemy w czarnej du...

Zgdzam się z hunterem, że epitety nie pomagają , choć w tej sytuacji trudno utrzymać nerwy na wodzy.

piekarz dawno miesiące temu pisałem o tym, że to pokrętne stanowisko, które przedstawił skiba i to gówno co wcześniej wyciekło to stanowisko rządu ale banda idiotów na forum okrzynęła mnie trollem.
Kromaksik, no nie gniewaj sie, no juz ... . Wcale nie jestes trollem, nikt tak nie mysli, no juz dobrze...

biedny jesteś - wokół sami idioci? 3maj się - zewrzyj pośladki

Back
Do góry