Emerytury !!!

Nie w tym rzecz Szanowny Forumowiczu Burack. Procedura sporów zbiorowych była wszczęta w 2012 roku i posłużyła MF do przyblokowania możliwości działań. MF wysłał pismo do DIC, że nie są właściwi do prowadzenia sporu, gdyż nie mogą zrealizować postulatów(nie ich kompetencja), a Premier czy MF nie jest formalnoprawnie właściwy do postawienia postulatów, bo nie jest pracodawcą. To ślepa uliczka. Mamy także opinię prawną potwierdzającą powyższe.
Zaufaj mi, brnięcie w procedurę sporów zbiorowych sprzyja MF. ZZ w Policji w swoich protestach nie wszczynają procedury sporów zbiorowych i wykorzystują inne dopuszczalne prawem formy działań. Będziemy działać tak samo.

Nie w tym rzecz Szanowny Forumowiczu Burack. Procedura sporów zbiorowych była wszczęta w 2012 roku i posłużyła MF do przyblokowania możliwości działań. MF wysłał pismo do DIC, że nie są właściwi do prowadzenia sporu, gdyż nie mogą zrealizować postulatów(nie ich kompetencja), a Premier czy MF nie jest formalnoprawnie właściwy do postawienia postulatów, bo nie jest pracodawcą. To ślepa uliczka. Mamy także opinię prawną potwierdzającą powyższe.
Zaufaj mi, brnięcie w procedurę sporów zbiorowych sprzyja MF. ZZ w Policji w swoich protestach nie wszczynają procedury sporów zbiorowych i wykorzystują inne dopuszczalne prawem formy działań. Będziemy działać tak samo.

Emerytura mundurowa ustawa jest tylko jedna i każdy powinien dostać według niej ,ja tam do emerytury mam czas sądzić się w sądach SAM w razie czego,sądy maja z górki na PIS,no i potężny sprzymierzeniec wyrok Trybunału Konstytucyjnego,otrzymanie emerytur mundurowych przez celników w żadnym stopniu nie naruszy finansów państwa bo od wyliczeń nalezy odjąć ok.10 000 zamkniętych etatów w SC,gdy dostaniemy emerytury mundurowe w formie do przyjęcia niech se wtedy tworzą KAS SRAS ISSAS Hu jas co nas to wtedy obchodzi.
SŁAWEK CHODŻ NA KOMISJĘ CZY SPOTKANIA Z ADWOKATAMI ZNANYMI TYMI Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI TYPU( CHMAJ) NAWET Z GIERTYCHEM TO CIĘ ZNACZNIE WZMOCNI.
Stanowisko MF to wnioski pijaka który patrzy na wiatrak i mówi ale czas zap ala.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich i przepraszam, że nie pisałem po Podkomisji i po posiedzeniu ZG, ale przygotowuję się wraz z moim synkiem Maciusiem do Pierwszej Komunii Świętej, którą ma dzisiaj. Proszę o modlitwę za Niego i za starszego Tomka, który tydzień temu miał Sakrament Bierzmowania.

Są decyzje ZG odpowiednie do sytuacji. Na razie możemy poinformować o jednej z nich, że na Świętokrzyskiej nr 12, w dniu 13 maja 2016r. o godz. 12:00 odbędzie się PIKIETA, na którą zapraszamy oczywiście wszystkich funkcjonariuszy.
Przeczytałem pokrótce niektóre wpisy i tam będziemy mogli wyrazić wszystko to co tutaj piszecie.
Cieszę się, że pojawiają się także oddolne inicjatywy.

Naszym problemem i problemem Polski jest MF i na tę instytucję ukierunkujemy w chwili obecnej Nasze działania. Resort Finansów jest największym hamulcowym. Gdyby nie niemoc i celowe działania tego resortu, Polska rozwijałaby się trzy razy szybciej. Uważamy wręcz, że mamy do czynienia z zawłaszczeniem Polski przez bliżej nieokreślone grupy interesu, potężne lobby działające nieprzerwanie od wielu lat na szkodę Polski w tym resorcie.
Nie będziemy na razie atakować Rządu, jak chcieliby niektórzy, ani Parlamentu - kto oglądał przebieg Podkomisji, kto śledzi inne wydarzenia, zrozumie.

Ps. Wiemy, że MF w najbliższych dniach będzie uzgadniał wciąż stanowisko z MSWiA.
Teraz jest czas na działania wobec MF. Oczywiście skierujemy także odpowiednią i odpowiednio adresowaną korespondencję, już wysłaliśmy do MSWiA i do MF.
Czy wszystkie Związki zostaną oficjalnie powiadomione o Pikiecie?
Popieram cat. Nie rozumiem dlaczego, praktycznie WSZYSCY uważają, że rząd = PIS = MF. Smutne i dołujące, bo łatwo z tego wnioskować, że nikt, już nie będzie procedował emek i KAS inaczej, niż przekazuje MF. Moim zdaniem zupełnie nieudowodnione. Prezes Kaczyński niestety, nie prostuje na razie żadnych "rewelacji" MF, na temat emek dla Nas. i KAS.

Dla naiwnych oszołomów: Stanowisko MF to stanowisko rządu bo szałamacha ani banaś nie piardnie bez pozwolenia prezesa.
Co do religii, wiary oraz sakramentów proponuję wszystkim pozostawić z boku bo to bardzo intymna część życia każdego człowieka.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Pisałem o tym wcześniej, że mamy z mf SPÓR PRAWNY i oprócz działań całego środowiska powinniśmy jako związek wynająć najlepszą kancelarię adwokacką, która będzie reprezentowała CAŁE ŚRODOWISKO SŁUŻBY CELNEJ w negocjacjach z mf.
Poziom jaki reprezentują przedstawiciele mf jest żałosny i dobry radca czy adwokat TEZY GLOSZONE PRZEZ SKIBĘ na komisji zamieni w gówno w sekundę.
DO WSZYSTKICH CELNIKÓW TO W WASZEJ SPRAWIE WALCZY SŁAWEK I CZAS ABY WZYSCY ZADEKLAROWALI SIĘ BO W JEDNOŚCI JEST SIŁA I KASA NA OBRONĘ PRAWNĄ I EWENTUALNE POZWY BĘDZIE POTRZEBNA.
CIEKAWE KOGO BĘDZIE STAĆ NA INDYWIDUALNE POZWY W RAZIE POTRZEBY?
NIE BIADOLIĆ, NIE OBSERWOWAĆ Z BOKU TYLKO DZIAŁAĆ BO NIEDŁUGO SMRÓD NIE POZOSTANIE PO SC.

Nie po raz pierwszy nie zawiodłem się na Sławku, to i tym razem zaryzykuję i powstrzymam swoje rozdygotane nerwy. Nic na wariata, tylko pełna koordynacja ze Sławkiem. W innym razie, jeśli będzie jakiś "szum" nieskoordynowany, to będzie łatwo go zgasić. Bardzo łatwo. Proceduralnie, technicznie, "ludzko". Polecam podobne podejście do tematu.

... oprócz działań całego środowiska powinniśmy jako związek wynająć najlepszą kancelarię adwokacką, która będzie reprezentowała CAŁE ŚRODOWISKO SŁUŻBY CELNEJ w negocjacjach z mf.
...

Kto "powinniśmy", jaki "związek" ?!
I jeszcze śmiesz orzekać "w imieniu", a podstawowych informacji o ZZ Celnicy.pl nie posiadasz ...

honorem celnika zwycięstwo w walce

żadnych żądnych kancelarii renomowanych. mających powiązania i gotowych nas sprzedać za większą kasę. chmaj jest tego najlepszym przykładem. to on skierował sprawę na tor administracyjny, do wsa w warszawie. oczywiście miał rację, bo przecież uchwała sądu najwyższego potwierdziła jego geniusz :mad:. jakież głupie te sądy powszechne. jak mogły orzekać na korzyść funkcjonariuszy, odczytując przepis tak, jak został napisany!

też żadnych całych środowisk. wystarczy tego dymania w cztery litery. jak chcą, to deklaracje w łapki i do zz celnicy pl.

pan mecenas Szymczykiewicz to najlepsza rzecz, jak się nam w ostatnich latach przytrafiła.

Pisałem o tym wcześniej, że mamy z mf SPÓR PRAWNY i oprócz działań całego środowiska powinniśmy jako związek wynająć najlepszą kancelarię adwokacką, która będzie reprezentowała CAŁE ŚRODOWISKO SŁUŻBY CELNEJ w negocjacjach z mf.
Poziom jaki reprezentują przedstawiciele mf jest żałosny i dobry radca czy adwokat TEZY GLOSZONE PRZEZ SKIBĘ na komisji zamieni w gówno w sekundę.
DO WSZYSTKICH CELNIKÓW TO W WASZEJ SPRAWIE WALCZY SŁAWEK I CZAS ABY WZYSCY ZADEKLAROWALI SIĘ BO W JEDNOŚCI JEST SIŁA I KASA NA OBRONĘ PRAWNĄ I EWENTUALNE POZWY BĘDZIE POTRZEBNA.
CIEKAWE KOGO BĘDZIE STAĆ NA INDYWIDUALNE POZWY W RAZIE POTRZEBY?
NIE BIADOLIĆ, NIE OBSERWOWAĆ Z BOKU TYLKO DZIAŁAĆ BO NIEDŁUGO SMRÓD NIE POZOSTANIE PO SC.

372596

Ostatnia edycja:
Witam... hmmm jest jakaś od dłuższego czasu prawidłowość: im bliżej do jakiegoś istotnego dla nas zdarzenia, tym większa staje się aktywność niektórych, że tak się wyrażę "forumowiczów";) Nie wdajmy się w niepotrzebne nerwówki. Będziemy mieli 13-go okazję wyeksponować swoje niezadowolenie. Swoją energię tam wykorzystajmy. Wspierajmy ZZ.Celnicy.Pl... Im nas więcej tym dla nas... lepiej! Słuchajmy Sławka... Zachowajmy spokój... Bądźmy gotowi na "ewentualny test"... A może nie być łatwo, ale wtedy to będzie prawdziwa dla nas próba... Pokrzykiwanie zostawmy słabym. Naszą siłą jest : JEDNOŚĆ... KONSEKWENCJA... ZDECYDOWANIE... Tego obawia się druga strona...
Pokażmy im "małą próbkę" 13 maja 2016r.!!! pzdr wszystkich funkcjonariuszy... DO KADRY: WSPIERAJCIE DZIAŁANIA FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNEJ... TEŻ NOSICIE TAKI SAM MUNDUR!!! pzdr:cool:

Witam... hmmm jest jakaś od dłuższego czasu prawidłowość: im bliżej do jakiegoś istotnego dla nas zdarzenia, tym większa staje się aktywność niektórych, że tak się wyrażę "forumowiczów";) Nie wdajmy się w niepotrzebne nerwówki. Będziemy mieli 13-go okazję wyeksponować swoje niezadowolenie. Swoją energię tam wykorzystajmy. Wspierajmy ZZ.Celnicy.Pl... Im nas więcej tym dla nas... lepiej! Słuchajmy Sławka... Zachowajmy spokój... Bądźmy gotowi na "ewentualny test"... A może nie być łatwo, ale wtedy to będzie prawdziwa dla nas próba... Pokrzykiwanie zostawmy słabym. Naszą siłą jest : JEDNOŚĆ... KONSEKWENCJA... ZDECYDOWANIE... Tego obawia się druga strona...
Pokażmy im "małą próbkę" 13 maja 2016r.!!! pzdr wszystkich funkcjonariuszy... DO KADRY: WSPIERAJCIE DZIAŁANIA FUNKCJONARIUSZY SŁUŻBY CELNEJ... TEŻ NOSICIE TAKI SAM MUNDUR!!! pzdr:cool:

Kto nie będzie mógł być w Warszawie niech popiera nas po swojemu.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich i przepraszam, że nie pisałem po Podkomisji i po posiedzeniu ZG, ale przygotowuję się wraz z moim synkiem Maciusiem do Pierwszej Komunii Świętej, którą ma dzisiaj. Proszę o modlitwę za Niego i za starszego Tomka, który tydzień temu miał Sakrament Bierzmowania.

. . . i pomódlmy się jeszcze o DAR MĄDROŚCI i odrobinę POKORY dla Pana Sławomira S.

wysyp młodych mądrych - od kwietnia 2016

a co wcześniej? zassana przez czarną dziurę?

Nie chce siać paniki ale niech ktoś mi odpowie na pytania, czy jak wejdzie od 2017 KAS to służby celnej jako takiej już nie ma? Czy w związku z tym rząd ma czyste ręce i może po prostu stwierdzić ,że nie ma komu dać emerytur mundurowych, bo nie ma takiej formacji jak służba celna? Do połowy 2017 mamy dostać ponowne propozycje pracy. Jak myślicie , kto je dostanie? Funkcjonariusz, któremu brakuje np 2-4 lata do wypracowanej emerytury?Kto go będzie chciał? Ustawa o naszych emeryturach musi zatem wejść przed KAS i to formie proponowanej przez ZZ. Żadne 55 lat zycia i staż liczony od 1999. Zatem czas jest naszym wrogiem a sprzymierzeńcem rządu....

"Wszyscy znamy kogoś, kto nas wk*rwia samą mordą."

Ostatnia edycja:
Czy starsi eksperci z np.: analizy ryzyka z poborami kierownika oddziału też wybierają się na pikietę i są zainteresowani emeryturami mundurowymi?

Czy starsi eksperci z np.: analizy ryzyka z poborami kierownika oddziału też wybierają się na pikietę i są zainteresowani emeryturami mundurowymi?

Tak sobię myślę, że to f.c. z izb winni się najliczniej stawić. Mają dużo do stracenia o wiele więcej niż wcześniejsza emerytura.

Uważaj!
Wpisy o podobnym przekazie (podtrzymywanie wewnętrznych podziałów) kol. Sławek dwa razy mi usunął! :-)

robozoll - może coś o kretach?

rzucić na kogoś parszywe pomówienia na forum to można a na proste przepraszam to odwagi brak? nawet na privie?

co ty za godność masz?

Ostatnia edycja:
Witam... króciutko... Każdy myślący funkcjonariusz jest świadom (a przynajmniej powinien) tego, że dzisiaj jest ekspertem tutaj, a jutro... specjalistą... tam. Tak samo jest z kadrą... jesteś potrzebny chwilowo jesteś... kadrą... jutro nie jesteś przydatny lądujesz wśród swoich... podwładnych... A różnie... się to kończy... Nic nie trwa wiecznie... Do refleksji... Widzimy się... 13 maja! pzdr:cool:

Back
Do góry