Emerytury !!!

skoro kazdy widzi, ze KAS wejdzie bankowo i bedzie przed emkami to kazdy widzi, ze bedzie akcja protestacyjna , na ostro. Mam nadzieje, ze kazdy wie co ma wtedy zrobic, Ty tez.

Szanowny

Zrozumiem jeszcze pewnych, ograniczonych polityków, którzy (bezmyślnie bądź nie) ożywiają ideę Ludwika XIV -
- "Państwo to JA", jednak nie rozumiem, skąd akurat Tobie się to wzięło ?!

Otóż zapewniam Cię, iż absolutnie ani mnie nie trzeba tłumaczyć - co widzę, ani wielu innym funkcjonariuszom.

Sam muszę się przyznać - na pewno nie posiadam zdolności jasnowidzenia i nie widzę czy, i jakie "będą akcje" !
Nie zauważyłem również, by ktoś inny taką zdolność przejawiał ale jedynie w swoim imieniu mogę się wypowiedzieć,
dlatego z poniższym stwierdzeniem, kto chce może się zgodzić bądź nie.

- Jeżeli patrzę i nikt nie może mi wmówić czegoś innego niż widzę, to tym bardziej tego co mam zobaczyć,
nie wskaże mi żaden "jasnowidz", zwłaszcza ten czarno-widzący! Również Ty.

Cat chyba pozostałeś jedynym z nielicznych optymistów. Niestety fakty rozmywają ten optymizm . MF skutecznie realizuje swoją strategię i niczym walec podąża tylko w jednym ściśle określonym kierunku, a po drodze miażdży wszystkie przeszkody. Oczywiście może STRAJK lub jakieś inne zdarzenie będzie mialo jakiś wpływ na ostateczny kształt reformy,....

Szanowny

Zrozumiem jeszcze pewnych, ograniczonych polityków, którzy (bezmyślnie bądź nie) ożywiają ideę Ludwika XIV -

Otóż zapewniam Cię, iż absolutnie ani mnie nie trzeba tłumaczyć - co widzę, ani wielu innym funkcjonariuszom.

Sam muszę się przyznać - na pewno nie posiadam zdolności jasnowidzenia i nie widzę czy, i jakie "będą akcje" !
Nie zauważyłem również, by ktoś inny taką zdolność przejawiał ale jedynie w swoim imieniu mogę się wypowiedzieć,

- Jeżeli patrzę i nikt nie może mi wmówić czegoś innego niż widzę, to tym bardziej tego co mam zobaczyć,

Szanowny

Czcigodny
ja zupełnie nie rozumiem o czym Ty do mnie rozmawiasz.

To co dzieje się w sprawie emerytur dala funkcjonariuszy SC ze strony MF to skandal. Kolejne posiedzenie podkomisji zakończy się po 15 minutach i kolejna ściema do 23 maja.
Wszystkie argumenty prawne przemawiają za przyznaniem uprawnień emerytalnych, jest wola polityczna i poparcie sejmu a kierownictwo MF robi wszystko aby blokować wykonanie Trybunału Konstytucyjnego.
Dlaczego w innych resortach kierownictwo stoi po stronie funkcjonariuszy i pracowników a w MF robi się wszystko aby zdemotywować i poniżyć podwładnych?
Trudno znaleźć racjonalne wytłumaczenie dla obecnej sytuacji.

MF chce Służbę Celną potraktować gorzej niż SB i MO po 89 roku. A przecież służymy w wolnej i niepodległej Polsce. Niezależnie od tego jaki "diabeł Iwan" rządzi.

Będzie teraz w najbliższym czasie ocena ministrów,kto wie czy Szałamacha nie zwleka bo niewątpliwie związki napiszą skargę na niego do premier za usiłowanie nierównego traktowania w kwestii emerytalnej celników,z tego co mówił Zieliński to emerytury mundurowe będą znowu poprawiane aby były równe dla wszystkich bez względu na czas przyjęcia do służby czyli raczej na korzyść ludzi.
Emerytury dla WZP i granicy? MRZONKA,każdy był w celnictwie w różnych miejscach gdzie dozór dochodzeniówka analiza ryzyka to co ci ludzie robili przez te wszystkie lata.,zadajmy sobie wszyscy pytanie CO MYŚMY ROBILI PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA W RÓŻNYCH MIEJSCACH GDZIE DANE NAM BYŁO BYĆ,

Ostatnia edycja:
Będzie teraz w najbliższym czasie ocena ministrów,kto wie czy Szałamacha nie zwleka bo niewątpliwie związki napiszą skargę na niego do premier za usiłowanie nierównego traktowania w kwestii emerytalnej celników,z tego co mówił Zieliński to emerytury mundurowe będą znowu poprawiane aby były równe dla wszystkich bez względu na czas przyjęcia do służby czyli raczej na korzyść ludzi.
Emerytury dla WZP i granicy? MRZONKA,każdy był w celnictwie w różnych miejscach gdzie dozór dochodzeniówka analiza ryzyka to co ci ludzie robili przez te wszystkie lata.,zadajmy sobie wszyscy pytanie CO MYŚMY ROBILI PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA W RÓŻNYCH MIEJSCACH GDZIE DANE NAM BYŁO BYĆ,

Zgadzam się z drugą częścią wypowiedzi jeżeli chodzi o próbę podziału to jest karkołomna do wykonania.
Natomiast jeżeli chodzi o wyrównanie traktowania wszystkich służb mundurowych to raczej da się równać do 55 a nie w dół. Z tego co wyczytałem wszyscy mają być traktowani w ustawie jednakowo, bez względu na rok zatrudnienia co sugerowałoby 55. I jeżeli ktoś miałby się tym martwić oprócz nas oczywiście to raczej inni już uposażeni mudurowi, którzy nie mają limitu 55. Może się mylę.

Co będzie to czas pokarze. Obecnie wiadomo kto ma pracować 15 lat a kto 25 lat bo to wynika z ustawy i przestańcie wypisywać brednie. Takie same warunki mają obowiązywać w przypadku funkcjonariuszy SC koniec i kropka.
Wypisywanie bezrefleksyjnych tez ,że celnicy powinni skupić się na podwyżkach w obliczu likwidacji ich miejsca pracy to teza rodem z "domu wariatów."

pognieciona, rozwalona marynara. tak jakby wstał przed chwilą od stolika w knajpie. a podobno miał to mieć mieć. czyli kindersztubę inaczej określaną jako http://synonim.net/synonim/kindersztuba .

Otwarcie-Urz%C4%99du-Celnego-LG-6.jpg

banaś, zapnij co tam masz na sobie w chwili czytania tego fragmentu: (...) W Szymankowie mieściła się polska placówka celna oraz polska administracja kolejowa. Polscy urzędnicy wykonywali swoje zadania na podstawie mandatu Ligi Narodów, która dawała Polsce prawo do obsługi celnej, kolejowej. Właśnie dzięki obecności polskich urzędników celnych i kolejowych na stacji w Szymankowie wspomniany pociąg - tak ważny dla niemieckiej strategii opanowania mostu - został rozpoznany i informacja o nim została przekazana polskim żołnierzom broniącym Tczewa. W rezultacie polska załoga odparła atak niemieckich żołnierzy i zgodnie z planem obrony wysadziła most. (...)W nocy i nad ranem zamordowano w Szymankowie 21 Polaków, celników i kolejarzy. Zginęli wówczas trzej inspektorzy celni: Gustaw Szarek, Władysław Kamiński i Ignacy Wasielewski oraz dwaj pracownicy ekspozytury celnej: Eugeniusz Jarszyński i Jan Michalak.(...) http://www.gdynia.scelna.gov.pl/wia...col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=3

Ostatnia edycja:
Tym razem nie pytanie, a odpowiedź

To co dzieje się w sprawie emerytur dala funkcjonariuszy SC ze strony MF to skandal. Kolejne posiedzenie podkomisji zakończy się po 15 minutach i kolejna ściema do 23 maja.
Wszystkie argumenty prawne przemawiają za przyznaniem uprawnień emerytalnych, jest wola polityczna i poparcie sejmu a kierownictwo MF robi wszystko aby blokować wykonanie Trybunału Konstytucyjnego.
Dlaczego w innych resortach kierownictwo stoi po stronie funkcjonariuszy i pracowników a w MF robi się wszystko aby zdemotywować i poniżyć podwładnych?
Trudno znaleźć racjonalne wytłumaczenie dla obecnej sytuacji.

Śmiem twierdzić, iż skoro nie jest pojedynczym przypadkiem - powoływanie się na treści TK przeznaczone dla Służby Celnej -
oraz faktycznie RZĄD jest przychylny W TAMTYCH przypadkach, to MUSI "ekipa" pozostawiona nadal w jej strukturze decyzyjnej "tworzyć" na opak, co tylko się da ...

Aha ...
Wystarczy nie patrzeć przez pryzmat jakiejkolwiek partii, a choć wrogów nabywa się "swoich" i "obcych", to wiele zobaczy się inaczej. Ja uważam, że warto.

Te zdjęcie jest bardzo wymowne ... Celnik w mundurze z wypiętą klatą , a jak dobrze widzę Mister na luziku chyba z rozpiętą marynarą ... ciekawe o czym myślał ... :-) Dać im te emerytury czy im nie dać ?

banaś, zapnij co tam masz na sobie w chwili czytania tego fragmentu: (...) W Szymankowie mieściła się polska placówka celna oraz polska administracja kolejowa. Polscy urzędnicy wykonywali swoje zadania na podstawie mandatu Ligi Narodów, która dawała Polsce prawo do obsługi celnej, kolejowej. Właśnie dzięki obecności polskich urzędników celnych i kolejowych na stacji w Szymankowie wspomniany pociąg - tak ważny dla niemieckiej strategii opanowania mostu - został rozpoznany i informacja o nim została przekazana polskim żołnierzom broniącym Tczewa. W rezultacie polska załoga odparła atak niemieckich żołnierzy i zgodnie z planem obrony wysadziła most. (...)W nocy i nad ranem zamordowano w Szymankowie 21 Polaków, celników i kolejarzy. Zginęli wówczas trzej inspektorzy celni: Gustaw Szarek, Władysław Kamiński i Ignacy Wasielewski oraz dwaj pracownicy ekspozytury celnej: Eugeniusz Jarszyński i Jan Michalak.(...) http://www.gdynia.scelna.gov.pl/wia...col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=3

Ostatnia edycja:
Back
Do góry