Emerytury !!!

I kurtyna opadła . . .

No, proszę, a miało być tak pięknie.

Powtarzane brednie typu: "Będzie dobrze"; "Sławek to załatwi".

I co ? ? ? Załatwił ? Załatwił nas wszystkich tak, że co nie którzy po dzisiejszej lekturze Projektu Stanowiska Rządu wobec obywatelskiego projektu (...) z 8 kwietnia br. nie mogli wstać z fotela na którym siedzieli przy biurku.

. . . ale przecież będzie dobrze, Sławek to załatwi.

Ale majaczysz. Pobożne życzenia. hi, hi, hi.

I kurtyna opadła . . .

I co ? ? ? Załatwił ? Załatwił nas wszystkich tak, że co nie którzy po dzisiejszej lekturze Projektu Stanowiska Rządu wobec obywatelskiego projektu (...) z 8 kwietnia br. nie mogli wstać z fotela na którym siedzieli przy biurku.

kolega nowy na forum też się bardzo źle czuje. mam nadzieję, że to (nie) epidemia ;) ...

Zosiu weź co tam masz pod reką na uspokojenie i nie obrazaj pana Sławka ok?!

Drogi piekarzu, a w którym to miejscu obraziłam Pana Sławka ?

Ja jestem bardzo spokojna.

A Tobie i Tobie podobnym, proponuję już dziś przeszukać Internet w kwestii zanotowania danych teleadresowych Powiatowego Urzędu Pracy.
W przyszłym roku przyda się jak nic.

Witaj, tele echo! stan mojego zdrowia jest ok. Nie wiem jak Twój???. Może pogorszy się na ważne wydarzenia, a propos, dużo jest wolnych terminów u różnych speców i magów.

ja czuję się nie najlepiej. ale jeszcze jutro chyba dam radę pójść do roboty. mam nadzieję, że nikogo (nie) zarażę.

kolega nowy na forum też się bardzo źle czuje. mam nadzieję, że to (nie) epidemia ;) ...

Po pierwsze nie kolega.
Po drugie bardzo dobrze się czuję, ale co niektórzy (tak właściwie większość z nas) już w przyszłym roku będzie się bardzo źle czuć na bezrobotnym, z zasiłkiem ok. 600 zł na początku z tendencją malejąca co miesiąc.

zły duch odszedł czy wrócił .... oto jest pytanie.
jesteśmy mądrzejsi o te kilka lat, damy radę.
nie karmić trolii.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

I kurtyna opadła . . .

obraziłaś Sławka pisząc. że nas wszystkich załatwił. I nawet tego nie dostrzegasz. Jesteś głupia i bezczelna, mam nadzieje, że cie nie obraziłem.

Drogi piekarzu, a w którym to miejscu obraziłam Pana Sławka ?

Ja jestem bardzo spokojna.

A Tobie i Tobie podobnym, proponuję już dziś przeszukać Internet w kwestii zanotowania danych teleadresowych Powiatowego Urzędu Pracy.
W przyszłym roku przyda się jak nic.

Kochana, PUP to chyba dla ciebie. Za nisko cenisz innych,. Zejdź na ziemię.

Ostatnia edycja:
Brudnopis projektu zostaje upubliczniony na oficjalnym forum ZZ Celnicy.pl. Pytanie, kto może poza moderatorem zamieszczać tego typu informacje i w jakim celu????

obraziłaś Sławka pisząc. że nas wszystkich załatwił. I nawet tego nie dostrzegasz. Jesteś głupia i bezczelna, mam nadzieje, że cie nie obraziłem.

A jak to nazwać jak nie "załatwił" (?) Oczywiście można użyć mocniejszych słów tylko po co (?)

Głupia nie jestem, a bezczelna może trochę ;) ale mi to w życiu pomaga ;) każdy orze jak może, nieprawdaż Panie Sławku :)

Nie obraziłam się.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Ty; ja . . .

SARA1900 masz w 100% rację to już nie są żarty i nie zabawa. Celnicy oczekują na konkrety a nie wpisy oszołomów, mówiących o tym, że nic się nie stało.

Okazało się, że myślenie „kapicowe” pozostało w mentalności urzędniczej MF i w dalszym ciągu jest płonne czego przykładem jest na szczęście tylko projekt z 08.04 w sprawie emerytur. Płytkość aby nie nazwać indolencją i głupotą urzędniczą wynika już z faktu grzebania w formacji zapewniającej bezpieczeństwo państwowe w kilku płaszczyznach bowiem do świadomości rządzących nie dociera (widocznie jest jakaś skorupa lub celowe działanie), że SC to nie tylko służba zapewniająca 1/3 dochodów budżetowych ale przede wszystkim dbająca o bezpieczeństwo obywateli w ochronie zdrowia, stabilności gospodarczej, równowadze energetycznej itd… Jeżeli decydenci uważają że tylko formacja złożona z wykonujących stricte zadania określone zadaniami określonymi w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej jest w stanie to zapewnić to gratuluję pomysłu na GŁUPOTĘ. W strukturach państwowych funkcjonują określone służby mundurowe, tak jak ustawowo SC- jednolite, których podział na tych czy tamtych nie ma znaczenia bo tylko jako całość mogą realizować ustawowe zadania tak jak to ma miejsce w naszym przypadku. Takie pojmowanie jak przyjęto w przedstawionym projekcie jest daleko szkodliwe dla kraju jego egzystencji bezpieczeństwa i normalności funkcjonowania. Brak poczucia odpowiedzialności za Naszą perspektywę bytu państwowego, Nasze rodziny i tych „500+”. Aktualna sytuacja geopolityczna nie wyklucza perspektywy kontroli przepływu towarów na granicach wewnętrznych UE bowiem okazać się może, że mamy już albo być możemy w niedalekiej przyszłości mieć możemy małą bombkę dzięki urzędniczej GŁUPOCIE. Czy decydenci są w stanie zapewnić że realizacja KAS ozłoci naszą egzystencję bo ktoś ma ambicje realizacji swej wizji to gratuluję. Proszę jedynie receptę jakie tabletki przyjmujecie. Celniku zadeklaruj się.

wrzuta ma na celu wywołanie sporu.
wszyscy to wiemy i niepotrzebne te och i ach, lub darcie szat służbowych :cool:.
to wszystko już było ..... jesteśmy ponad to.
nie karmić trolli!

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Najśmieszniejsze jest to że jak takie coś przejdzie u nas to w następnej kolejności będzie mieszanie w Policji i Straży Granicznej. Oni nawet nie wiedzą jak ważne jest to aby taki gniot nie przeszedł u nas. Bo jak u nas to przejdzie to nic ICH " DOBREJ ZMIANY " nie zatrzyma i w innych służbach mundurowych. Policjanci zobaczcie co was czeka po nas.

Witam... wiele już w takich sytuacjach już powiedziano... Ale może warto powtórzyć: zauważmy, że co jakiś czas realizowane są takie "projekty" jak ta wrzutka ze stanowiskiem rządu. Zachowajmy spokój. Wiem,że to nie łatwe. Ale tak jak kiedyś napisano, do ostatniej chwili będą trwały takie "utarczki". Z tym trzeba się niestety pogodzić. Nie mamy prawa i powodu zarzucać Sławkowi i ZZ.Celnicy.Pl złej woli i jakichkolwiek zaniechań. Na pewno nie im. Bądźmy obiektywni i uczciwi, odpowiedzmy sobie samemu na pytanie: dzięki komu jesteśmy w tym, a nie innym miejscu? Czekajmy na komunikat ze strony Sławka. Nie dajmy sobą manipulować, to destabilizuje nasze postawy, skłóca nasze środowisko i ułatwia drugiej stronie osiągnięcie celu. Jestem przekonany,że są to celowe zagrywki i badanie naszej reakcji. Ważne: nie dajmy się podzielić i sprowokować!!! Jeżeli ma być protest, to przygotowujmy się do niego, informujmy o gotowości Sławka. Są to dla niego ważne info. On zna sytuację wśród polityków lepiej od nas. Jeżeli nie będzie innego wyjścia niż protest i "delikatna" destabilizacja zadań SC to bądźmy pewni,że taki sygnał otrzymamy od Sławka. Ale nie róbmy nierozważnych posunięć wcześniej. Może to zostać wykorzystane przeciwko nam! Damy wtedy argument drugiej stronie,że nie jesteśmy partnerami do rozmów i mogą wprowadzić w życie swoją wersję. Odcinajcie się od postów "krzykaczy". Pamiętajmy o jednym: jak ruszy lawina protestu, odwrotu już nie będzie. To będzie ewentualnie tylko ta jedna szansa. Do skutku. Licze na opamiętanie rządzących. Pozdrawiam wszystkich f-szy... również niedowiarków... Wiara przenosi góry... :cool:

A jak to nazwać jak nie "załatwił" (?) Oczywiście można użyć mocniejszych słów tylko po co (?)

Głupia nie jestem, a bezczelna może trochę ;) ale mi to w życiu pomaga ;) każdy orze jak może, nieprawdaż Panie Sławku :)

Nie obraziłam się.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Ty; ja . . .

to jasne, że takie zośki przecież się nie obrażają. jeszcze jakbyś nam powiedziała, ile bierzesz za tą orkę i jaki pług ci najbardziej pasuje?

Back
Do góry