Emerytury !!!

Puszka Pandory z MFu

Otóż ja myślę sobie, że stare POpaprane towarzystwo myśli o dostaniu emeryturki wyliczonej z ostatnich 10 lat grabienia wszystkich premii, oszukiwaniu na każdym kroku i awansach co roku tylko dla siebie. Otóż nie. Zauważono wasz szfindel i się niestety nie uda. Dostaniecie co najwyżej z ostatniej pensyjki po odliczeniu nienależnych od ponad lat 8 dodatków. A tak w ogóle czy PIS się uparł aby wynagrodzić za dobrą pracę starych dygnitarzy, kierownictwo starego układu. Tak ma wyglądać dobra zmiana, oni na emeryturę a reszta zapierdzielać do emerytury ZUSowskiej. Kiedy będą zmiany w MFie i zabiorą te projekty rodem od Kaplicy.Od kiedy PIS dogadał się z PO, bo tak właśnie to wygląda.Najbliższe lata nie będzie poprawy ściągalności kasy potrzebnej na 500+, bo będziemy zajęci sądzeniem się o sprawiedliwość.Tylko w naszym kraju tak roluje się funkcjonariuszy.Niesamowite.

Absolutnie zgadzam się z hunterem. Zaufaliśmy Sławkowi kiedyś i nie wiem czy uczciwie ktoś powie że te zaufanie zawiódł. Ale gotujmy się na protest - odwrotu być nie może....

Tylko spokuj i wyrachowanie może nas uratować :)

Prawda jest taka, że gdyby nie Pan Sławomir to w kwestii emerytur nie mielibyśmy o czym dzisiaj rozmawiać. Może poczekajmy co powie i wtedy działajmy a nie nakręcajmy się, bo to robi tylko bałagan. Rozumiem, że nerwy puszczają ale one nigdy nie były dobrym doradcą. Ale walnąłem byka z tym spokojem :)))

Ostatnia edycja:
DEMON i oto chodzi środowisko wymaga od związku zawodowego jasnego stanowiska w sprawie gniota, który jako stanowiska RM, RZĄDU RP umieścił na stronie moderator.
Nie daj Boże jak prawdą okaże się, iż już o tym miesiąc temu wiedział zarząd celnicy pl. i nie informował zrzeszonych.

(...) Ale nie róbmy nierozważnych posunięć wcześniej. Może to zostać wykorzystane przeciwko nam! Damy wtedy argument drugiej stronie,że nie jesteśmy partnerami do rozmów i mogą wprowadzić w życie swoją wersję. Odcinajcie się od postów "krzykaczy". Pamiętajmy o jednym: jak ruszy lawina protestu, odwrotu już nie będzie. To będzie ewentualnie tylko ta jedna szansa. Do skutku. Licze na opamiętanie rządzących. Pozdrawiam wszystkich f-szy... również niedowiarków... Wiara przenosi góry... :cool:
kazdy ewentualny protest bedzie w trosce o dobro panstwa i UE , ktoremu zagrazaja nierozwazne posuniecia niewiadomych osob w kregach rzadowych.

W tym zamęcie jest ukryty zamysł.Rząd na siłę szuka kasy na program 500 plus. Tych pieniędzy nie ma,więc jest plan skoku na pieniądze obywateli.Wszystko zrobią żeby pozbawić ludzi praw nabytych,odbiorą ubeckie wysokie emerytury,rozmontują administracje państwową,szukając pieniędzy.My jesteśmy jako następni,wcześniej zlikwidowano służbę cywilną.Plan jest iluzoryczny,że demontaż, zmiana szyldów, nazw i powstanie nowych instytucji przyniesie więcej do budżetu państwa.Ślepy zaułek, który doprowadzi do chaosu w administracji państwowej.Partie lewicowe-"czerwoni" wiedzieli ze sprawne państwo to sprawna administracja.Przykro mówić, ale nasz wódz- mistrz karate drugi raz wszedł do tej samej wody.Przysłowie mówi co innego. Dwa razy nie wchodzi się do tej samej wody.

Witam ponownie... Może część z Was mnie wyśmieje za to co napisałem... Niech będzie... Ja jednak wierzę,że nie wszyscy są "straceni"... Kilka słów DO KADRY: wspierajcie działania ZZ.Celnicy.PL oraz f-szy zmierzające do osiągnięcia należnych nam WSZYSTKIM emerytur mundurowych i niedopuszczenia do demontażu SC poprzez wprowadzenie KAS. Jeżeli nie możecie oficjalnie, to chociaż bądźcie przychylni tym działaniom i sprzyjajcie im po cichu. Prawda jest taka: że NAJWIĘKSZYM BENEFICJENTEM (FINANSOWYM) EMERYTUR MUNDUROWYCH BĘDZIE...KADRA!!! Pokażcie, że przynajmniej część z Was wie, co to jest przyzwoitość... uczciwość... honor... pzdr Dobranooc :cool:

I kurtyna opadła . . .

No, proszę, a miało być tak pięknie.

Powtarzane brednie typu: "Będzie dobrze"; "Sławek to załatwi".

I co ? ? ? Załatwił ? Załatwił nas wszystkich tak, że co nie którzy po dzisiejszej lekturze Projektu Stanowiska Rządu wobec obywatelskiego projektu (...) z 8 kwietnia br. nie mogli wstać z fotela na którym siedzieli przy biurku.

. . . ale przecież będzie dobrze, Sławek to załatwi.

kolejny świeży troll

ludzie - ochłońcie

normalne działania - anonimowy balon próbny

sondują ile zniesiemy

Jabol, wiele razy działałeś na rozsierdzenie reszty ludzi, ale dzisiaj się z Tobą zgadzam :
Kto liczył tak horrendalne koszty? - to zwykłe oszustwo!

Ktoś o inicjałach RŁ (można sprawdzić we właściwościach dokumentu) z wydziału kierowanego przez AJ z departamentu MW (SC) sporządził ten projekt. Ktoś w celu prowokacji niepodpisany, niezaparafowany dokument umieścił w sieci. Po co? Aby po raz kolejny rozbić naszą jedność, aby Ramona 100 pisał że to wina ZZ, aby ująć nam ducha walki, aby nas niecierpliwić i w końcu prowokować do niejasnych i złych zachowań. Jak wielokrotnie pisał Sławek tylko jedność, konsekwencja, zrównoważenie może pomóc naszemu PROJEKTOWI obywatelskiemu. Natomiast ta wrzutka zwana projektem stanowiska Rządu jest namiastką projektu stanowiska jednego departamentu w MF. Kromaks Ty się już żegnałeś z forumowiczami, więc czego dalej jątrzysz??

kromaksowi dobrze idzie nie tylko jątrzenie ale i obrażanie innych - "małpa", "zero" itp

gorzej ze słownością - no ale to kwestia zasad

Pewnie masz rację bolo, ale po przeczytaniu tego gniota i niektórych wpisów na tym forum, piana mi się toczy z otworu gębowego

SARA1900 masz w 100% rację to już nie są żarty i nie zabawa. Celnicy oczekują na konkrety a nie wpisy oszołomów, mówiących o tym, że nic się nie stało.

a ten znowu swoje - ktoś kto ma inne zdanie to z kolei "oszołom"

ochłoń - zimna krew to przydatna cecha - jeśli liczyłeś że wszystko nam dadzą i nie będą chcieli nic zaoszczędzić to wykazałeś się dużą naiwnością (delikatnie mówiąc)

Najśmieszniejsze jest to że jak takie coś przejdzie u nas to w następnej kolejności będzie mieszanie w Policji i Straży Granicznej. Oni nawet nie wiedzą jak ważne jest to aby taki gniot nie przeszedł u nas. Bo jak u nas to przejdzie to nic ICH " DOBREJ ZMIANY " nie zatrzyma i w innych służbach mundurowych. Policjanci zobaczcie co was czeka po nas.

i to jest bardzo trafna uwaga

I kurtyna opadła . . .

No, proszę, a miało być tak pięknie.

Powtarzane brednie typu: "Będzie dobrze"; "Sławek to załatwi".

I co ? ? ? Załatwił ? Załatwił nas wszystkich tak, że co nie którzy po dzisiejszej lekturze Projektu Stanowiska Rządu wobec obywatelskiego projektu (...) z 8 kwietnia br. nie mogli wstać z fotela na którym siedzieli przy biurku.

. . . ale przecież będzie dobrze, Sławek to załatwi.

Moja droga Zośko
Zalogowałaś się na forum w kwietniu 2016. Czy jesteś członkiem ZZ CELNICY PL?
Bo ja jestem, i jako antyzwiazkowiec (pamiętna działań federacji w latach 2003-2005) wstąpiłam do związku Pana Siwego dopiero po wyroku TK.Nie ukrywam tego. Grzecznie placę składki, zbierałam podpisy pod projekt, staram się reagować na różne apele. ALE DO GŁOWY MI NIE PRZYSZŁO OCZEKIWAĆ ŻE PAN SIWY 'COŚ ZAŁATWI'!!!
Obrzydliwe to co napisałaś.
Bo ja pamiętam, że Pan Siwy był zwolniony ze służby, a walczył
-o stopnie,
-o wartościowanie,
-o 'gruszę'
i parę zapewne innych rzeczy, których nie pamiętam na szybko.

Więc się koleżanko ogarnij, zapisz do związku i ochłoń.
Takich wpisów nie potrzebujemy. ZAŁATWIĆ SOBIE MOŻESZ KOSMETYCZKĘ NA WEEKEND...

Bardzo bym chciała się zdziwić, ale za długo jestem już w tym środowisku, by wierzyć w bajki . . . wyrosłam z tego.

Czas ucieka tik, tak, tik, tak, tik, tak . . .

to dziwne że tak długo zwlekałaś z wyrażeniem swojego zdania - tyle lat i nic? zero na forum? i nagle huzia na Sławka? nieładnie

Witam ponownie... Może część z Was mnie wyśmieje za to co napisałem... Niech będzie... Ja jednak wierzę,że nie wszyscy są "straceni"... Kilka słów DO KADRY: wspierajcie działania ZZ.Celnicy.PL oraz f-szy zmierzające do osiągnięcia należnych nam WSZYSTKIM emerytur mundurowych i niedopuszczenia do demontażu SC poprzez wprowadzenie KAS. Jeżeli nie możecie oficjalnie, to chociaż bądźcie przychylni tym działaniom i sprzyjajcie im po cichu. Prawda jest taka: że NAJWIĘKSZYM BENEFICJENTEM (FINANSOWYM) EMERYTUR MUNDUROWYCH BĘDZIE...KADRA!!! Pokażcie, że przynajmniej część z Was wie, co to jest przyzwoitość... uczciwość... honor... pzdr Dobranooc :cool:

Kadra chyba już się oswoiła z dobrą zmianą. Po 6 miesiącach nowych rządów co miało być wymienione już zostało, a oni zapewne uważają że kadra zostaną także w KAS. Tracą co niektórzy wyłącznie emki. Na kadrę bym nie liczył. Patosu nie przywoływał bo to w naszej służbie niestety niewiele znaczy. Ale my ich będziemy obserwować......

Ja bym dodał, że Policja i Straż Graniczna to mały "piesek" w porównaniu do sytuacji jaka może zastać Straż Pożarną i Służbę Więzienną - te formacje w ogóle nie wykonują jakichkolwiek zadań "policyjnych"....

Ten projekt to nic innego jak plan ewakuacji kapicowych namiestników,dyrektorów, zastępców, naczelników,suto opłacanych.Chcą na naszych garbach uciec na pokażne emerytury a nas zostawić z ręka w nocniku,pamiętajcie o ich ogromnych wpływach w MF, i jest to napisane pod nich,
Jeśli chcemy coś załatwić musimy zwrócić się do kierownictwa PIS bezpośrednio,

Back
Do góry