Emerytury !!!

i mogę znowu kolejny kolejny, kolejny raz powiedzieć...... "A NIE MÓWIŁEM?!" też mi dalszy ciąg jest obojętny. Zawsze będąc f-szem w tej "służbie" trzeba mieć jakaś alternatywę i plan B. A Wy koledzy Czekajcie dalej z myślą że Wam się coś należy, a dostaniemy kopa w D**pe dla dobra ojczyzny,. Na dole coraz więcej mówią, że Jeśli mamy o coś walczyć to przed Światowymi Dniami młodzieży i Szczytem NATO. Po tych wydarzeniach pozostanie się tylko pakować.

Święte słowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyś Ty chłopie zdurniał ?! Myślisz, że jakieś pismo do MF-u lub Premiera jest "tylko pismem do MF-u lub Premiera" ?!
To jest przerażająco płytkie podejście ...

Oczywiście, że MF doskonale WIE co jest bzdurą, ale nikt nie ma zamiaru tego komuś "tłumaczyć".

Ktoś wydaje się zapominać, że: "KAŻDY kij ma DWA końce", "najlepszą Sztuką walki, jest Sztuka walki >>bez walki<<", a umiejętność wykorzystania sił oponenta powoduje, iż "im mocniej uderzy, tym dalej poleci" ...
weź sie walnij w głowe jednym albo lepiej dwoma końcami tego kija. czy Ty jak coś napiszesz to rozumiesz o co Ci w tym poście chodziło?

obojętność jest miarą przegranej.
wiara i determinacja jest warunkiem sukcesu.
sfera prawna jest po naszej stronie.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Bo jeśli chodzi o DOMYSŁY, to raczej każdy, przeciętnie inteligentny Celnik, mógłby wręcz obstawiać dokładnie taką wersję owego stanowiska. Mnie dziwi, że kogoś to dziwi.!

Nikogo to nie dziwi - oczywiście, NIKOGO. Zaskoczyło raczej związek. Czy nadal mamy wysyłać pisma do posłów i senatorów? A może zaskoczy też wszystkich pod konie czerwca otrzymanie wypowiedzenia i umowa na pół roku (do wejścia KAS) a skoro umowa od 01.07 będzie czasowa ...to mnie bardzo wówczas zaskoczy jeśli ktoś się rozchoruje na "szczyt" czy ŚDM . Każdy będzie wtedy się trząsł o to by do KASu dostać angaż. O realizacji wyroku nikt już nie będzie pamiętał! Taki będzie finał. Nie ważne CAT czy to domysły czy pewniaki - bo jak sam piszesz każdy mógł obstawiać jakie będzie stanowisko rządu. Teraz związki mówią NIE dla KAS :-) walczymy o emerytury. A finał i tak każdy obstawia. Obym się myliła. Ale jeśli liczymy na cud i czekamy do lipca... to się mocno zdziwimy

W ocenie Rządu, w przypadku objęcia funkcjonariuszy Służby Celnej zaopatrzeniowym systemem emerytalnym służb mundurowych, zasadnym byłoby przyjęcie rozwiązania, zgodnie z którym prawo do zaopatrzenia emerytalnego w stosunku do funkcjonariuszy tej formacji ustalałby istniejący już organ emerytalny ministra właściwego do spraw wewnętrznych.
Przy założeniu, zgodnie z którym dla funkcjonariuszy Służby Celnej właściwym powinien być organ emerytalny MSWiA, brak będzie podstaw do tego, aby Minister Finansów określał w drodze rozporządzenia organ emerytalny dla wspomnianych funkcjonariuszy, zakres jego działania, itd.

jest szansa że MSWiA odpowie że nie będą tworzyli nowego "podsystemu" tylko możliwe jest to tak jak w MSWiA czyli 15 lat bez względu na wiek dla zatrudnionych przezd 1 stycznia 2013 i 55 lat oraz 25lat sluzby po tym okresie.

To jest chore. ja zacząłem służbę zaraz po studiach i co mi po 15 latach skoro i tak muszę mieć 55 lat jeśli chodzi o wiek - wtedy będę MIAŁ 30 LAT SŁUŻBY!!

a powiedzcie mi ile w tym czasie zmieni się Rządów i opcji politycznych które znowu mogą coś zmieniać i szargać nas p.o ziemi jak jakieś szmaty? Chcą zwiększyć wpływy budżetowe a przecież ludzie tracą morale i inicjatywę aby np. "ruszyć dupę na pas i coś poszukać". Każdy przez zamie zamieszanie wokół emek i KAS jedzie na minimum możliwości aby doczekać do zmian bez zbędnego wysiłku

Żegnam wszystkich forumowiczów i życzę wszystkim najlepszego pracownikom oraz funkcjonariuszom Służby Celnej.

Ktoś o inicjałach RŁ (można sprawdzić we właściwościach dokumentu) z wydziału kierowanego przez AJ z departamentu MW (SC) sporządził ten projekt. Ktoś w celu prowokacji niepodpisany, niezaparafowany dokument umieścił w sieci. Po co? Aby po raz kolejny rozbić naszą jedność, aby Ramona 100 pisał że to wina ZZ, aby ująć nam ducha walki, aby nas niecierpliwić i w końcu prowokować do niejasnych i złych zachowań. Jak wielokrotnie pisał Sławek tylko jedność, konsekwencja, zrównoważenie może pomóc naszemu PROJEKTOWI obywatelskiemu. Natomiast ta wrzutka zwana projektem stanowiska Rządu jest namiastką projektu stanowiska jednego departamentu w MF. Kromaks Ty się już żegnałeś z forumowiczami, więc czego dalej jątrzysz??

wrzuta ma na celu wywołanie sporu.
wszyscy to wiemy i niepotrzebne te och i ach, lub darcie szat służbowych :cool:.
to wszystko już było ..... jesteśmy ponad to.
nie karmić trolli!

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Ostatnia edycja:
"Ktoś o inicjałach RŁ (można sprawdzić we właściwościach dokumentu) z wydziału kierowanego przez AJ z departamentu MW (SC) sporządził ten projekt. Ktoś w celu prowokacji niepodpisany, niezaparafowany dokument umieścił w sieci". Po co?
"Natomiast ta wrzutka zwana projektem stanowiska Rządu jest namiastką projektu stanowiska jednego departamentu w MF".
Ale czy jednak jest stanowiskiem rządu?
Czekamy na prostą odpowiedź : tak lub nie.

Odnośnie tabelki ze str. 23
1) 500.830.000 na emerytury w pierwszym roku, zakładając, że odejdą wszyscy - 500,83 mln/14200/12= 2939-19% (2401 zł emerytury netto na każdego funkcjonariusza)
2) 45.880.000 - koszt komisji lekarskich w pierwszym roku / 14200 funkcjonariuszy= 3230 zł (co to za badania?)

kto to liczył?

To jest jeden z perfidnych sposobów manipulacji !!!!!!! Prawo jest po naszej stornie , a nie specjalistów od religioznawstwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziwi mnie jedno. Jaki rząd przed ŚDM i szczytem NATO ryzykuje takim "granatem" rzuconym w środowisko celnicze oczywistym strajkiem i paraliżem granic? Coś mi tu smierdzi. Albo mamy głupców w rządzie(oczywiście nie wykluczam..) albo ktoś celowo robi zamieszanie sondując nasze wypowiedzi. Myślę, że powinniśmy poczekać na działanie w tej sprawie ZZ Celnicy. Nie strzelajmy na oslep. Za parę dni bedziemy wiedzieć więcej.

I kurtyna opadła . . .

No, proszę, a miało być tak pięknie.

Powtarzane brednie typu: "Będzie dobrze"; "Sławek to załatwi".

I co ? ? ? Załatwił ? Załatwił nas wszystkich tak, że co nie którzy po dzisiejszej lekturze Projektu Stanowiska Rządu wobec obywatelskiego projektu (...) z 8 kwietnia br. nie mogli wstać z fotela na którym siedzieli przy biurku.

. . . ale przecież będzie dobrze, Sławek to załatwi.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry