Emerytury !!!

Uważam, iż po pierwsze należy w trybie dostępu do BIP, poprosić o kalkulacje z tabeli, bo są moim zdaniem oszukańcze, po drugie teraz wg. mnie należy rozważać akcję protestacyjną.

P.S. O ile autorem gniota jest, ktoś, kto będzie miał odwagę podpisać się pod nim.

Ostatnia edycja:
mysle, ze mozemy sobie darowac kolejne posty mowiace, ze jestesmy w szoku, to bylo do przewidzenia, a nie mowilem, wyszlo szydlo z worka, to koniec i pomyslec co teraz zrobic. Uwazam, ze trzeba stawiac kosy na sztorc i przekuwac lemiesze. Od maja. Przeciwko KAS.

Myślę, że możemy sobie darować kolejne oczywiste, czy też nagłe a nieprzemyślane komentarze i inne pomysły, także takie, które łączą kwestię emerytur mundurowych i KAS, dopóki ZZ Celnicy.pl nie wystąpi z oficjalnym odniesieniem do tego "projektu".

ZAZNACZAM - nie piszę by nie mieć żadnych pomysłów! Należy się "głowić" jak najbardziej, lecz już nie wolno nam tego "sprzedawać" luzem na Forum! Mogę się założyć, że Sławek już konstruuje (może przy naszej cichej pomocy) taką ripostę, która bez wysiłku zdyskredytuje wszystkie chore tezy, terminy i założenia (tu należy podkreślić) "PROJEKTU".

ps
Bądźmy jeszcze odrobinę cierpliwi. Stworzenie dobrej riposty może potrwać dzień lub dwa, a "poganianie" Sławka, może działać wyłącznie na naszą niekorzyść.

Oj lepszej dobrej zmiany to nikt nie mógł sobie wymarzyć. Tak, trzeba czekać,zastanawiać się i ewentualnie rozmawiać...ten nocnik jest zbyt płytki.

I dla takiej właśnie twórczości naszych władz powstał min. Projekt Obywatelski, i tu zwracam się do pewnych osób z IC Rzepin, IC Biała Podlaska, IC Kielce, IC Szczecin i pozostałych IC, szanowni działacze stańcie po właściwej stronie a nie tam gdzie stało ZOMO. Zbyt patatycznie?
A co tam

nie chciał bym być teraz w zarządzie zz celnicy pl. ponieważ muszą odnieść się do paszkwila emerytalnego. niestety, dłużej się nie da unikać zajęcia stanowiska. my zaś wszyscy musimy ich wesprzeć. kto tam czym może i chce. myślą, słowem czy przede wszystkim modlitwą.

celnicy wszyscy bez wyjątku. bo teraz właśnie decyduje się zawodowy i osobisty los nas wszystkich. miejmy też nadzieję, że nikt ich nie skusi do złego i będą potrafili rozpoznać i zadziałać.

• osiągnięciu wieku co najmniej 55 lat i stażu służby co najmniej 15 lat przy wykonywaniu zadań określonych w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej, w przypadku funkcjonariuszy Służby Celnej, którzy służbę podjęli przed dniem 1 stycznia 2013 r.;
To jest masakra nawet dla ludzi, którzy spełniają wymienione kryteria bez wieku. A co z resztą fc SC.

Szok i skandal!!!jakim prawem pozbawia się Nas stażu pracy/ służby przed 1999 rokiem.Niejednokrotnie jest to 20 lat, od których pobierano składki na ubezpieczenie społeczne Niech pomysłodawcy projektu sami sobie wykasują swoje konta na Kajmanach.Nie dopuścmy do pozbawienia naszych praw nabytych.

Witam wszystkich. Sam nie wiem co mam myśleć. Ale coś jest nie tak bo związki zawodowe wiedziały o tym stanowisku już miesiąc temu ale członkowie i zarząd dopuszczeni do tej wiadomości nie wiedzieć czemu mieli nakaz milczenia. Co się dzieje dzieje. Zaczynam mieć wątpliwości kogo oni reprezentują. Bo to przynależący do nich płacą składki składki z których się utrzymują a nie rząd. Dlaczego ukrywali to a nie działali wcześniej. Mam tylko nadzieję, że się mylę, ale to tylko nadzieja.

Bądźmy jeszcze odrobinę cierpliwi. Stworzenie dobrej riposty może potrwać dzień lub dwa, a "poganianie" Sławka, może działać wyłącznie na naszą niekorzyść.
wiec Ty uwazasz, ze MF nie wie, ze to jest stek bzdur i trzeba im to wytlumaczyc? Uwazasz, ze racjonalne argumenty do kogos dotra? Mamy tysiace argumentow do riposty ale kogos one obchodza?

Witam wszystkich. Sam nie wiem co mam myśleć. Ale coś jest nie tak bo związki zawodowe wiedziały o tym stanowisku już miesiąc temu ale członkowie i zarząd dopuszczeni do tej wiadomości nie wiedzieć czemu mieli nakaz milczenia. Co się dzieje dzieje. Zaczynam mieć wątpliwości kogo oni reprezentują. Bo to przynależący do nich płacą składki składki z których się utrzymują a nie rząd. Dlaczego ukrywali to a nie działali wcześniej. Mam tylko nadzieję, że się mylę, ale to tylko nadzieja.
to pewne info, ze zzwiazki wiedzialy? Trudno uwierzyc.

bardzo dobrze, że tak się stało. wszystko we właściwym czasie. poza tym, czy Ty jesteś gotowa na działanie? na przykład na skorzystanie z kilkudniowego zwolnienia lekarskiego? oczywiście, jeśli lekarz uzna to za zasadne?

Witam wszystkich. Sam nie wiem co mam myśleć. Ale coś jest nie tak bo związki zawodowe wiedziały o tym stanowisku już miesiąc temu ale członkowie i zarząd dopuszczeni do tej wiadomości nie wiedzieć czemu mieli nakaz milczenia. ...

Jeśli nie wiesz "CO" masz myśleć, to Ci podpowiem - cokolwiek, byle zacząć to robić.

Skąd pomysł o wspomnianej WIEDZY, jeśli projekt jest z 8 kwietnia ?!
Bo jeśli chodzi o DOMYSŁY, to raczej każdy, przeciętnie inteligentny Celnik, mógłby wręcz obstawiać dokładnie taką wersję owego stanowiska. Mnie dziwi, że kogoś to dziwi.

Gdyby kogoś jeszcze dziwiło, dlaczego ZZ zatem nie ma już gotowego Odniesienia do tego "projektu", to przypominam, iż jego moc tkwi w merytorycznie precyzyjnym wykorzystaniu słów i zwrotów w nim zawartych! Tego nie robi się "od ręki"!

cat piszesz takie bzdury, ze ludziom chce się rzygać . Związki w tym Siwy ma obowiązek informowania celników przynajmniej ze ZZ celnicy pl o sytuacji bo i tak ludzie będą wiedzieli co zrobić z tym gównem.
Ciągle oszołomstwo pokroju cat zadaje idiotyczne pytania "Skąd pomysł o wspomnianej WIEDZY" pewnie chłopcy na mieście gadają.

po pierwsze nie karmić trolli !
kas też przeciekł w pierwszej wersji i nadal cisza o finale.
projekt funkcjonariuszy jest w Sejmie, damy radę ;).
o samym projekcie poważnie nie ma co dyskutować.
mf w formie, słabej .... ale czy stać ich na więcej ?

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Czemu ma służyć ten wpis. Może sam poczytaj sobie projekt KAS. Ja już jestem spokojny bo tyle razy zostałem wy.......many, że jest mi to coraz bardziej obojętne. Przeżyłem w "służbie" już nie jedno. A to co napisałem to prawda. Pewnie jesteś w zarządzie związków, aż mnie to śmieszy

wiec Ty uwazasz, ze MF nie wie, ze to jest stek bzdur i trzeba im to wytlumaczyc? Uwazasz, ze racjonalne argumenty do kogos dotra? Mamy tysiace argumentow do riposty ale kogos one obchodza?

Czyś Ty chłopie zdurniał ?! Myślisz, że jakieś pismo do MF-u lub Premiera jest "tylko pismem do MF-u lub Premiera" ?!
To jest przerażająco płytkie podejście ...

Oczywiście, że MF doskonale WIE co jest bzdurą, ale nikt nie ma zamiaru tego komuś "tłumaczyć".

Ktoś wydaje się zapominać, że: "KAŻDY kij ma DWA końce", "najlepszą Sztuką walki, jest Sztuka walki >>bez walki<<", a umiejętność wykorzystania sił oponenta powoduje, iż "im mocniej uderzy, tym dalej poleci" ...

i mogę znowu kolejny kolejny, kolejny raz powiedzieć...... "A NIE MÓWIŁEM?!" też mi dalszy ciąg jest obojętny. Zawsze będąc f-szem w tej "służbie" trzeba mieć jakaś alternatywę i plan B. A Wy koledzy Czekajcie dalej z myślą że Wam się coś należy, a dostaniemy kopa w D**pe dla dobra ojczyzny,. Na dole coraz więcej mówią, że Jeśli mamy o coś walczyć to przed Światowymi Dniami młodzieży i Szczytem NATO. Po tych wydarzeniach pozostanie się tylko pakować.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry