Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przestańmy opowiadać, kto dostanie emeryturę mundurową a kto nie. Zapiszmy się wszyscy do Celnicy.pl , Sławek Siwy walczy w naszym imieniu. Jeśli ten posrany rząd nie będzie chciał rozmawiać konkretnie, to wierzcie mi (ponad 20 lat służby), jedynym rozwiązaniem jest ogólny strajk. Wiem, że to ostateczność ale może okazać się konieczna.
Wszyscy piszący tu o emeryturach , komu się co należy , komu się nie należy itp. proponuję prześledzić historię zarządzania formacją przez obecną ekipę - a następnie zdjąć różowe okulary i zacząć się przygotowywać na ewentualne niemiłe niespodzianki w procesie dostosowywania ustawy zaopatrzeniowej do wyroku TK. Nikt chyba nie jest tak naiwny , żeby wierzyć , że ekipa SSC i MF nagle odnajdzie w sobie głęboko skrywane pokłady troski o sprawiedliwość , uczciwość i zasady moralne. My musimy w tej chwili szykować się do konsolidacji środowiska celem wywalczenia uprawnień emerytalnych . Bo o to z pewnością trzeba będzie walczyć . Niczego nie otrzymamy od władzy "bo nam się należy"Nie ma obecnie ważniejszej sprawy do uregulowania. Trzeba to tylko wytłumaczyć olbrzymiej rzeszy obojętnych , zmęczonych , zawiedzionych. Bo wiadomo , że grupy zadowolonych do żadnej zmiany nie namówimy.
Proponuję aby wszystkie ZZ zawarły porozumienie z kandydatem na Prezydenta tak jak Solidarność.
Pozdrawiam
Sprawa wygląda tak. Projekt w piątek wysyłamy do Sejmu, bo chcemy jeszcze, mam nadzieję wszyscy, ostro powalczyć w tej kadencji Parlamentu. Nieważne, że będą jakieś drobne błędy. Następnie, myślę na pocz. przyszłego tygodnia zwrócimy się z Apelem do wszystkich Funkcjonariuszy o działania w biurach poselskich i senatorskich. Właściwie już można się umawiać do biur. Ujęte wszystko w pigułce na stronie, góra dwu prześlemy wraz z Apelem. To trzeba będzie wręczać Posłom i Senatorom. Do biur trzeba się mocno dobijać i nie odpuszczać. Muszą widzieć, że w SC wrze, że jest determinacja całego środowiska. Starać się od asystentów o tel. komórkowy do Posła i Senatora.
Równolegle uruchomimy procedurę zbierania podpisów pod obywatelskim projektem ustawy i będziemy mogli go sobie jeszcze dopracowywać przez spory czas, nim Marszałek nam go zarejestruje po zebraniu pierwszego tysiąca podpisów.
Docelowo potrzebujemy 100.000 podpisów. Poczekajcie na Apel Komitetu, gdyż wykaz do zbierania podpisów jest sformalizowanym, acz prostym drukiem.
Proponuję aby wszystkie ZZ zawarły porozumienie z kandydatem na Prezydenta tak jak Solidarność.
Pozdrawiam
na poparcie u Prezydenta za późno . Znamy swoją sytuację. Za emkami PiS i SLD. Przeciw PO PSL. prezydent ma taką samą inicjatywę jak nasze 100 tys podpisów więc na niego bym nie liczył. No chyba że będzie z PIS.
mamy ostatnią szansę wejścia do służb mundurowych jeśli chodzi o emki. Kolejnym etapem o którym każdy mówi wśród ekonomistów to cięcie KRUS, emek górniczych i właśnie mundurowych.
Pozdrawiam
Mam wrażenie, że kol. nie zrozumiał wcześniejszych wpisów, albo mówi o czymś innym.
Kol. astronom proponował - wzorem akcji Solidarności - medialnie nagłośnione zawarcie "porozumienia programowego" z kandydatem na prezydenta, wiadomo z jakiej opcji.
"W tym przedsięwzięciu nie chodzi o realny i natychmiastowy skutek w postaci uchwalenia naszej ustawy, lecz o wywołanie dyskusji medialnej i przywołanie do stołu rozmów strony rządowej!
Taka medialna akcja mogłaby wywołać potrzebne (przede wszystkim do wewnątrz Służby) zainteresowanie tematem."
by Pandzior8
bzdura.
my rozmawiamy na poważnie o kształcie SC w zaopatrzeniowym systemie emerytalnym, a nie o socjotechnice zarządzania tym jak mamy myśleć !
w związku jesteśmy podmiotami i wiemy z codzienności jak wielu chciałoby nam doradzać .
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !