Zygfryd de Loewe
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 96
................................
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mario i Angel nie pamiętacie co PIS chciało zrobić z Służba Celną? Chcecie powtórki z KAS.
Może to byc KAS z emeryturą a nie jakieś plany, programy, prognozy, koncepcje i inne dziwadła absorbujące funkcjonariuszy i dające pożywkę do wypłaty 40.000 nagród dla dyrekcji.Mario i Angel nie pamiętacie co PIS chciało zrobić z Służba Celną? Chcecie powtórki z KAS.
(...) Kol. astronom proponował - wzorem akcji Solidarności - medialnie nagłośnione zawarcie "porozumienia programowego" z kandydatem na prezydenta, wiadomo z jakiej opcji.
W tym przedsięwzięciu nie chodzi o realny i natychmiastowy skutek w postaci uchwalenia naszej ustawy, lecz o wywołanie dyskusji medialnej i przywołanie do stołu rozmów strony rządowej!
Taka medialna akcja mogłaby wywołać potrzebne (przede wszystkim do wewnątrz Służby) zainteresowanie tematem.
A to, kto będzie Prezydentem, jest wciąż niewiadome.
Wcale niewykluczona jest niespodzianka, więc nastawianie się na wariant dialogu z "prezydentem-zgody-i-spokoju" może być nietrafnym założeniem.
Pozdrawiam
Dzień dobry.
Ponawiam powyższy wpis, bo jak na razie nie doczekałem się odpowiedzi.
A to wciąż ważna kwestia.
Dalsze działania kanapocentral i Sejmu w tym przedmiocie mają oczywisty wpływ na nasz wniosek i wcześniejszy wniosek SLD-owsko-kanapowy.
Pozdrawiam
Myślę że w obecnej sytuacji wszystkie ZZ powinny przyjąć wspólny kierunek działania, jezeli nie będzie zgody i wspólnego działania ZZ w sprawie emerytur to pozostanie nam tylko to forum . Myślałem też o skierowaniu listu otwartego do kandydata na Prezydenta ,co o tym sądzicie?
Kolejny raz zwracam się z prośbą o informację nt. inicjatywy legislacyjnej dot. "emerytur celnych".
Jeszcze dosłownie chwilę temu (jakieś 3 tyg.?) uważaliśmy to za istotne zagrożenie dla naszego projektu.
Moim zdaniem nic się w tym zakresie nie zmieniło, więc ten pomysł "kryptorządowy" jest wciąż groźny.
Jeśli ktoś coś na ten temat wie, to proszę o informację.
Pozdrawiam
Może to byc KAS z emeryturą a nie jakieś plany, programy, prognozy, koncepcje i inne dziwadła absorbujące funkcjonariuszy i dające pożywkę do wypłaty 40.000 nagród dla dyrekcji.
Kapica ok. 500 złotych dziennie ,ze swoim stażem w służbie bedzie jeszcze musiał czekać na sowitą emeryturkę.
Cateringu niestety nie zaliczą do służby.
"Emerytury celne" są projektem federalnych i zrzeszenia więc chyba adresat tego pytania Ci się kolego pomylił. Blackjack jakoś nie kwapi się odpowiedzieć.
a na cholerę nam te "niszowe" ZZ
na list otwarty do Pana Prezydenta Andrzeja Dudy trzeba poczekać.
co najmniej do godziny 21:00 24 maja 2015 r.
natomiast co do wspólnych inicjatyw z zuchami z kanapozwiązków.
jestem na tak. jednakże pod warunkiem, że najpierw wciągną gacie na tyłki.
przynajmniej nie będzie widać, gdzie mają umiejscowioną sprawę emerytur mundurowych celników.
j.23 powiedz co my teraz mamy do stracenia, głosowanie na obecnego prezydenta to dla nas porażka. Zobacz jak on sie zachowuje, to zadufany w sobie bufon, który nie zainteresował sie naszymi emkami i tą niesprawiedliwością, że jestesmy jedyną służbą bez emek i robimy do śmierci. Nie wiem czy A. Duda nam pomoże ale głęboko w to wierzę i mam taka nadzieję, tak czy inaczej z Dudą są nadzieje a z Komorem beznadzieja.W K.A.S. emerytura w wieku 67 lat, wysokości 25% pensji. Uważam tylko, że w obietnice polityków (zwłaszcza w obliczu kampanii wyborczej tej obecnej i tej jesiennej) nie należy wierzyć bezgranicznie. Jak Nas (czyli Służbę Celną) traktowali politycy w przeszłości wszyscy wiemy. Przed wyborami obiecają wszystko.