Zbieramy podpisy i odwiedzamy Parlamentarzystów
Witam!
Odnośnie zbierania podpisów pod obywatelską inicjatywą poparcia dla wpisania Nas do Ustawy z 1994 roku o policji i innych Służbach mundurowych, mam na dzień dzisiejszy zebrane (od piątku, bo wcześniej byłem na zwolnieniu) 69 głosów poparcia i to większość (80 %) z poza Naszej formacji
To dopiero początek mojej "pracy" w tym temacie i mam nadzieje, że takich jak Ja jest ..... o wiele więcej :-D Każda droga do osiągnięcia NASZEGO WSPÓLNEGO CELU, powtarzam WSPÓLNEGO dla całej Celniczej Braci jest (przynajmniej dla mnie) NAJWAŻNIEJSZA, bez względu na to o czyje poparcie polityczne obecnie zabiegamy! Rządzący, decydenci oraz partyjne koalicje się zmieniają, ale przecież My jesteśmy dalej ... sobą, tymi którzy noszą ciemno zielone czy niektórzy jak kiedyś Ja ... czarne mundury i zwalczają, wykrywają i udaremniają przemyty różnych towarów, które definitywnie zagrażają całemu społeczeństwu! W/g mnie cała ta polityka powinna i tak odejść na drugi plan, zwłaszcza przez pryzmat ostatniego wyroku TK (kolejnego na Naszą korzyść), bo akurat ten organ tak jak i przecież Nasza Służba jest z założenia ..... apolityczna
A teraz myślę, że muszę udzielić ważnej dla pozostałych forumowiczów informacja, jestem Wam to winny ..... należę do tak jak to niektórzy określają ..... "kanapowych związków"
Ale musicie też wiedzieć o tym, że przez 25 lat Służby, Nasze WSPÓLNE DOBRO, było dla mnie rzeczą nadrzędną!!! Myślę, że kto mnie zna potrafi to potwierdzić
Dlatego apeluje, proszę, a wręcz błagam o porozumienie się wreszcie i mówienie jednym głosem, który i tak przecież stanowi i dąży do jednego CELU!!! Jak nie teraz to .... JUŻ NIGDY :-(
Serdecznie pozdrawiam wszystkie Moje celnicze siostry i Moich celniczych Braci!