Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
tesco to wychodzi z wyroku TK i jego uzasadnienia, a znając wizje cholernych popaprańców nic nam więcej nie dadzą. Pas i wzp musi dostać a reszta niestety robi do śmierci. Na 100% nie dostaną emki funkcjonariusze z finansów, logistyki, informatyki, kadr. Reszta raczej też nie, dochodzeniowo śledczy czy dozór pracują też jak urzędnicy, 8 godz. i do domu. Myślę, że jeszcze oddziały mają jakąś szanse. Jedyne co mnie zastanawia to taka sytuacja jak ktoś ma na pasie np. 10 lat i na oc wew. 5 lat, a teraz od roku jest w kadrach. Co zrobią żeby uczciwie potraktować takiego funkcjonariusza?
Tesco to takie moje przemyślenia ale oparte na analizie tego co mówią rządzący w tym kraju.
Mario pytasz się co zrobią z tymi co maja np. 10 lat na pasie ??? Myśle, ze to co napisałem wcześniej jest najbardziej prawdopodobne.tesco to wychodzi z wyroku TK i jego uzasadnienia, a znając wizje cholernych popaprańców nic nam więcej nie dadzą. Pas i wzp musi dostać a reszta niestety robi do śmierci. Na 100% nie dostaną emki funkcjonariusze z finansów, logistyki, informatyki, kadr. Reszta raczej też nie, dochodzeniowo śledczy czy dozór pracują też jak urzędnicy, 8 godz. i do domu. Myślę, że jeszcze oddziały mają jakąś szanse. Jedyne co mnie zastanawia to taka sytuacja jak ktoś ma na pasie np. 10 lat i na oc wew. 5 lat, a teraz od roku jest w kadrach. Co zrobią żeby uczciwie potraktować takiego funkcjonariusza?
Tesco to takie moje przemyślenia ale oparte na analizie tego co mówią rządzący w tym kraju.
Uzasadnienie na pewno nie wyjaśnia jak wykonać wyrok.
Nie ma żadnego fc, który ma 20 lat służby. Maksymalnie niektórzy z nas mogą mieć 15,5 roku służby !!!
Policjant, która ma np. tylko 14 lat służby w Policji nie dostani emki mundurowej. Te 14 lat zaliczą mu do ZUS.
Czy wierzysz, że ktoś będzie przejmował się z celnikiem z 14 letnim stażem wykonując zadania ,,czysto" Policyjne ???
Problem będzie z tymi z nas, którzy mają już 15 lat stażu wykonując zadania ,,czysto'' policyjne a w dniu wejścia nowelizacji ustawy nie będzie ich w tych komórkach wykonujących te zadania.
Ale mogą takim fc i z tymi którym brakuje niewiele (mają np. 10lat stażu wykonując zadania ,,czysto'' policyjne) złożyć propozycje przyjścia do komórek wykonujące zadania o charakterze ,,czysto'' policyjne. Na pasach ciągle brakuje ludzi i przyjmują nowych z ulicy. Wtedy dadzą wybór ??? Będą mieli czyste ręce.
Tragedią takiego rozwiązania będzie fakt, ze taki fc aby dostać max emke mundurową będzie musiał zasuwać 30 lat wykonując zadania o charakterze ,,czysto" policyjne. Czy w Policji funkcjonariusze wykonują przez całą swoją karierę (tj.30lat) zadania ,,czysto" policyjne ???
Osobiście jestem funkcjonariuszem dozoru i tylko czysto informacyjnie chce przekazać mario97, że funkcjonariusze tej komórki zajmują sie tylko i wyłącznie przeszukaniami posesji prywatnych, firm, zatrzymywaniem i przeszukiwaniem samochodów, Zatrzymywaniem i przeszukiwaniem osób, poza tym zwalczaniem nielegalnego hazardu, a praca w biurze polega tylko na napisaniu sprawy karnej. Dodatkowo wykonujemy patrole z fc. Policji na bazarach. Systematycznie realizowane są wspólne działania z fc. SG i Policji polegające na patrolowaniu tj. kontrolach samochodów i osób w przygranicznych miejscowościach i na przygranicznych drogach. Pracujemy o każdej porze dnia i nocy i nie ma znaczenia czy jest to służba od 23 czy 3 rano. Osobiście jestem za tym żeby wszyscy funkcjonariusze dostali emki. Jeśli zostaniemy podzieleni to będzie klęska tego środowiska, a związki zawodowe nie będą miały już chyba racji bytu, bo to będzie także ich klęska. Podział doprowadzi tylko do fermentu wśród funkcjonariuszy. Podział na funkcjonariuszy tych z emkami i bez to byłaby kompletna bzdura, w innych służbach czegoś takiego nie ma.tesco to wychodzi z wyroku TK i jego uzasadnienia, a znając wizje cholernych popaprańców nic nam więcej nie dadzą. Pas i wzp musi dostać a reszta niestety robi do śmierci. Na 100% nie dostaną emki funkcjonariusze z finansów, logistyki, informatyki, kadr. Reszta raczej też nie, dochodzeniowo śledczy czy dozór pracują też jak urzędnicy, 8 godz. i do domu. Myślę, że jeszcze oddziały mają jakąś szanse. Jedyne co mnie zastanawia to taka sytuacja jak ktoś ma na pasie np. 10 lat i na oc wew. 5 lat, a teraz od roku jest w kadrach. Co zrobią żeby uczciwie potraktować takiego funkcjonariusza?
...... Osobiście jestem za tym żeby wszyscy funkcjonariusze dostali emki. Jeśli zostaniemy podzieleni to będzie klęska tego środowiska, a związki zawodowe nie będą miały już chyba racji bytu, bo to będzie także ich klęska. Podział doprowadzi tylko do fermentu wśród funkcjonariuszy. Podział na funkcjonariuszy tych z emkami i bez to byłaby kompletna bzdura, w innych służbach czegoś takiego nie ma.
Trzymam kciuki za Siwego i popieram go w 100%.
osobiście obawiam się ze mogą SC podzielic na zasadzie: WZP i podobne wydzielic np do SG a reszte w skład jakiejs "administracji celnej" cywilnej, nie wiem, ciezko to widze, w policji, sg raczej wszystko staraja sie zabierac anizeli dawac, rozne ploty u nas chodza, w koncu wprowadzili 25/55 dla nowych, kto wie czy jeszcze czegos nie zmaluja w trakcie tj. zmienia zasady w trakcie gry - np dla tych ktorzy nie nabyli jeszcze praw do emki, mowi sie tez o zmianie naliczania emki (poczytajcie fora), np od podstawy, wtedy to juz lipa by byla... takze roznie jest i roznie moze byc z tymi mundurowymi emkami
wyrok tk ośmieszył ekipę głównego maga polskiego cła.
więc teraz postarają się go odwrócić. bez względu na fakty.
natomiast my musimy w drugim akcie zawalczyć o swoje.
publicznie pokazując im po raz drugi tzw. wała.
wała rzeczowych argumentów i silnego związku zawodowego.
co jest do wykonania. pod jednym wszakże warunkiem.
zaprzestania chowania się w zwiędłych piersiach resortowych związków zawodowych.
Osobiście jestem funkcjonariuszem dozoru i tylko czysto informacyjnie chce przekazać mario97, że funkcjonariusze tej komórki zajmują sie tylko i wyłącznie przeszukaniami posesji prywatnych, firm, zatrzymywaniem i przeszukiwaniem samochodów, Zatrzymywaniem i przeszukiwaniem osób, poza tym zwalczaniem nielegalnego hazardu, a praca w biurze polega tylko na napisaniu sprawy karnej. Dodatkowo wykonujemy patrole z fc. Policji na bazarach. Systematycznie realizowane są wspólne działania z fc. SG i Policji polegające na patrolowaniu tj. kontrolach samochodów i osób w przygranicznych miejscowościach i na przygranicznych drogach. Pracujemy o każdej porze dnia i nocy i nie ma znaczenia czy jest to służba od 23 czy 3 rano. Osobiście jestem za tym żeby wszyscy funkcjonariusze dostali emki. Jeśli zostaniemy podzieleni to będzie klęska tego środowiska, a związki zawodowe nie będą miały już chyba racji bytu, bo to będzie także ich klęska. Podział doprowadzi tylko do fermentu wśród funkcjonariuszy. Podział na funkcjonariuszy tych z emkami i bez to byłaby kompletna bzdura, w innych służbach czegoś takiego nie ma.
Trzymam kciuki za Siwego i popieram go w 100%.
jak rozumiem chodzi Ci o to, ze wtedy wszyscy wygrywaja. WZP i podobne bedzie miec emki a cywilna administracja zatrudniona na podst. Kodeksu pracy uwolni sie od obostrzen mundurowych.
Mam dobre wieści.
Dzisiaj odbyło się spotkanie w NOT, na którym było obecnych 45 funkcjonariuszy z całego Kraju i 5 izbowych Związków Zawodowych i jeden z MF.
Spotkanie było owocne i ustaliliśmy oraz zaproponowaliśmy cykl działań.
W najbliższym czasie rozpoczniemy szybkie konsultacje projektu środowiska zawodowego.
Myślę, że najpóźniej jutro napiszę szczegółowo o przebiegu i wyniku spotkania.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!