Rozsądek
Ktoś kiedyś powiedział - "Niedobrze działoby się na świecie, gdyby ludzie kierowali się wyłącznie samymi odruchami, nie uciekając się do rozsądku"
I nie chodzi mi tu o złożenie do Sejmu projektu nowelizacji Ustawy, ale o brak porozumienia w Naszej Celniczej .... Rodzinie! Wierzę i wiem, że intencje są jak najbardziej szczere. Rozsądek nakazuje w takiej sytuacji mówić JEDNYM GŁOSEM! Pamiętajmy, że to jest wygrana (poważna) bitwa, a nie cała .... WOJNA
Wkurza mnie w takiej sytuacji tworzenie jakichkolwiek podziałów, skoro nie wiemy jaka będzie teraz "odpowiedź" strony rządowej
Poza tym, nie mogę czytać wypowiedzi hipokryty Kapicy, który teraz twierdzi, że - "Odnotowuję z satysfakcją, że Trybunał Konstytucyjny wskazał, iż charakter pracy celników realizujących m.in. zadania takie jak wykrywanie i zwalczanie przestępstw, jest podobny do innych służb mundurowych i powinni być oni tak samo traktowani", a sam cały czas (jako Nasz "szef") nas gnoił i miał w głębokiej d...e ;-( Sejmowa komisja d.s nowelizacji Ustawy o S.C. tylko to wyraźnie pokazała
To była taka definitywna kropka na "i" .Ale on teą pewnie czyta to forum i ma z Nas bekę, że po tym wyroku zajmujemy się gówniarskimi sporami
Proponuję wiec zamknąć Sławka, Basię, Jacka i pozostałych związkowych liderów w jakimś "dialogowym" ośrodku i ...... nie wypuszczać do czasu osiągnięcia POROZUMIENIA dobrego dla całej (obecnej) Celniczej Braci. Ale to oczywiście tylko moja prośba i propozycja, bo szczerze mówiąc mam już dosyć tekstów, że Celnicy PL odmówili spotkania, bo Zrzeszenie i Federacja złożyli projekt, bo (jak mówiła posłanka Kruk) .... coś tam, coś tam
Nie pisać, nie gadać, nie jątrzyć, nie rzygać .... tylko DZIAŁAĆ dla dobra NAS WSZYSTKICH!!!