Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie doczytałem, w projekcie SLD, gdzie praca cywila zostaje zrównana ze służbą.
a funkcjonariusze w dozorach, którzy pracowali w UKS to pies - mario97. Emki dla wszystkich funkcjonariuszy albo idziemy w podział - wybór jest prosty. A i jeszcze jedno, aby nie dać się wciągnąć w gierki polityczne w kampanii wyborczej należy kwestię tą rozwiązać do jesiennych wyborów, a szansa jest tylko trzeba się sprężyć i grać do jednej bramki.
Dla pamięci: zaraz po wyroku TK, PiS zorganizował konferencję prasową gdzie poseł (chyba Zieliński, jeżeli przekręciłem to proszę o korektę) powiedział wprost o emkach mundurowych cyt. "... TYLKO DLA NIEKTÓRYCH CELNIKÓW ..."
Jeżeli rozgrywka o nasze emki przeciągnie się w czasie, to będzie ona tylko i wyłącznie rozgrywką PiSu. Będą kolejne obietnice, mamienie, że tak należy się wam ale rozwiążemy to jak dojdziemy do władzy itp. Nie dostrzegacie tego ?
wielka szkoda, naprawdę wielka, że członkowie ZZ Celnicy.Pl już podzielili FC na tych lepszych i tych gorszych co zostali przeniesieni z UKS. Ale gdyby akcyza, która praktycznie uratowała d... celnikom nie "przyszła" do cła, to dzisiaj służba celna liczyłaby do 4 tyś. osób.
Tylko, że im tego nie przetłumaczysz, w żadnej innej służbie do stażu nie wlicza się okres zatrudnienia poza służbą [do wysokości świadczenia owszem], choćbyś nurkował w rowie mariańskim to i tak nie zaliczą. Może lepiej się zastanowić, czemu tamte związki składają tak kuriozalne projekty? Takie, które nie maja szans powodzenia i zostaną po prostu wyśmiane ? Czy mają w tym jakiś ukryty cel ? Tak tylko pytam Bo, że jest to działanie szkodliwe to wszyscy już wiedzą...blackjack - jeśli ktoś dzieli to ty - emki dla wszystkich funków po 15 latach SŁUŻBY, jeśli to masz, to potem trzeba pomyśleć co ze stażem z uksu, starostw, us, innych nie tylko państwowych - powinno być jak w art 15, do 3 lat przed służba x 2,6% podstawy, pozostałe x 1,3%
to ty chcesz ludzi podzielić i łasić się o liczenie uksu jak służby ( kto ci to da i zgodzi się z twoją argumentacją), dlaczego w takim razie liczyć uks a nie liczyć np. us? ano dlatego, że ci którzy nie przeszli do sc będą dyskryminowani i będą walczyć w sądzie: jeden ma 14 lat w uksie i 10 lat w sc i idzie na emkę, a ten który został w uksie i ma 35 lat stażu ma jej nie mieć? jeśli liczyć uks dlaczego nie us? a co z ludżmi ze stażem gdzie indziej? nie odpowiedziałeś jaki jest wasz pomysł
z tym pokrzywdzeniem przeniesionych z uksu to pojechałeś - poszli do PRACY do uksu, nie mieli takich obostrzeń, przypadkiem trafili do sc i dostali mundur, ze względu na wysokie pensje dostali w sc wysokie stanowiska - i teraz, mimo że robią to samo co nie przeniesieni z uksu specjaliści sc, mają st specjalistów i mł ekspertów - i w SOWIE też im podpasowano
ale jeśli niepoliczenie uksu jako części obowiązkowego stażu im nie pasuje to może w ramach programu "praca bliżej domu" skuszą się wrócą do uks lub us - taka realokacja
poza tym, o ile się nie mylę to mundur był PROPOZYCJĄ
jednemu liczyć 14 lat uksu i 10 lat służby jako 24 lata służby a innemu nie liczyć 25 lat stażu gdzie indziej i wymagać 15 lat służby żeby w wieku 63 lat poszedł na 40% emkę? a ilu 60 latków dostanie od komisji lekarskich zdolność do SŁUŻBY?
jaki jest wasz pomysł?
Ja też jestem członkiem ZZ Celnicy PL i nikogo nie dzielęJa jestem członkiem zz celnicy.pl i nikogo nie dzielę. Załóż sobie człowieku forum swojego związku i tam z kolegami przerzucajcie się przemyśleniami. Ciesz się, że możesz tu pisać. Ja bym ci nie pozwolił.