Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzień dobry, z informacji uzyskanych od DIAS we Wrocławiu wynika, że środki za 2022 r. zostaną przekazane do IAS w marcu 2023 r., a za 2023 r. w październiku br. PozdrawiamPozdrawiam serdecznie. Czy już gdzieś były wypłaty środków?
Ja bym na nie nie liczył, tak samo jak pomięto służbę przygotowawczą w awansach na granicy za wojnę.A co z wypłatami dla funkcjonariuszy w służbie przygotowawczej ?
W Gdańsku brexitowe wypłacili...emeryci którzy odeszli w lutym też otrzymaliDziałamy od wielu miesięcy. W efekcie będą wypłaty.
Może jesteśmy na różnych granicach. Ale bardzo wiele osób w służbie stałej dostało awans ekstra za wojnę, ale ci w przygotowawczej byli pomijani, sam kierownik udziału powiedział, że "w służbie przygotowawczej awanse nie przysługują".Jakoś nie widzę tego pomijania na pagonach..14-15l służby 4 belki, 2 lata służby 2 belki taka średnia oddziałowa
A jakie to były kwoty? Wiem, że w różnych IAS są różne. Ale dobrze wiedzieć jakie kwoty wchodzą w grę.W Gdańsku brexitowe wypłacili...emeryci którzy odeszli w lutym też otrzymali
Niestety nie ma nigdzie podanych do wiadomości ilości uprawnionych fc w poszczególnych IAS, dlatego ciężko cokolwiek wyliczyć. Zresztą, ostatecznie kwoty mogą być niższe od wyliczeń, bo zawsze mogą coś uciąć.Kilka postów wcześniej jest tabelka z kwotami w EUR. Kwotę należy podzielić przez liczbę uprawnionych. W każdej izbie jest inna.
Niestety nie są to duże kwoty ... nie wiem jak inni ale dla emerytów ok 2600A jakie to były kwoty? Wiem, że w różnych IAS są różne. Ale dobrze wiedzieć jakie kwoty wchodzą w grę.
A w jaki sposób Brexit dotyczy CKR? Fajnie by było, ale nie widzę związku.Kwota zależy od tego ile gęb jest do wykarmienia w danym UCS - bo bezpośredni i pośredni wpływ brexit miał na komórki OC, CKR, CZR, COC a zawsze dorzucić się mogą CZS, CZO, CAR, CKK , CZT tak naprawdę jedyne komórki które pod to nie mogą się podczepić to CWW, COL i CZA (ale znając życie to CZA zawsze pod wszystko da się radę podczepić)