Słoneczko64
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 116
Witamy pania Agatę z Katowic i zazdrościmy zarobków
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Skąd u Ciebie Joanno-Agato tyle zawiści w stosunku do Twojego kolegi, też podatkowca. Czytałem Twoje wpisy w których od ponad roku uparcie starasz się nagłośnić ten temat. Ja rozumiem, że są to jakieś wasze porachunki w waszym związku podatkowcow. Tylko czemu robisz to na naszym forum, zamiast na forum podatkowcow? Nie znam celu w jakim to robisz ale na pewno nie jest to uczciwe w w stosunku do swoich kolegów. Idź na to stanowisko którego komuś tak zazdrościsz i zarabiaj tak jak on. Tylko co nam do tego. A jeśli widzisz tu jakieś naruszenie prawa to zgłoś to do prokuratury.Większość pracowników egzekucji też nie widzi problemu z tą dysproporcją w wynagrodzeniach Syty głodnego nigdy nie zrozumie.
Skąd u Ciebie Joanno-Agato tyle zawiści w stosunku do Twojego kolegi, też podatkowca. Czytałem Twoje wpisy w których od ponad roku uparcie starasz się nagłośnić ten temat. Ja rozumiem, że są to jakieś wasze porachunki w waszym związku podatkowcow. Tylko czemu robisz to na naszym forum, zamiast na forum podatkowcow? Nie znam celu w jakim to robisz ale na pewno nie jest to uczciwe w w stosunku do swoich kolegów. Idź na to stanowisko którego komuś tak zazdrościsz i zarabiaj tak jak on. Tylko co nam do tego.
Moje są przeciętne. Jednak trochę wyższe od większości, bo jestem urzędnikiem służby cywilnej 2 stopnia i mam z tego tytułu dodatek.Witamy pania Agatę z Katowic i zazdrościmy zarobków
Są pensje wypracowane latami i nie ma się czego wstydzić..... ale 18k PLN na miesiąc to już chory układ. Widzę, że żyjemy często w czarnej... niewiedzy . Teraz się nie dziwię, że protesty skarbowców wyglądały na torpedowane.Moje są przeciętne. Jednak trochę wyższe od większości, bo jestem urzędnikiem służby cywilnej 2 stopnia i mam z tego tytułu dodatek.
Skąd u Ciebie Joanno-Agato tyle zawiści w stosunku do Twojego kolegi, też podatkowca. Czytałem Twoje wpisy w których od ponad roku uparcie starasz się nagłośnić ten temat. Ja rozumiem, że są to jakieś wasze porachunki w waszym związku podatkowcow. Tylko czemu robisz to na naszym forum, zamiast na forum podatkowcow? Nie znam celu w jakim to robisz ale na pewno nie jest to uczciwe w w stosunku do swoich kolegów. Idź na to stanowisko którego komuś tak zazdrościsz i zarabiaj tak jak on. Tylko co nam do tego. A jeśli widzisz tu jakieś naruszenie prawa to zgłoś to do prokuratury.
Witam Pani Agato.Miło że jest pani ponad podziałamiZgodnie z prawem, pracownik oddelegowany do funkcji związkowej otrzymuje wynagrodzeniw takie jak przed objęciem funkcji. Składniki wynagrodzenia "ruchome" ustala się za okres 12 mcy przed objęciem funkcji.
Osoba ta przed objęciem funkcji wypracowała tak zwane maksymalne prowizje.
Zatem teraz za każdy miesiąc otrzymuje wynagrodzenie zasadnicze plus maksymalne prowizje, a te są zależne od mnożnika kwoty bazowej. Gdy mnożnik tej osoby wzrasta to prowizje też rosną. Dlatego pomimo nieświadczenia pracy jako poborca otrzymuje tak gigantyczne wynagrodzenie.
Problem w tym, że z takim wynagrodzeniwm oczekiwałabym od tej osoby dużo większego zaangażowania w sprawy pracownicze.
To on powinien protest organizować.
A tak w ogóle witam Was wszystkich.
Tak. Jest przewodniczącym wybranym w wyborach. Jak go nadal będą wybierać to do emerytury tak będzie, a nawet więcej będzie miał bo jego prowizja wzrasta wraz ze wzrostem mnożnika.Pania Agato pytanie. Czy ten człowiek, o którym tutaj mowa to on jest na tym etatowym stanowisku bo go członkowie związku wybrali i jak go odwołają to na nim przestanie być, czym może tak do emerytury będzie baklował na pensji wynikającej z jakiegoś złotego strzału, który kiedyś sobie ustawił? Bo czegoś tu nei rozumiem.
Sama pani przyznaje, że człowiek jest wybrany na przewodniczącego w legalnych wyborach. Jeśli ludzie go wybrali to jak chce pani pozbawić go tej funkcji. Jak rozumie jest pani konkurentem tego pana, która w wyborach nie zyskała poparcia swoich kolegów a do tego ma mniejsze zarobki i stąd bierze się zawiść która przez panią i pani koleżankę przemawia. Czy nie lepiej byłoby w następnych wyborach przekonać do siebie ludzi i wygrać wybory niż używać takich niezbyt ładnych metod w celu osiągnięcia swoich celów. Autorom popierającym wpisy obu pań gratuluję bezkrytycznego podejścia do tematu.Tak. Jest przewodniczącym wybranym w wyborach. Jak go nadal będą wybierać to do emerytury tak będzie, a nawet więcej będzie miał bo jego prowizja wzrasta wraz ze wzrostem mnożnika.
Panie Stefanie nie znam Pana, a Pan mnie. Gdyby Pan śledził grupę na FB to by Pan wiedział o co chodzi i nie jest to zawiść o zarobki i funkcję.Sama pani przyznaje, że człowiek jest wybrany na przewodniczącego w legalnych wyborach. Jeśli ludzie go wybrali to jak chce pani pozbawić go tej funkcji. Jak rozumie jest pani konkurentem tego pana, która w wyborach nie zyskała poparcia swoich kolegów a do tego ma mniejsze zarobki i stąd bierze się zawiść która przez panią i pani koleżankę przemawia. Czy nie lepiej byłoby w następnych wyborach przekonać do siebie ludzi i wygrać wybory niż używać takich niezbyt ładnych metod w celu osiągnięcia swoich celów. Autorom popierającym wpisy obu pań gratuluję bezkrytycznego podejścia do tematu.
A my na co czekamy? Oni mogą konkretnie walczyć o swoje a my co? 4,4% dla wybrańców już prawie ogłoszone jako sukces. O co w tym chodzi?Tymczasem w ZUSie wrze:
Biznes, finanse, podatki, prawo pracy
Podatki 2022, pomysły na biznes 2022, Polski Ład i porady, jak oszczędzać pieniądze i w co inwestować. Sprawdź najnowsze wiadomości ekonomiczne.biznes.radiozet.pl