Czyżby zmiany

Chciałbym podziękować Panu Jackowi Kapicy mojemu byłemu Szefowi za działanie dla dobra f.celnych w kwestii gruszkowego.Przebiegłość naszego szefa doprowadziła do wydania niekorzystnego dla Pana Premiera wyroku przez Trybunał Konstytucyjnego i wzbogacanie naszego budżetu o kwotę ok 500 PLN po trzech latach a przed wakacyjnym sezonem urlopowym.Mam nadzieje, że nadal będzie działał tylko dla naszego dobra a nie dla innych urzędników podatkowych, kosztem swojej kariery.
DZIĘKUJE,DZIĘKUJE Panie Generale jednak tak wyśmiewany kordzik pomógł na wydłubać większą kasę z M.F. jeszcze raz dziękuje.

Celnicy bezczelnie przeklęci

Nie tylko przez reglamentowany dostęp do emerytur mundurowych. Nie tylko przez kartkowy dostęp do stopni i stanowisk służbowych. Nie tylko przez bezczelną knajacką próbę zaboru świadczenia urlopowego za 2010 r., że wymienię pierwsze z brzegu przykłady.

Nie wiem, kiedy dojdzie do naprawy wykreowanej rzeczywistości. Nie wiem, kiedy sprawa inicjatyw prawnych nie tylko ZZ Celnicy PL czy wydalenia ze służby jego przewodniczącego będzie przedmiotem należytej oceny i właściwych wniosków personalnych. Nie wiem jeszcze paru innych rzeczy.

Ale wiem, że nie byłeś, nie jesteś i nie będziesz prawdziwym celnikiem i pełnoprawnym podmiotem życia publicznego, jeżeli nie obejrzysz dokumentu €žBunt stadionów€ https://www.youtube.com/watch?v=avM3xQVTFus .

Zwłaszcza Ty, mniej lub bardziej zaangażowany w tworzenie nie tylko celniczej rzeczywistości.

Cześć i chwała bohaterom! Niech żyje 3 maja!

Ale wiem, że nie byłeś, nie jesteś i nie będziesz prawdziwym celnikiem i pełnoprawnym podmiotem życia publicznego, jeżeli nie obejrzysz dokumentu €žBunt stadionów€ https://www.youtube.com/watch?v=avM3xQVTFus .

jasne - tylko ty wiesz jak być prawdziwym celnikiem - kto myśli inaczej jest głupolem albo agentem obcych interesów

mam dość twojego samouwielbienia, przekonania o wyłącznym posiadaniu wiedzy co i jak, bycia szafarzem prawdy

to chorobliwa mania wielkości

możemy mieć róźne poglądy, i powinniśmy się przekonywać, jeśli rzeczywiście uważamy że mamy rację - ale taki sposób - albo zrobię jak chcesz i przyznam ci rację - uznając twoje przywództwo ideologiczne - albo nie zasługuję na miano celnika

krótko - goń się

derdymały

jasne - tylko ty wiesz jak być prawdziwym celnikiem - kto myśli inaczej jest głupolem albo agentem obcych interesów

mam dość twojego samouwielbienia, przekonania o wyłącznym posiadaniu wiedzy co i jak, bycia szafarzem prawdy

to chorobliwa mania wielkości

możemy mieć róźne poglądy, i powinniśmy się przekonywać, jeśli rzeczywiście uważamy że mamy rację - ale taki sposób - albo zrobię jak chcesz i przyznam ci rację - uznając twoje przywództwo ideologiczne - albo nie zasługuję na miano celnika

krótko - goń się
TAK masz racje każdy ma prawo do swoich poglądów - to gwarantuje Konstytucja ! Tak jak wiele innych, kwestii ....... U nas w SC wszyscy jedziemy na ty samym wózku, ale każdy za wszelką cenę chociaż o jeden dzień dłużej dyrektor mysli , jak bedzie posluszny to szef mu cos zalatwi, naczelnik tak mysli i pozostala wiekszosc .... ale co komu kto zalatwi, jak nic nie bedzie ???
Dlatego poglady radykalne moze maja glebszy sens?:confused:

TAK masz racje każdy ma prawo do swoich poglądów - to gwarantuje Konstytucja ! Tak jak wiele innych, kwestii ....... U nas w SC wszyscy jedziemy na ty samym wózku, ale każdy za wszelką cenę chociaż o jeden dzień dłużej dyrektor mysli , jak bedzie posluszny to szef mu cos zalatwi, naczelnik tak mysli i pozostala wiekszosc .... ale co komu kto zalatwi, jak nic nie bedzie ???
Dlatego poglady radykalne moze maja glebszy sens?:confused:

skutek wyrazania, jak to ładnie ująłes, pogladów radykalnych widać wyrażnie na tym forum, jeszcze rok temu tetniło życiem, dziennie kilkanaście postów przyrastało, teraz?
cisza, marazm, codziennie wchodza tu jedynie ci co muszą z obowiązku słuzbowego, obraxliwe posty, chamskie zagrywki a tam gdzie jakoś dyskusja sie usiłuje tlić wchodzi teleecho i spokojnie zagasza kublem deszczówki, zwykli normalni goscie - od roboty celnicy, maja głęboko to co na tym forum sie pisze bo juz dawno nic ciekawego dla siebie nie przeczytali, dlatego róbcie tak dalej pany -

Audiatur et altera pars

Najmici zwyczajni,
Z nadzwyczajną werwą,
Zero argumentów,
Za to słowny wp....ol?

Ostatnia edycja:
To forum już dawno przestało być tubą informacyjną ZZ Celnicy PL, co mi osobiście się nie podoba. Muszę tu tylko zaznaczyć, że jest to moje prywatne zdanie, nie jest to żadne stanowisko ZZ Celnicy PL, a do prywatnej refleksji chyba mam prawo, tak Panie czy Pani RYBKO. W odróżnieniu od wielu pyskatych forumowiczów nie ukrywam swojej tożsamości pod tajemniczym nickiem. Portal ten stał się prywatnym folwarkiem TELE ECHO czy KMICICA. Różnica miedzy tymi dwoma osobami jest tylko taka, że jak KMICICOWI zwróci się uwagę czy da ostrzeżenie, to przeprosi i chociaż na jakiś czas zbastuje, a TELE ECHO potrafi tylko wyzwać. Kolega TELE ECHO już kilkakrotnie obiecywał, że kończy, że przestaje i co? I du..., dalej wylewają się tu pomyje. Jak zwróciłem uwagę, że manipuluje faktami, że pod płaszczykiem "walki o cło" zaczął przemycać swoje skrajnie prawicowe poglądy niechęci do tych czy do tamtych, to zostałem zrugany (to dość delikatne określenie) przez innych forumowiczów czy wyzwany od prostaków przez samego TELE ECHO.

Bardzo trafna, odnośnie tego co tu się dzieje, jest wypowiedź Kolegi KOLA2020. Zmieniłbym tam tylko jedno słowo, zamiast "kubłem deszczówki" bardziej pasuje "kubłem pomyj".

Pamiętajcie tylko jedno - NAD SKŁÓCONA ZAŁOGĄ ŁATWIEJ SIĘ PANUJE, SKŁÓCONĄ ZAŁOGĄ ŁATWO SIĘ STERUJE !!! Dopóki my sami, szeregowi clorze, nie zrozumiemy co jest dla nas najważniejsze i dopóki sami nie przestaniemy się żreć miedzy sobą, dopóty będzie nami łatwo sterować.

Także - RÓBCIE TAK DALEJ PANY !!!

Moja cierpliwość do wpisów tele echo i Kmicica też już się kończy. Czy Wy, wyżej wymienieni, szanowni forumowicze naprawdę nie widzicie, że większość zdecydowana, jeśli nie wszyscy, mają dosyć Waszych wpisów, że psujecie to forum?

Przykre jest to, że "człowiek człowiekowi wilkiem". Wśród skarbowców uchodzicie za zgraną grupę zawodową, która potrafi walczyć o swoje prawa.
I taka prawda, że ludźmi skłóconymi lub uzależnionymi najłatwiej sterować-bo nie potrzebują wiele dla zaspokojenia swoich potrzeb... :( :(

Czy mamy 100% pewność, że tele echo i Kmicic są celnikami?
Wiadomo powszechnie ,że ,,KMICIC,, i ,,tele echo,, to...ta sama osoba. Posługuje sie zresztą na forum jeszcze wieloma nickami: np.,,badboy84,,SYZYF,,FRANZ MAURER,,an.k,,i kilka innych.To wyrzucony z cła za lżenie Służby pieniacz spod Przemyśla, podejrzewany przez ogół o trwałe zaburzenia (łagodnie rzecz ujmując).

Dziękuję za wyjaśnienie.
Rozwarstwienie jaźni. Wieloosobowość. Tylu ich w jednym? To wiele wyjaśnia.

A jednak, nie jest jednym z nas. To wielkie pocieszenie.
Wielkie :)

Sławek robi porządek z kmicicem !!!!!

Moja cierpliwość do wpisów tele echo i Kmicica też już się kończy. Czy Wy, wyżej wymienieni, szanowni forumowicze naprawdę nie widzicie, że większość zdecydowana, jeśli nie wszyscy, mają dosyć Waszych wpisów, że psujecie to forum?

Dziękuje Panie Sławku , że w końcu zaregował Pan na moje i inne protesty związane z wpisami kmicica i pozostałych jego osobowości. Mam nadzieję, że tym razem dotrzyma Pan słowa !!!

.... Nie mam nic przeciwko, żeby Pan Siwy pilnował poziomu dyskusji na forum, ale proszę, aby zanim usunie post żądał od osoby interweniującej imienia i nazwiska w formie pisemnej. Są ludzie, którzy interesują się, kto interweniuje i ws. jakiego postu do administratora tego forum. ...

czy forumowicz myśli ( a może też wierzy), że na tym forum przebywaja wyłącznie debile, którzy takie jak wyżej za przeproszeniem pierdoły potraktują poważnie?
hahahaha to jakieś dziecinne pisanko

I kto puścił tę kaczkę o KASie bis?...podział w MF był i nic się nie zmieniło, czyżby sądowano oba środowiska w kwestii połączenia? zaprawdę dziwne to....

Back
Do góry