Co z protestem?

na dnie

nie pamiętam skąd pochodzi poniższy tekst ale wart jest zastanowienia.

"jestem w dołku od tak cholenie dawna, że wydaje mi się górą".

Czy aby nie jest to esencja naszego wzmagającego się latami samopoczucia. Fałszywe systemy mają skłonność do technik manipulacji opartych na relatywizowaniu uczuć i motywacji indywidualnych osób. To zaś stanowi punkt wyjścia do mechanizmów zarządzania opartych na założonych odgórnie "urzędowych" kłamstwach. W świecie obłudy i fałszu pojedynczy niedostrzegany podmiot zachęcany jest, a w efekcie skazany na bezkrytyczne trwanie w przekonaniu o swojej wielkiej roli w systemie. Kolejne kopniaki odbiera już jedynie jako kolejny wypadek przy pracy. Bowiem "już za chwilę wszystko się odmieni wszystko się ułoży jak w kartach, a na razie czekając jutra jak zbawienia, a na razie w tygodniowym rachunku sumienia ... spodziewamy się poniedziałku" jak śpiewał proroczo Kaczmarski.

Pozostając przy Kaczmarskim:
"Dosiadł mnie osioł okrakiem
I rykiem obwieścił donośnym
Ze na wierzchowcu takim
Będzie jeźdżcem wolności
Wbił mi w żebra ostrogi
Wepchnął do ust kostkę cukru
Chwostem tnąc w poprzek nogi
Zmusi,ł bez trudu do truchtu ...."
i jak tu być optymistą

Arkadiusz P. z Poznania po wystąpieniu zFederacji organizuje protest pod MF-em przed świętami. Co oni czynią? Następne pozorowane działaniu upadłego słoneczka i jej marnej świty? Czy Federacja także organizuje pikietę razem z wyłomnikami?

PS Precz z Arkadiuszem P!!!, czy nie widzicie, że dyma Was od lat. Wybierzcie innego przewodniczącego :!:

A moze zorganizować protest zwolnionych zesłużby. Oczywiście tych którzy chcą mimo wszystko wrócic do SC. Mozna wtedy zorganizować nawet "miasteczko" pod MF może być np. zielone. Zwolnieni nie maja zkazu ostrego protestu. Może jest to pomysl ktory pomoże zwolnionym i jeszcze nie zwolnionym.

PS Precz z Arkadiuszem P!!!, czy nie widzicie, że dyma Was od lat. Wybierzcie innego przewodniczącego

I bedzie wołał jak na jednej pikiecie: panie ministrze, panie ministrze prosimy. panie ministrze, panie ministrze prosimy, panie ministrze, panie ministrze prosimy, panie ministrze, panie ministrze prosimy

Niemal wszędzie brakuje benzyny i podstawowych świeżych artykułów spożywczych. Na blokowanych drogach dochodzi do starć między strajkującymi a kierowcami, którzy usiłują ominąć blokady.

Jednej z nielicznych, gdzie benzyna jest jeszcze sprzedawana, pilnują oddziały policji, by nie dopuścić do jej całkowitego oblężenia przez zirytowanych kierowców.

W miastach nie kursują już w ogóle taksówki, co jeszcze bardziej pogłębia chaos. W różnych częściach kraju policjanci aresztowali w nocy ludzi, którzy kradli paliwo z zaparkowanych ciężarówek.

Kto zgadnie gdzie to?

ITALIA, nastepnie Polska?

jakby kierowcy przyblokowali granicę na ten protest CELNIKóW zakończyłbym sie w przeciągu 3-4 dni. Może należałoby z nimi pogadać?

Gość
--------------------------------------------------------------------------------
górnicy- znowu straszą protestem i wygrają, a wiecie czemu? Bo są SOLIDARNI w stosunku do siebie i dostanę z 500 netto od tak. A jak im będzie za mało to w maju znowu zablokują.

A co teraz dzieje sie we Wloszech? cały kraj stoi bo jedna grupa wie czego chce. I na pewno to osiągnie.

Sznikers
--------------------------------------------------------------------------------
właśnie, wczoraj w TV pokazywali. apokalipsa na drogach, tiry poblokowały stacje paliw i autostrady. pięknie. a u nas w Lechistanie wystarczy 1 dzień na żądanie i nie ma celników na granicy wschodniej, w oddziałach, w portach lotniczych

Sławek ... nie znam gościa ale denerwuje mnie jak wszyscy na nim psy wieszają. Jak myślicie że Nam załatwi od zaraz 1500 zł to jesteście pacany. Ani tyle (dyscyplina finansowa państwa) ani od razu nie załatwi. Ja sie zadowolę tymi ochłapami jak to mówicie czyli kilkaset złotymi. Przy moich 1400 m-c to dużo. Idzcie do prywaciarza i wymagajcie odpowiedniej PENSJI. To nie forum to wypłakiwalnia...

Na tobie się wozi ta cała elita dyrektorsko naczelnikowska. Mają 3x1400, 4x1400 i nie licz, ze bez układów dojdziesz do takiej kasy mimo, że to ty ponosisz większą odpowiedzialność i ryzyko.

Na polsko-białoruskim przejściu granicznym w Koroszczynie kolejka tirów ma 17 kilometrów. Na odprawę kierowcy czekają ponad trzydzieści godzin. Podobnie jest na innych przejściach na wschodniej granicy.

Wschodnia granica co roku
jest zatłoczona w grudniu.
Większość firm śpieszy się,
aby zakończyć zagraniczne
kontrakty, a przepustowość
terminali jest ograniczona.
W ten sposób kolejki
tłumaczy bialska Izba Celna.

Kierowcy uważają jednak, że to nie jedyny powód, a kolejki to także skutek akcji protestacyjnej celników i związanych z nią skrupulatnych kontroli na przejściu.

Celnicy od kilku miesięcy prowadzą akcję protestacyjną. Nie mają prawa do strajku bo należą do służby państwowej związanej z ochroną granic państwa. Przyznają, że kontrole są rzetelne i drobiazgowe, bo jak sami mówią - boją się oskarżeń o korupcję.

Celnicy domagają się
ochrony prawnej przed
takimi sytuacjami.
Jednocześnie walczą
o zwiększenie obsady
na granicach.

Z szacunków związkowców wynika, że w przyszłym roku ze służby w całym kraju odejść może blisko 30 procent celników. A to spowoduje jeszcze dłuższe kolejki na granicach.

Teraz na wyjazd z kraju ciężarówki czekają w Koroszczynie 32 godziny, w Dorohusku 30, a w Hrebennem blisko 25 godzin. (TVL)

Utrudnienia przy wjeździe ciężarówek na Białoruś.

W związku z większym ruchem w okresie przedświątecznym, samochody ciężarowe muszą czekać na przejściach z Białorusią - w Bobrownikach i Kuźnicy (Podlaskie) - na wjazd do tego kraju odpowiednio 35 i 40 godzin - poinformowała PAP podlaska Straż Graniczna.

Tak jak przewidywałem i komunikowałem na RF z końcem roku zaczynają powstawać kolejki na przejściach granicznych. Wprowadzenie Schengen jeszcze tylko nasili ten proces.
Powinniśmy to wykorzystać.
Na niektórych przejściach przed Świętami kolejki powinny sięgać około jednego tygodnia

Tygodnia napewno nie, bo kolejki już maleją. Jest to ostatni rzut przed świętami i Nowym Rokiem, poza tym w Rosji od 1 stycznia aż do prawosławnych świąt jest wolne. Na Bobrownikach ostatni w kolejce stał w Waliłach i mógł przeczytać - Bobrowniki 16 km. :D

Mam pytanie dlaczego prowadzona jest akcja protestacyjna skoro wszystko jest już dogadane a poseł Chlebowski zapewnił i obiecał ?

Back
Do góry