Co z protestem?

ściema trwa nadal

Ten cały nasz protest to nieporozumienie i trzeba go jak najszybciej skończyć. Ludzie się z nas śmieją. A ja nie lubię jak się ze mnie śmieją. Po pierwsze te kolejki niby przez protest to po prostu przedświąteczne wzmożenie ruchu na wszystkich przejściach. Zastanówcie sie czego to wynik jeśli jedna zmiana przerabia około 4 km kolejki (Korczowa) a cała kolejka ma 6 km? Tylko i wyłącznie tego iż auta ciągle dojeżdżają a towary łatwo psujące jadą bez kolejki... Nie możemy twierdzić, że to nasza zasługa. Poza tym strona ukraińska przez ostatnie dni pracowała trochę wolniej ale już powoli wracają do normy i wszystko będzie za....ć aż miło... :P . Tak więć protestu nie był, nie ma i w takiej formie nie BĘDZIE!!! Pozdrawiam wszystkich z okazjii świąt i życzę dużo optymizmu na przyszły rok, a tym którzy wciąz mają jeszcze złudzenia życze kubeł zimnej wody na głowę.... 8)

Jestem ciekawy co związki powiedzą jak kolejki w Korczowej, Medyce, Koroszczynie i gdzie tam jeszcze podają w komunikatach zmaleją . Zna ktoś odpowiedź?Ja znam. To będzie wina pewnie byłego już wtedy SSC. Pękam ze śmiechu hihihihihi.

Pytanie do p. Sławka Siwego. Czy według pana istnieje obecnie akcja protestacyjna
Za odpowiedź niech posłuży informacja, którą już podałem kilka postów wyżej, że rok temu i dwa lata temu też, przed Świętami Bożego Narodzenia na niektórych pojedyńczych przejściach były kolejki oczekiwania na odprawę nawet do jednego tygodniowa i teraz też tak będzie, a my powinniśmy to tylko wykorzystać.

Anonymous napisał:
Pytanie do p. Sławka Siwego. Czy według pana istnieje obecnie akcja protestacyjna , czy prowadzone są negocjacje z MF w jakiejkolwiek sprawie dotyczącej cła , czy jest pan zadowolony z działań p. Krysiaka ? Kiedy przestaniecie nas oszukiwać?
Dodam jeszcze do tego pytania. Czy to nie jest tak , że nie możecie nic zrobić jako związkowcy bo nikt w MF-ie od lat z wami nie chce rozmawiać? Oj biedni jesteście. Spotykacie się tylko w tej Warszawie i gdzie tam jeszcze żeby komunikat napisać" AKCJA PROTESTACYJNA TRWA NADAL"

Odpowiedź Pana Siwego dowodzi jednego. Związki jeszcze nic nie zrobiły w sprawie protestu poza jego ogłoszeniem! Następny komunikat związków powinien brzmieć tak: DZIĘKUJEMY IMPORTEROM I EKSPORTEROM< PRZEWOŹNIKOW I WSZYSTKIM < KTÓRZY PRZYCZYNILI SIĘ DO ZWIĘKSZENIA KOLEJEK. W tych komunikatach jakoś dziwnie nie ma ani słowa podziękowania funkcjonariuszom?

Drogi bizz masz niewątpliwie rację, że ZZ faktycznie dotychczas były lekceważone przez rządzących. Pragnę jednak zwrócić uwagę, na to że mamy od niedawna nowe władze Federacji ZZSC, które natychmiast przystąpiły do działania i zainicjowały rozmowy z przedstawicielami wszystkich partii, które mają swoich reprezentantów w Sejmie i jest już także reakcja MF na apel o konstruktywny dialog.
Ja wiem dlaczego dotychczas ZZ były lekceważone przez rządzących, pisałem często o tym na tym forum i naprawdę nie będę już tego powtarzał.
W Federacji ZZSC nastąpiła po ostatnich wyborach zmiana filozofii działania i to o 180 stopni. Jestem przekonany, że na efekty nie trzeba będzie długo czekać. Wiadomo jednak, że nie nastąpi to z dnia na dzień.

A co stoi na przeszkodzie Panie Siwy aby zacząć w końcu walczyć o swoje! Słyszymy ciągle że są rozmowy, apele, obietnice i na tym sie kończy. Czy górnicy rozmawiają z rządem - NIE oni żądają, walczą i co - WYGRYWAJĄ !!! Meczą nas te Wasze apele o spokój, cierpliwość itp ... to nic nie daje. Mydlicie oczy ludziom którzy wchodzac na tę stronę oczekują w koncu jakiejś pozytywnej informacji a Wy mamicie jedynie obietnicami typu ...'' Pan Poseł Chlebowski obiecał .... " - obiecał tylko dlatego byście mu d .....y nie zawracali bo on ma na głowie górników, lekarzy, nauczycieli.
Niech Pan mi powie jak ludzie maja przystąpić do jakiegoś protestu skoro nic nie wiedzą o waszych poczynaniach, staraniach przeprowadzanych rozmowach toczących sie negocjacjach !!!!
Zacznijcie w końcu twardo negocjować z rządem z podniesioną głową zacznijcie żądać od nich tego co nam należne bo jak na razie to jesteście na kolanach z wyciągniętą ręką proszącą o litość i jałmużnę !!!
Panie Sławku życzę powodzenia i sukcesów w walce o nasze dobro, proszę nie zapominać że wszyscy liczymy na Was ..... daliście nam nadzieję !!!

Nie przypominam sobie abym ja pisał na temat obietnic Pana Chlebowskiego. Przedstawiałem to tak, że te 500zł, o których mówił to wszystko to co zapisał w projekcie budżetu poprzedni rząd liczone wraz z obniżką skłądki rentowej.
Od tego rzadu żądamy dodatkowych 90mln jeszcze w 2008r. i tutaj mamy deklaracje wsparcia od przedstawicieli wszystkich partii, ale wcale nie konkretnie od P. Chlebowskiego. Tego na pewno ja nigdzie nie napisałem. Plan wdziałań w tej kwestii wybiega poza Sejm i Senat i napawa optymizmem, ale czy będzie kontynuowany przez nowe KW tego ja nie mogę przecież zagwarantować bo nie jestem w KW.
Ja optuję za wspomnianymi 90 mln od 2008r. i tutaj nie mam zamiaru ustąpić.

Anonymous napisał:
Zacznijcie w końcu twardo negocjować z rządem z podniesioną głową zacznijcie żądać od nich tego co nam należne bo jak na razie to jesteście na kolanach z wyciągniętą ręką proszącą o litość i jałmużnę !!!
!!!

Przypomnijcie tez rządzącym ile dziennych wpływów do budżetu zapewnia nasza "Mała Armia" a co mamy w zamian - 1300 czy oni w ogóle wiedzą ile My zarabiamy.
A jakby tak dzięki zorganizowanej przez ZZ akcji zakręcić chociaż na jeden dzień "kran" którym zasilamy budżet może nas zauważą.
Pozdrawiam MKC

18 stycznia ZNP zapowiada manifestację w Warszawie.
Nauczyciele przejdą pod Kancelarię Prezesa Rady Ministrów, następnie pod gmach Ministerstwa Edukacji Narodowej i zakończą manifestację pod Sejmem.
ZNP domaga się 50-proc. wzrostu płac zasadniczych nauczycieli i popiera zwiększenie kwoty bazowej dla nauczyciela stażysty, czyli zaczynający pracę w zawodzie, z 82 do 100 proc.
ZNP (jak słyszałem) zapowiada eskalację protestu.

Jak widać ZNP szybko się uczy (może od górników) jak działać skutecznie.

Portest umarł i to głównie dzięki naszym zwiazkom,jak koledzy z wschodniej granicy ( i to głównie młodzi) aktywnie brali w mim udział (często narażając sie przełożonym) to związki milczły - nawet p. Sławomir nic nie pisał , nie odpowiadał na apele -teraz jak wszystko padło to cudowne przebudzenie?
PS Ciekawe jad szybko cenzura usunie ten post?

Uchwała Nr 28/2007 z dnia 19 grudnia 2007 roku

W związku z odmową spotkania w sprawie omówienia sytuacji w aparacie skarbowym i celnym oraz brakiem gwarancji podwyżek płac w służbach podległych ministrowi ds. finansów publicznych, Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych postanawia wznowić akcję protestacyjną w służbach skarbowych i celnych. W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia i Nowym Rokiem akcja protestacyjna polegać będzie wstępnie na oflagowaniu budynków administracji skarbowej i celnej flagami państwowymi i związkowymi. W następnym okresie formy protestu będą rozszerzane, przy czym ich kształt i terminy uzależnione będą od wyników spotkania z Centralami Związkowymi w dniu 11 stycznia 2008 roku.

Rada Sekcji Krajowej NSZZ „S” Pracowników

Który to już raz straszycie tym protestem? Celni mają już dość pustych deklaracji i stałego dostawania w dupę! Ceny rosną -pobory -nie-jak mam żyć ,nie mówię już godnie , ale w ogóle ,z czego jeszcze mam zrezygnować?

Gość napisał ,,Panie Sławku życzę powodzenia i sukcesów w walce o nasze dobro, proszę nie zapominać że wszyscy liczymy na Was ..... daliście nam nadzieję !!!" - i nadzieja umarła .Pozostało tylko wk.rwienie.

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Nie Gru 16, 2007 10:49 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Tak jak przewidywałem i komunikowałem na RF z końcem roku zaczynają powstawać kolejki na przejściach granicznych. Wprowadzenie Schengen jeszcze tylko nasili ten proces.
Powinniśmy to wykorzystać.
Na niektórych przejściach przed Świętami kolejki powinny sięgać około jednego tygodnia
NO TO WYKORZYSTAJMY WRESZCIE TEN MOMENT SŁAWECZKU ,DOSYĆ NICZEGO NIE PRZYNOSZĄCYCH NEGOCJACJI . LICZĘ ŻE STAĆ KIEROWNICTWO ZZ NA PODJĘCIE JEDYNEJ ROZSĄDNEJ DECYZJI - NATYCHMIASTOWY STRAJK!!! PROSZĘ O PODANIE , JAKIE DZIAŁANIA ZAMIERZA PODJĄC KIEROWNICTWO ZZ. CHCIAŁBYM NAPISAĆ ,,WESOŁYCH ŚWIĄT " ALE NIESTETY....................

Back
Do góry